Nieuws - 29 December 2021 "Ik wil de FreeKickPro® graag één keer zelf assembleren!"

Eind 2020 tekende Antwan Rijkers en Machiel Debets de samenwerking met MULTIFIX. Deze innovatie voor het topvoetbal, afkomstig uit de Kempen, is bijna klaar voor productie. Binnen MULTIFIX zijn ze druk bezig met het assembleren van het eerste model. Meer over dit project weten? Lees dan snel verder.

Lees artikel

Het is alweer even geleden dat we elkaar gesproken hebben. Hoe is het met jullie en de verdere ontwikkelingen rondom FreeKickPro®?

"Goed," zegt Antwan met een lach, terwijl we samen naar de kantine lopen voor een kop koffie. "We zijn druk bezig met het assembleren van het eerste model, alle processen die daarbij komen kijken en de opbouw van de 0-serie." Hij ziet me zoeken naar een kopje voor zijn cappuccino en wijst me op de kartonnen bekertjes. Ik kijk hem vragend aan. "Ik ben hier de laatste tijd zo veel, dat ik inmiddels alles weet te vinden. De afgelopen twee weken heb ik samen met Dennis Aarts aan de proefassemblage van de 0-serie gewerkt. Het is fijn om een bijdrage in dit proces te kunnen leveren. Ik wil natuurlijk ook graag alles één keer zelf assembleren, dan weet je waar je over praat."

"Dennis is overigens écht goud waard en dat zonder dat hij iets van voetbal weet haha! Hij is enorm betrokken en let in deze fase op de kleinste details. Daar hou ik van, want daar wordt de FreeKickPro® beter van. Machiel en ik zeggen wel eens tegen elkaar; als je aan de Champions League clubs gaat leveren, moet je zelf ook Champions League zijn, in alles. De 0-serie is inmiddels zo goed als af. Nu wordt de laatste hand gelegd aan de elektronica en software."

Voor alle nieuwe lezers; wat is FreeKickPro® precies?

"De FreeKickPro® is een vrijetrappenmuur die zich richt op de professionele training van vrije trappen. De FreeKickPro® zorgt voor wedstrijdechte weerstand op het trainingsveld. Clubs en nationale voetbalbonden kunnen hierbij data verzamelen van iedere vrijetrappentraining middels FreeKickPro® DATA. Deze data kunnen ze vervolgens analyseren met FreeKickPro® ANALYSIS. Het geeft de staf inzichten met het oog op de wedstrijden. Enkele voorbeelden; moet een team een vrije trap vanaf een bepaalde plek direct op doel schieten, of bijvoorbeeld kiezen voor een voorzet? Welke speler is vanaf een bepaalde zone buiten het 16-meter gebied het meest succesvol op de training? Welke muuropstelling is voor een keeper defensief het meest succesvol? Geen enkele staf ter wereld heeft deze inzichten, dat gaat veranderen met de komst van de FreeKickPro®."

Wanneer gaan jullie de eerste FreeKickPro®'s leveren?

"We zijn heel dichtbij, maar ik kan nog geen datum noemen. We zijn namelijk nog van enkele leveranciers afhankelijk en ik ben er inmiddels achter dat er bijzondere dingen aan de hand zijn met betrekking tot de wereldwijde toelevering van goederen. Wat ik wel kan zeggen, is dat er géén FreeKickPro® wordt uitgeleverd voor het 100% klopt. Het moet top zijn. De eerste FreeKickPro®'s die, letterlijk, het veld in gaan, zijn voor ons de belangrijkste namelijk.

Wie zijn de eerste klanten?

"De eerste contracten met topclubs zijn getekend. Het Nederlands elftal (KNVB) vind ik persoonlijk heel erg mooi. Dat is toch het hoogste dat er in Nederland is. De beste voetballers van Nederland die zich voorbereiden op het WK in Qatar, waar wij met de FreeKickPro® een bijdrage aan gaan leveren. Daar ben ik stiekem best trots op! We kijken ernaar uit om hem bij aflevering op het veld aan Louis van Gaal en zijn spelers te demonstreren."

Wat is de rol van MULTIFIX?

"MULTIFIX is partner en daarbij verantwoordelijk voor de inkoop en het voorraadbeheer van alle onderdelen, het assembleren van de modellen, de logistiek en het onderhoud. Je voelt dat de betrokken medewerkers enthousiast zijn over het product. Dat doet me heel goed!"

Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met Ruud, Sales Manager Assembly, via ruud.willems@multifix.nl.