Ik schud de verkoper in mij graag wakker Ik schud de verkoper in mij graag wakker

Tommy Brekelmans, stil zitten zit er bij hem niet in; de autosport, golfen en mountainbiken zijn de dingen waar hij erg enthousiast van wordt. Inmiddels is zijn vierde maand bij MULTIFIX – als Sales Representative- ingegaan, en vertelt hij wat meer over hoe hij het reilen en zeilen binnen onze firma ervaart.

Lees artikel

Hoe ben je bij MULTIFIX terecht gekomen?

Opgetogen vertelt Tommy dat hij uit de regio komt en lacht: “Als je MULTIFIX dan niet kent, is dat toch vrij uniek. Ik heb verschillende mensen in mijn vrienden- en familiekring die goede ervaringen hebben met MULTIFIX. Zoals bijvoorbeeld mijn broer. Mijn broer is eigenaar van Kameraet en verzorgd, met zijn inwonende cliënten, allerlei sets. Hierdoor kwam MULTFIX weer eens onder de aandacht. Wanneer je zelf op zoek bent naar een nieuwe uitdaging plus alleen maar positieve geluiden hoort van een bedrijf dat je al jaren kent, is de drempel erg klein om eens een gesprek aan te knopen.”

Zat je hiervoor al in deze branche?

“Ik heb nooit in de maakindustrie gewerkt maar in de ongediertebestrijding. Een hele andere tak van sport, maar ook daar heb ik altijd in de Sales gewerkt. Ondertussen werk ik al zo’n 18 jaar in de Sales. Wat al begon tijdens mijn studie; eerst de verkoop in winkels en later steeds meer op zoek naar de uitdaging en het accountmanagement.”

Hij vervolgt zijn verhaal: “Sales zit in je”, lacht hij wederom. “Er zijn allerlei kneepjes om het vak te leren maar uiteindelijk is het een kwestie van gewoon doen en vooral durven! Een mooi voorbeeld: ik ben bij MULTIFIX begonnen net voor de vakantie periode, een erg rustige tijd wat de verkoper in mij wakker schudt. Je zoekt altijd naar een weg hoe iets wél kan. Laatst stapte ik in de auto en belde ik gewoon bij verschillende bedrijven -waar we nog niet zijn geweest en waar ze nog niet weten wie wij zijn en wat wij doen- aan. Cold canvassing. Het allermooiste is wanneer het je ondanks de rustige periode toch lukt om producten mee te krijgen, of een afspraak weet in te schieten.”

Vertel… hoe gaat dat dan?

"Af en toe krijg je een kop koffie en een gesprek. Proef ik dat het niet echt een kans is dan stuur ik op een afspraak aan. Ik wil wel mijn verhaal goed kunnen doen. Wanneer ze zeggen: stuur maar een mailtje dan denk ik nee en pak ik mijn agenda erbij. Assertief zijn, lef hebben en vooral niet bang zijn om te falen, zijn key! Verkoop is en blijft een numbers game waar je regelmatig nee hoort. Als je eenmaal binnen bent begint het echte werk pas; je werk goed doen en zorgen dat je nog een opdracht krijgt. Een klant is immers pas klant als hij voor de tweede keer koopt naar mijn mening.”

Zou je iemand aanraden te komen werken bij MULTIFIX?

Glasheldere taal vanuit Tommy volgt. “Ja absoluut! Hiervoor werkte ik 8 jaar bij een organisatie en ik zat niet meer op m’n plek en was toe aan een nieuwe uitdaging. MULTIFIX. Als je ziet hoe hartelijk ik ben ontvangen bij MULTIFIX weet je dat je de juiste stap hebt gezet. De sollicitatieprocedure met Gertrude -HR- was erg gemoedelijk. Je ziet dat ze echt een mensen-mens is die de belangen van de medewerkers en van MULTIFIX behartigd”.

“op de afdeling viel alles samen; een leidinggevende die zwaar relaxed is maar écht wel weet wat hij aan het doen is. Dat is alleen maar fijn om daaronder te werken. Nu hoop ik gewoon snel te laten zien wat ik in mijn mars heb en dat ik succesvol ben in mijn werk.”

Kortom; “ben ik blij dat alles wat is gebeurt is gebeurt. Nu zit ik op m’n plek. Als je een club zoekt waar je goed en fijn wilt werken, je gewaardeerd wordt voor wie je bent en je héél erg welkom bent, dan zeg ik: 100% MULTIFIX!”

Heb je een vraag voor Tommy? Of wil je meer weten over werken bij MULTIFIX?

Neem dan contact met hem op via de onderstaande link!