AANDACHT. Duurzame verpakkingen

Een duurzamer beleid voor het milieu; daar streven we naar. Naast het opwekken van duurzame energie, verduurzamen we ook op andere manieren binnen MULTIFIX. Zo zijn we bezig met het ontwikkelen van duurzame verpakkingen.

Contact

Kunststof bakken

In april start MULTIFIX met de pilot verduurzaming. Hiermee zetten we, op logistiek gebied, de volgende stap met ons MVO-beleid. Samen met onze klanten gaan we testen wat het beste werkt.

Onze motivatie
Wij vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Daarnaast is het ons doel om klanten zoveel mogelijk te ontzorgen. Dat zijn de twee belangrijkste redenen waarom we starten met deze pilot.

Kunststof bakken
Normaal gesproken verpakken we, voor de deelnemende klanten, de orders in dozen. Dat geeft veel in- en uitpakwerk. Daarnaast past het niet in de duurzame wereld waar we samen aan werken. De dozen zorgen namelijk voor flink wat afval. De pilot verduurzaming is daarom gericht op de verpakkingen van orders. Waar we voorheen dozen gebruikten, stappen we nu over naar kunststof bakken. Deze gaan ontzettend lang mee, zijn herkenbaar én ergonomisch.

MULTIFIX_kunststof bak_MVO

Kunststof pallets

In het najaar van 2023 starten we met de pilot: milieuvriendelijke verpakkingen. Pieter Bierens, hoofd Project Management, is al enige tijd bezig met dit MVO-project. Het transport, de hoeveelheid afval en ergonomie: dat waren zijn beweegredenen om dit project op te zetten.

Met één klant beginnen we de pilot. Hierbij maken we gebruik van vierkante kunststof pallets. Op MVO-gebied hebben de kunststof pallets veel voordelen: het maakt retour (hergebruik) mogelijk, de afvalberg wordt verkleind en de containerbelading is beter.