NIEUWS - 05 July 2023 Het MULTIFIX-avontuur van Thomas

Thomas, van oorsprong uit Berlijn, is inmiddels alweer drieëntwintig jaar in Nederland. Daarvan is hij (binnenkort) vijf jaar werkzaam bij MULTIFIX. In dit interview vertelt hij meer over zijn MULTIFIX-carrière, de Duitse markt en zijn persoonlijke ontwikkeling.

Lees artikel

Thomas, dit jaar werk je alweer vijf jaar bij MULTIFIX. Hoe ziet jouw carrière eruit?

"Voor ik bij MULTIFIX aan de slag ging, werkte ik bij een bedrijf dat ook in de bevestigingsmaterialen zat. Daardoor kende ik de branche al vrij goed. Toen ik daar niet meer op mijn plek zat, ging ik op zoek naar iets anders. Via-via ben ik bij MULTIFIX terecht gekomen." Thomas vertelt glimlachend over zijn start bij MULTIFIX. "Na wat gesprekken met Jan, momenteel mijn leidinggevende, ben ik vijf jaar geleden begonnen op de binnendienst (accountmanagement) bij team Duitsland. Dit heb ik jaren met veel plezier gedaan, maar sinds begin dit jaar ben ik op de baan te vinden (buitendienst)." Over zijn nieuwe rol is Thomas heel enthousiast. "Het is super interessant om in de buitendienst te werken. Ik ben bezig met nieuwe projecten en kijk wat speelt bij klanten en waar ze tegenaanlopen. Dan is het aan mij om te bekijken wat we voor ze kunnen betekenen."

Wat zijn de verschillen tussen de Duitse en Nederlandse markt?

"Nederlanders zijn van zichzelf vrij direct en gaan meteen op een informele manier met anderen om. In Duitsland werkt dat niet zo, dat gaat veel formeler. Duitsers wachten vaak af en zijn terughoudend." Thomas is in zijn team verantwoordelijk voor Zuid-Duitsland. "Wanneer ik contact heb met een potentiële klant, willen ze graag informatie hebben vóórdat een afspraak wordt gemaakt. Dat is ook een verschil met Nederland. Vaak is het moeilijk om in Duitsland de juiste persoon aan de telefoon te krijgen. Maar, wanneer we een samenwerking aangaan is de band supergoed."

Kun je iets vertellen over jouw team en hoe het is om te werken bij MULTIFIX?

Team Duitsland telt zes enthousiaste collega's, waaronder Thomas. "Een aantal jaren geleden is Jan gevraagd om de Duitse markt op te gaan. Langzaamaan begon het een complete afdeling te worden. Binnen team Duitsland helpen we elkaar waar we kunnen. De taken zijn goed verdeeld, en ieders talenten worden benut." Het was even wennen voor Thomas, toen hij net begon bij MULTIFIX. "Eigenlijk heb je minstens een jaar nodig om het bedrijf écht te leren kennen. Dus in het begin is het altijd wennen. Maar de sfeer in de organisatie is erg positief, ik vind het een echt familiebedrijf. We kunnen snel schakelen met elkaar en krijgen ook de kans om te (blijven) leren.

Wil je jezelf nog verder ontwikkelen?

Thomas vindt persoonlijke ontwikkeling ontzettend belangrijk. Voor zichzelf, maar ook voor de organisatie. "Ik werk momenteel op verschillende manieren. Dat ligt natuurlijk aan de (potentiële) klant en welke manier daarbij past. Persoonlijk vind ik het fijn om te weten met wie ik aan tafel ga zitten. Omdat je altijd een ander persoon voor je hebt zitten, blijft het werk uitdagend en leuk. Natuurlijk wil ik me persoonlijk nog verder ontwikkelen. In een vorm van een cursus ga ik dat ook doen. Dit is ontzettend breed ingezet; ik wil me namelijk op verschillende vlakken ontwikkelen en kansen aangrijpen."

Wil jij ook werken bij MULTIFIX en collega worden van onze enthousiaste Thomas? Bekijk hier alle vacatures en solliciteer direct!

Wil je meer weten over werken bij MULTIFIX?

Neem dan contact op met Elke, onze HR Adviseur