Nieuws - 29 June 2022 Arno Heesters, de nieuwe CEO van MULTIFIX.

Arno Heesters werkt sinds 1991 bij MULTIFIX; sinds mei in de rol van CEO. Ik sprak hem over de overname van het bedrijf, zijn nieuwe rol en de toekomstplannen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Lees artikel

Recent maakte MULTIFIX bekend overgenomen te zijn door Navitas Capital. Ik kan me voorstellen dat dit de nodige veranderingen met zich meebrengt?

“Navitas Capital is toegetreden, máár MULTIFIX blijft MULTIFIX. Dankzij deze investeringsmaatschappij kunnen we onze plannen versnellen. De koers die we voeren, blijft intact. Ook organisatorisch verandert er niets," vertelt Arno Heesters, de nieuwe CEO van MULTIFIX Group. De directie heeft zich voor langere tijd gecommitteerd. Zo kunnen we de toekomst borgen voor onze medewerkers. Noodzakelijk, want zij zijn ons grootste goed. We zijn heel tevreden over ze en zij ook over ons. Dat bleek wel uit het medewerker tevredenheidonderzoek. We doen het samen en zo bouwen we verder aan de toekomst van het bedrijf."

"Met de ambities die we hebben, zullen we onze teams zelfs alleen maar verder uitbreiden. Niet één op één met de omzetgroei overigens. Een digitaliseringsslag of overname kan synergie genereren. Wellicht worden er functies samengevoegd of vergroten we in schaal."

Je vervult inmiddels de rol van CEO. Waar ligt jouw focus?

“Ik ben altijd commercieel betrokken geweest. Daar gaat mijn hart ook naar uit," zegt hij vastberaden. "Edwin van Diessen beheert de complete supply chain. Jeroen Westerink is verantwoordelijk voor alle business services. Mijn focus ligt op het versnellen van de groei. In mijn optiek kan dat op drie manieren: organische groei, digitalisering of met een overname. Arthur Burgmans, de voormalig CEO, blijft betrokken en zal een adviserende rol aannemen. Als lid van directie gaat hij ons ondersteunen bij de digitale ontwikkelingen en de uitbreiding van MULTIFIX."

"De overgang van CCO naar CEO is heel natuurlijk gegaan. Ik nam het laatste jaar al werkzaamheden van Arthur over. De toetreding van Navitas Capital heeft het proces versneld. Ze willen één eindverantwoordelijke binnen de organisatie. Uiteindelijk heeft Arthur besloten een stapje terug te doen. Hij blijft net als ik aandeelhouder. Ook de overige directieleden hebben een aandeel verworven.

Oké, helder! Wat zijn jullie toekomstplannen?

“Het streven was om, tussen 2020 en 2025, te verdubbelen in rendement. Inmiddels zitten we in jaar drie. We kunnen wel stellen dat we dit doel zo goed als behaald hebben. Daarom worden de plannen herijkt. Vóór 2027 willen we het rendement nogmaals verdubbelen."

Ambitieus. Vind je dat spannend?

“Eigenlijk niet. Het traject dat voorafging aan de toetreding van Navitas Capital heeft ons veel inzichten gegeven. We hebben een hele tevreden club medewerkers. De markten waarin we acteren zijn future proof verwacht ik. Duurzaamheid, transportsystemen en de gezondheidszorg blijven een grote rol spelen. We zijn daardoor niet zo kwetsbaar. Onze grootste klant zorgt voor 7 á 8 procent van onze totale omzet. De afhankelijkheid van één klant of branche is dus niet zo groot."

"Ik heb onwijs veel zin in deze nieuwe stap. We gaan er iets ontzettend moois van maken samen," sluit hij het interview met een grote glimlach af.

Ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed komt met deze fijne, ambitieuze club mensen om hem heen.

Heb je een vraag voor Arno?

Neem dan contact met hem op via onderstaand e-mail adres.