Nieuws - 10 May 2021 Arthur: "MVO vinden we belangrijk!"

Arthur Burgmans is CEO van MULTIFIX, het bedrijf dat hij in 1988 oprichtte. Inmiddels bestaat het bedrijf uit drie divisies, met vier vestigingen en zo'n 165 medewerkers. De groei van de organisatie gaat gepaard met ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Benieuwd op welke manieren MULTIFIX aan MVO doet?

Lees artikel

Vind je het belangrijk om als bedrijf verantwoordelijkheid te dragen voor de maatschappij?

“Ja, zeker! Het is belangrijk, maar het wordt ook steeds belangrijker. We zien de wereld om ons heen heel erg snel veranderen. Een jaar of twintig geleden sprak Obama over alternatieve energie in 2020. Iedereen lachte daar toen mee, maar inmiddels ziet iedereen de noodzaak hiervan in. Ik vind dat goed! MULTIFIX wil daar zeker haar steentje aan bijdragen.”

“Ik kom regelmatig in Shanghai, tijdens mijn bezoeken aan ons kantoor daar. De vervuiling daar is anders. Er hing altijd smog, was geen zon te zien en was ontzettend benauwd. Dat kun je je hier eigenlijk niet voorstellen. Je merkt dat de Chinezen eraan werken. De laatste keer dat ik er was zag je de zon en was de luchtkwaliteit al een stuk beter. Het ‘opvoeden’ van het volk gaat daar ook anders. Ze zijn recent gestart met het scheiden van afval. Als je je niet aan de regels houdt, dan krijg je een bekeuring. China wil zichzelf inmiddels echt profileren als een land dat aan de toekomst werkt. Ze timmeren flink aan de weg en dat gaat goed. Ook omdat iedereen zo volgzaam is. Hier volgt er vaak een discussie voordat er écht actie ondernomen wordt.”

Op welke manier speelt MVO een rol binnen de organisatie?

"Eigenlijk speelt het op verschillende manieren een rol binnen het bedrijf. Een tijd terug hebben we twee fietsen gekocht om tussen de panden op de Standerdmolen en de Bokkerijder te pendelen. Inmiddels hebben we ook een fietsplan ontwikkeld om medewerkers te stimuleren om zelf met de fiets naar de zaak te komen. Het is zonde als iedereen de auto pakt, zeker omdat veel werknemers gewoon in de buurt wonen. Als we een groot deel van het personeel zo ver kunnen krijgen, zou dat een grote winst zijn. We merken wel dat dat idee nog moet gaan leven."

"Ook op andere manieren dragen we ons steentje bij. Zoals ik net al zei, zie je inmiddels overal zonnepanelen liggen. We hebben er hier, op het pand aan de Bokkerijder, recent ook 310 laten leggen. Hopelijk kunnen we dit op korte termijn ook voor het pand aan de Standerdmolen realiseren."

Welke MVO dilemma's komen jullie tegen?

“Sommige investeringen kosten veel geld, maar daar staat natuurlijk ook goed rendement tegenover. Bij het fietsplan is het de acceptatie. Iedereen moet begrijpen waarom we dit doen en gaan beseffen dat iedereen zijn of haar steentje bij kan dragen.”

Welke organisaties zie je als voorbeeld?

“Een klant van ons, Vencomatic, heeft een jaar of tien geleden een energieneutraalpand gebouwd. Dat vind ik geweldig. We zitten momenteel nog in een pand met conventionele verwarming. Als we dat anders hadden kunnen doen, had ik het direct gedaan.”

“Ik vind Alius overigens ook een goed voorbeeld! Ze zijn natuurlijk werkzaam in de zonne-energie, maar ook op andere vlakken zie je dat MVO een grote rol speelt binnen de organisatie. De eigenaar wil verbeteren en dat zie je in verschillende aspecten terug.”

“In 2021 gaan we een strategisch beleidsplan opstellen met doelstellingen om deze gedachte nog meer te implementeren in de organisatie!”

Heb je een vraag voor Arthur?

Neem dan contact met ons op via onderstaand e-mail adres.