NIEUWS - 20 april 2023 Pilot verduurzaming

In april start MULTIFIX met de pilot verduurzaming. Hiermee zetten we, op logistiek gebied, de volgende stap met ons MVO-beleid. Tien klanten doen mee aan deze pilot; samen gaan we testen wat het beste werkt. Lees hieronder meer over de pilot verduurzaming!

Lees artikel

Onze motivatie

Wij vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Daarnaast is het ons doel om klanten zoveel mogelijk te ontzorgen. Dat zijn de twee belangrijkste redenen waarom we starten met deze pilot.

Kunststof bakken

Normaal gesproken verpakken we, voor de deelnemende klanten, de orders in dozen. Dat geeft veel werk; alles moet (door ons) ingepakt, maar ook weer (door de klant) uitgepakt worden. Naast dat het veel werk is, past het niet in de duurzame wereld waar we samen aan werken. De dozen zorgen namelijk voor flink wat afval. De pilot verduurzaming is daarom gericht op de verpakkingen van orders. Waar we voorheen dozen gebruikten, stappen we nu over naar kunststof bakken. Deze gaan ontzettend lang mee, zijn herkenbaar én ergonomisch.

MULTIFIX_kunststof bak_MVO
Nieuwe kunststof bakken

De voordelen

De klant heeft onze prioritiet. Dat wil zeggen dat de pilot, en de werkwijze daarvan, werkbaar en wenselijk moet zijn voor de klant. Het overstappen naar kunststof bakken heeft verschillende voordelen:

 • Duurzaamheid
  Dankzij de flinke afvalreductie staan de kunststof bakken voor duurzaamheid. Daarnaast gaan de kunststof bakken een lange tijd mee, wat ook duurzaam is.
 • Intact
  De kans op verpakkingsschade en manco zijn vele malen kleiner; de kunststof bakken zijn namelijk erg stevig.
 • Transport
  Transporteren is gemakkelijker dan met de dozen, mede door de grootte van de bakken.
 • Ergonomie
  De kunststof bakken zijn eenvoudig te tillen en te stapelen; ze zijn niet zwaar en niet groot. Dit bevordert de ergonomie.
 • Tijdswinst
  Doordat minder uitpakwerk nodig is, levert dit tijdswinst op.

Naast dat wij al veel doen aan duurzaamheid op onze locatie, zoals zonnepanelen en ergonomische werkplekken, gaan we met de pilot verduurzaming nóg een stapje verder. Samen met de klanten gaan we bekijken hoe we de duurzame kunststof bakken optimaal kunnen inzetten.

Wil je meer weten over onze logistieke mogelijkheden? Check dan onze dienst Value Added Logistics.

Meer weten over de mogelijkheden op gebied van Value Added Logistics?

Neem dan contact op met onze Logistiek Manager, Richard.