Nieuws - 08 March 2023 “Je kunt op heel veel verschillende plekken in het magazijn aan de slag!”

De logistiek een mannenwereld? Als we naar de cijfers van het Centraal Bureau van Statistiek (CBS), kijken klopt het zeker. Zo blijkt dat maar 18% van alle medewerkers in deze branche vrouw is. Vandaag op internationale vrouwendag, vertelt Chantal (32), medewerker logistiek bij MULTIFIX, waarom het juist als vrouw zó gaaf is om te werken in de logistiek.

Lees artikel

Hoe lang werk je al bij MULTIFIX?

Chantal vertelt: “In juni werk ik alweer vier jaar bij MULTIFIX. De tijd is voorbij gevlogen. Ik ben begonnen met het maken van set samenstellingen (setjes), maar kreeg binnen het jaar al de kans om door te groeien. Zo ben ik dan ook het magazijn ingerold. Wat nog altijd een goede keuze is geweest.”

Heb je altijd in de logistieke sector gewerkt?

“Nee zeker niet”, lacht ze. “Hiervoor had ik een kantoorbaan. Ik werkte voor een bedrijf dat prefab-woningen maakten. Ik zat op kantoor en hield me bezig met verschillende administratieve taken; vooral met bellen. Maar, ik ben meer van het doen. Ook heb ik een tijd in een supermarkt gewerkt, dat lag me al wat beter aangezien ik liever in de weer ben. Toch, was het nog niet hetgeen wat ik zocht.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“ ’s Ochtends bekijken we in teamverband, wat er die dag allemaal gedaan moet worden. We verdelen de taken; wie waar staat plus wie wat doet heel de dag. Daarbij wordt echt gekeken naar wat iemand leuk vind om te doen. Voor mij is dat toch het picken van orders.”

“Mijn dagen zien er altijd divers uit. Je kunt op heel veel verschillende plekken in het magazijn aan de slag. Orders picken, het omschudden bij Two-bin of juist setjes maken. Ik hou me het meest bezig met orders picken; ervoor zorgen dat orders voor klanten weg zijn en alles klaarstaat voor morgen. En toch is voor mij elke dag verschillend. Iedere dag krijg je andere bonnen, en je hebt nooit dezelfde 'spullen' in je handen. Ook moet je snel kunnen schakelen als iemand opeens weg moet, om bijvoorbeeld containers te lossen”, vertelt ze met een glimlach.

De logistiek is vaak een mannenwereld, hoe zit dat bij MULTIFIX? Moet je je mannetje staan tussen alle mannen?

“Nee dat vind ik niet. Hier maakt het echt niet uit of je een man of vrouw bent. Er wordt hier niet gezegd van; da’s een meisje dus zij kan het niet. Of kijken ze je gek aan omdat je zware dozen loopt te tillen. Nee, je wordt hier gerespecteerd en juist gezien als een volwaardig teamlid. Eigenlijk zijn de vrouwen hier goed vertegenwoordigd. Ik heb nog vijf andere vrouwelijke collega’s; Wendy, Joyce, Linda, Nellie en Marja.”

“Dat de logistiek wordt bestempeld als mannenberoep, dat vind ik niet terecht. Als je eens een dag met ons meeloopt, zie je wat ik bedoel. Wat mannen doen, dat kunnen wij vrouwen ook! Het is niet echt een mannending. Gelukkig wordt dit bij MULTIFIX ook zo gezien. Er staan ongeveer evenveel mannen als vrouwen in het magazijn. En we zijn allemaal gelijk.”

Waarom zou je andere vrouwen aanraden om juist wel voor logistiek te gaan?

Chantal zegt vastberaden: “Het is écht geen mannenwereld. Kom het gewoon eens proberen, we zoeken nog mensen. Hou je niet van stilzitten maar juist van lekker doorwerken. Dan is dit werk iets voor jou! Ook is het fijn om te weten dat niemand je hier gek aankijkt. We helpen elkaar verder; de vrouwen ook wel eens de mannen. We moeten het toch samen doen. Stiekem, zou ik het wel leuk vinden als er nog een vrouwelijke collega bij komt.”

Wil jij de nieuwe collega van Chantal worden? Goede keuze! Check hier alle openstaande vacatures en solliciteer direct.

Meer weten over werken bij MULTIFIX of solliciteren?

Neem dan contact op met Gertrude