nieuws - 23 January 2023 Ik ben gewoon heel blij bij MULTIFIX. Het is écht een mooi bedrijf met enthousiaste medewerkers

Een paar maanden geleden schreven we over het project de 800. Een programma dat is opgezet als duurzaam opleidingstraject in samenwerking met diverse partners en bedrijven. Zij helpen mensen die hierbij wat extra ondersteuning nodig hebben. Zo ook de Cubaanse Alexander Ramirez Cantero (39) die hierdoor terecht kwam bij MULTIFIX. We blikken met hem terug op zijn start bij MULTIFIX en spreken hem over zijn ambities.

Lees artikel

Alex, zou je eens in het kort over jezelf willen vertellen?

Alex vertelt zichtbaar geëmotioneerd dat hij zo’n 3 jaar geleden, het zonnige Cuba verliet en dankzij de liefde terecht kwam in de Kempen.  “Door de liefde ben ik in Riethoven neergestreken. Waar ik in Cuba werkte in een hotel dacht ik in Nederland: het is tijd voor iets anders. Uiteindelijk kwam ik 7 maanden geleden via ‘de 800’ bij MULTIFIX terecht. Naast al het harde werken vind ik het heerlijk om actief bezig te zijn; fitness, hardlopen en natuurlijk de typische Latijns Amerikaanse dansen. Ook de Nederlandse taal onder de knie krijgen is iets waar ik me dagelijks mee bezig hou.”

Wil je wat meer uitleggen over wat de 800 is, en hoe je dankzij hun terecht kwam bij MULTIFIX?

“Ik heb eerst gesolliciteerd op verschillende plekken, maar dat was toch niet altijd wat ik zocht. Of de taalbarrière maakte het lastig. Samen met mijn vriendin ging ik o.a. naar banenbeurzen.  Daar liep ik Dorien Vervest tegen het lijf. Dorien richt het programma de 800 mee in en zo raakten we aan de praat.”

“Het bleek dat MUTIFIX één van de bedrijven is die zich heeft aangesloten voor het programma de 800. Dit programma heeft als doel om in 2023, tenminste 800 mensen van 18 jaar en ouder met een maatwerk opleidingstraject te begeleiden naar duurzamere arbeidsrelaties. De focus ligt op mensen die hierin extra ondersteuning kunnen gebruiken. Iets wat ik interessant vond klinken. Vervolgens besloot ik om me hiervoor op te geven.”

“Bij de 800 keken ze naar mijn interesses en zaken waar rekening mee gehouden moest worden,  zoals de bereikbaarheid met de fiets. Zelf woon ik in omgeving Bergeijk. En ik zocht een uitdagende baan in de logistiek. De 800 heeft toen gekeken welke mogelijkheden er waren en welke bedrijven bij het programma zijn aangesloten. Al gauw kwam MULTIFIX ‘als winnaar’ uit de bus en volgde er een kennismaking. De rest is geschiedenis”, vertelt Alex enthousiast.

Lees hier in artikel 1, meer over MULTIFIX en het aansluiten bij de 800.

Hoe heeft de 800 jouw leven verandert?

Alex  begint te vertellen: “Mijn leven is compleet verandert. Ik heb gewoon een nieuw leven. Een nieuw begin. De stap om van de horeca naar logistiek te gaan was de juiste. Ik werk nu in een branche waarbij alles nieuw voor me is. Maar juist dat maakt het extra uitdagend en interessant. Daarnaast mag ik erg veel bijleren van logistiek alsook van mijn collega’s.”

Hoe zit het met je ambities? Wat wil je nog allemaal bereiken?

Alex werkt als logistiek medewerker waar hij zich bezig houdt met het samenstellen van sets. Groeiambities heeft hij zeker, zo is hij gestart met de opleiding Assistent Logistiek. “Sinds een paar maanden volg ik op het Summa College de opleiding voor Assistent logistiek. Elke dinsdag geeft MULTIFIX me de ruimte om mijzelf verder te ontwikkelen. Eén jaar lang mag ik me bijscholen, wat erg leuk maar ook best pittig is vanwege de taal. Het volgen van deze opleiding zorgt ervoor dat ik in de toekomst nog meer stappen kan zetten op professioneel vlak. Uiteindelijk hoop ik dat ik volgend jaar mijn diploma Assistent logistiek ‘in the pocket’ heb, want dat vergroot mijn doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie. Waar ze bij MULTIFIX zeker voor openstaan”, zegt hij met een vastberaden toon.

Werken bij MULTIFIX waarom is dat een 'yes'?  

 “Voor mij is het een 'yes', omdat ik gewoon heel blij ben bij MULTIFIX. Het is écht een mooi bedrijf met enthousiaste medewerkers. Wanneer je je wilt ontwikkelen en wilt werken in een hecht team dan kan dat hier zeker. Bij veel bedrijven denk je wat kan er anders maar dat heb ik hier niet. Elke dag voel ik me gewaardeerd en stap ik met een goed gevoel op mijn fiets richting de Bokkerijder. Heb je zin in een gezellig bedrijf waar je je ambities mag volgen, dan kan ik zeker yes zeggen voor MULTIFIX!”

Word jij de nieuwe collega van Alex? Check hier alle openstaande vacatures en solliciteer direct!

Wil je meer weten over werken bij MULTIFIX?

Neem dan contact op met Gertrude via de onderstaande contactgegevens.