NIEUWS - 16 mei 2023 Ik maak de dingen zoals ik ze zelf ook graag wil ontvangen

Dennis Aarts is 35, komt uit Veldhoven, en is al iets meer dan 17 jaar werkzaam bij MULTIFIX Assembly. Niet dat hij het 17 jaar geleden had gedacht, maar hij kwam toch terecht in de techniek. Groeide door tot Senior Assembleur en is een vraagbaak binnen de organisatie. In dit interview vertelt hij alles over zijn baan als assembleur plus de werkwijze van MULTIFIX.

Lees artikel

Je bent Senior assembleur bij MULTIFIX, heb je een technische achtergrond?

“Niet per se, voorheen had ik de intentie om chef-kok te worden. Uiteindelijk ben ik toch overgeschakeld naar techniek. Ik had geen technische achtergrond. Wel, ben ik altijd handig geweest. De affiniteit met techniek heeft er sinds kleins af aan ingezeten. Alleen besloot ik later om er iets mee te doen. Ik kwam bij MULTIFIX terecht, en heb mezelf doorontwikkeld tot Senior Assembleur. Wanneer er (assemblage) vragen vanuit de organisatie zijn, komen ze al snel bij me aankloppen.” “Ik ben een beetje een vraagbaak, maar dat vind ik juist leuk”, lacht hij.

Wat houdt jouw functie in?

Dennis legt uit dat hij hecht samenwerkt met Wesley, de werkvoorbereider binnen de organisatie. “Ik zorg samen met Wesley voor onze nieuwe Assembly klanten. Wat we doen is voor alle klanten het uitvoerende werk vertalen naar een algemene werkbegeleiding. Daarbij kijken we naar de meest efficiënte aanpak. Daar denken we bewust over na. Hiermee helpen we uiteindelijk ook mijn collega’s, met het neerzetten van een goede assembly.”

Hoe pak je grote projecten aan? En hoe waarborgen we de kwaliteit?

"Op dit moment komen er veel nieuwe klanten binnen. Wat we als eerste doen is kijken naar wat we nodig hebben om het project in goede banen te leiden. Dit doen we door middel van proefassemblages. Samen met mijn leidinggevende bespreken we altijd de aandachtspunten van de dag. Daarna zetten we de subassemblages uit. Dit doen we door te kijken hoe we nieuwe klanten kunnen opdelen in werkbare subassemblages. Vervolgens bepalen wat voor tooling en werkruimtes we nodig hebben om de assembly te maken. Daarna gaan we, kort gezegd, aan de slag; van sub naar eindproduct.”

Extra controle

“Natuurlijk, komt er ook een check/controle bij kijken. Het controleren valt niet per se onder mijn verantwoordelijkheid, aangezien we binnen MULTIFIX een kwaliteitscontroleur hebben. Toch bekijk ik of bepaalde componenten goed zijn, en of deze goed vallen tijdens de assembly. Bij nieuwe assemblages kijken we extra of alles werkt op de manier zoals bedoeld is. Bij repeterende handelingen zijn we die fase al door. Maar bij wat voor type assembly dan ook, ik hou altijd mijn motto aan; ‘maak de dingen zoals je ze zelf ook graag wil ontvangen’.”

Over kwaliteit waarborgen gesproken. Ik hoorde dat je af en toe ook met klanten meeloopt. Kun je hier meer over vertellen?

“Soms krijgen we ook aanvragen die -zelfs- nieuw zijn voor MULTIFIX”,  lacht Dennis voordat hij doorgaat met zijn verhaal.  “Dan komt er een heel nieuw product op de markt. Neem bijvoorbeeld het originele product van onze klant Holmatro; de T1 alles-in-één gereedschap voor het forceren van toegang bij redding toepassingen. Een product waar we nog geen ervaring mee hadden. Om alsnog de fijne kneepjes te leren ben ik in hun fabriek mee gaan lopen.”

“Daarna volgt de proefassemblage waarbij de klant komt meekijken. Daar ben ik vaak met Wesley bij, om de werkwijze en instructie te bekijken. Soms zie ik tijdens de proefassemblage al verbeterpunten in het proces. Dan geef ik ook advies om de handelingen onder de knie te krijgen, zodat de assemblage voor iedereen zo efficiënt mogelijk verloopt. Het meedenken is iets wat klanten erg waarderen. Want ook al hebben we nog niet eerder zo’n product geassembleerd, dankzij onze kennis en ervaring komt dit altijd goed. Zo zie je maar dat het hebben van ervaring in een ruim en divers aanbod aan assemblages, erg handig is. Want deze diversiteit aan kennis verdelen we ook over andere klanten.”

Klinkt allemaal heel erg tof! Je zit hier volgens mij wel op je plek?

Dennis knikt bevestigend. “Ik vind het nog steeds een leuke baan! Vooral hetgeen wat ik mag doen voor MULTIFIX is iets wat me ligt. Het meekijken met nieuwe projecten en daarin de vrijheid krijgen om mee te denken, vind ik super fijn. Dankzij de nieuwe projecten heb je ook, automatisch, de uitdaging om een goede nieuwe productie op te zetten. Als het nog eens lukt, dan is dat écht de kers op de taart. Kortom; het is een mooie tak om in te werken.”

Benieuwd wat MULTIFIX voor jou kan betekenen? Lees meer over onze assemblage of neem contact met ons op.

Wil je meer weten over assemblage?

Neem dan contact op met Ruud.