Total cost of ownership in praktijk. Willem Wijers vertelt je er alles over!

Total cost of ownership in praktijk. Willem Wijers vertelt je er alles over!

Willem Weijers is Sales Manager bij Multifix. Hij praat graag met klanten over hoe de zorgen weggenomen kunnen worden. Hoe ze de ‘Total Cost of Ownership’ omlaag kunnen brengen. Dit doen ze met de drie business units van Multifix. De bevestigingsmaterialen, speciale maakdelen en assemblage. “Dat gaat de klant veel geld besparen. Zonder gevolgen voor de kwaliteit.”

“We hebben een klant die busdeuren maakt. Ze doen zelf geen productie meer. Alles op dat vlak wordt uitbesteed! Onder andere aan Multifix. Achter de schermen zorgen wij dat metaal en elektronica perfect aan elkaar worden gekoppeld. Met onze eigen bevestigingsmaterialen natuurlijk!”

Wat is Total Cost of Ownership?

“De Total Cost of Ownership is een stuk financieel inzicht in de directe en indirecte kosten van je (eind) product. Je rekent alle andere kosten mee. Van het moment van aankoop tot het moment van uitleveren. Alleen de kosten van het product op zich reken je niet mee. Je kunt zo naar de kostenreductie kijken! Intern is het heel slim om dit eens goed onder de loep te nemen.”

“Er zijn verschillende manieren om je TCO te verlagen als je voor ons als partner kiest:

  • Gemak: je hebt maar één aanspreekpartner, één factuur, één paklijst en één levering;
  • Kostenbesparing: elke factuur kost geld, dus als je bij veel partijen inkoopt verhoogt dat je TCO;
  • Competitief qua prijsstelling door ons global netwerk;
  • We engineeren zelf niet, maar onze engineers denken wel mee en dat leidt ook weer tot kostenbesparingen. We adviseren bijvoorbeeld om een product als gietdeel te maken in plaats van een freesdeel. De investering in een matrijs verdien je vaak direct terug;
  • Logistiek: we maken een logistiek systeem op maat. We kunnen de voorraad zelfs bijvullen tot aan de werkplek van de medewerkers.”

Meer informatie hier over in de blog vind je via deze link: https://www.multifixgroup.com/kanban-bevestigingsmaterialen-leveren-altijd-maatwerk/

“Natuurlijk kan het een nadeel zijn om al je eieren in één mandje te leggen. Daar moet ik eerlijk over zijn. We leveren echter geen eindproduct, maar een halffabricaat. Het risico is dan kleiner.”

Heb je een voorbeeld hoe je de TCO bij een klant verlaagt?

“Een klant van ons maakt ergonomische zitmeubelen. Misschien beter bekend als de sta-op-stoel. Wij zijn ooit met elkaar in contact gekomen. Later zijn we begonnen met het leveren van bevestigingsmaterialen. Later kwamen daar metalen maakdelen bij. Vervolgens zijn we ook de assemblage van het hele frame voor ze gaan doen. Inclusief elektrische motor. Dat wordt dan ook nog eens door ons getest.”

“Deze klant is zelf vooral creatief en innovatief. Ze houden zich bezig met het design aan de voorkant. De verkoop aan de achterkant. Het tussenstuk hebben ze bij ons neergelegd. Je kunt zeggen dat wij met hen zijn meegegroeid. We leveren een steeds groter deel van de fauteuil.”

“Multifix neemt de zorgen uit handen. We testen alles ook. We zoeken daarbij altijd de combinatie van klant specifieke maakdelen. Deze maken we met onze bevestigingsmaterialen aan elkaar. Waar nodig voegen we er ook nog een stukje elektronica aan toe.”

“Ik werk nu 22 jaar bij Multifix. Ik ben altijd in verschillende rollen op de verkoop actief geweest. Toen ik hier begon was Multifix nog een echte handelaar. Er hebben in de loop van de jaren veel ontwikkelingen plaatsgevonden. Via specials zijn we naar assemblage gegaan. Dat hield het werk voor mij interessant! We zijn een ambitieus bedrijf! We stropen de mouwen graag op en grijpen onze kansen! Dat levert gelukkig veel interessant werk op!”

Voor meer informatie over TCO kun je contact met Willem opnemen via Willem.Weijers@Multifix.nl.