NIEUWS - 01 december 2022 Kitting: wat is dat?

Bij kitting denk je meteen aan het aan elkaar lijmen van verschillende soorten materialen. Maar MULTIFIX bedoelt daar iets heel anders mee! Wordt er gepraat over kitting, dan gaat het over het werken met kits; oftewel set samenstellingen. Lees hieronder meer over kitting bij MULTIFIX!

Lees artikel

Laten we beginnen bij het begin: de vraag van de klant. Onze specialisten doorlopen samen met de klant alle wensen en mogelijkheden. Hierbij worden verschillende zaken gespecifieerd; het soort materiaal en de aantallen. Wanneer alles is afgesproken en afgestemd met de klant, begint het interne proces.

Het interne proces

Om zekerheid te waarborgen, worden altijd tekeningen gemaakt van de sets. Op deze manier is het duidelijk voor zowel de klant als de medewerkers wat de bedoeling is. En het voorkomt fouten. Per set samenstelling wordt met een calculatieprogramma berekend hoeveel tijd het kost om dit te maken.

Vervolgens wordt de order doorgevoerd, en krijgen onze magazijnmedewerkers deze binnen. Op deze order staat alle benodigde informatie zoals; de setcode, aantallen en wat de verpakking moet zijn. Deze informatie wordt uitgeprint. Tegelijkertijd worden etiketten gemaakt. Wanneer deze werkzaamheden erop zitten, is het tijd om de sets samen te stellen.

Kitting in de praktijk

Het samenstellen van de sets gebeurt door de medewerkers, maar ook door mensen op sociale werkplaatsen. Denk daarbij aan scholen of gedetineerde centra. Zij ontvangen tekeningen en de nodigde informatie, zodat ze precies weten wat er moet gebeuren. Om de kwaliteit van de sets te waarborgen worden altijd (steek)controles uitgevoerd.

Hoe werkt kitting dan in de praktijk?

Het proces van de set samenstellingen begint met het bestikkeren van de verpakkingen. Na het plaatsen van de stickers worden de benodigde materialen klaargelegd. Wanneer alles klaarligt, worden de items gesorteerd en verpakt. Daarna worden deze in de doos (of bak) geplaatst en komt op de doos een sticker met alle details; klantnaam, het aantal en de soort.

Meedenken met de klant

Om te voldoen aan jouw wensen en behoeften, is het MULTIFIX’ doel om zoveel mogelijk mee te denken. Vanuit deze gedachtegang is (onder andere) de dienst Value Added Logistics ontstaan. Kitting, oftewel set samenstellingen, is een onderdeel van deze dienst. Wil jij tijd besparen? Dan biedt MULTIFIX de mogelijkheid om de set samenstellingen direct voor je te assembleren.

Geïnteresseerd in wat MULTIFIX voor jou kan betekenen?

Naast (kwalitatieve) producten, biedt MULTIFIX ook verschillende diensten aan. Kortom; jou nóg meer ontzorgen dankzij de toegevoegde waarde van onze diensten. Bij interesse in een samenwerking met MULTIFIX, mag  je contact opnemen met onze Sales Manager Willem. Je bereikt hem via: willem.weijers@multifix.nl.

Meer weten wat MULTIFIX voor jou kan betekenen?

Neem dan contact met Willem op via de onderstaande link!