NIEUWS - 16 mei 2023 Holmatro in samenwerking met MULTIFIX

T1: alles-in-één gereedschap voor het forceren van toegang bij redding toepassingen. Dat is het nieuwe product van Holmatro. Om het product op de beste manier te maken én assembleren hebben ze de handen ineengeslagen met MULTIFIX. Jaap Grootens, projectmanager bij Holmatro, vertelt meer over de samenwerking.

Lees artikel

"Al ruim tien jaar werk ik als projectmanager bij Holmatro. Dat betekent dat ik bezig ben met productontwikkelingen, zodat we ons portfolio (blijvend) uitbreiden. Dit loopt vanaf het allereerste idee, totdat de productie daadwerkelijk start. Dit gaat veelal over producten die we in huis maken. De samenwerking met MULTIFIX is dus nieuw voor ons; een geheel nieuw traject!"

Wat doet Holmatro precies?

"Holmatro is toegewijd aan het leveren van innovatieve hydraulische gereedschappen wereldwijd. Daarbij hebben we twee takken van sport: industrieel en redding. Wij staan voor compacte producten, met veel kracht." Jaap vertelt enthousiast meer over zijn focus, namelijk de redding tak. "We hebben diverse doelgroepen. Zo gebruikt de brandweer onze producten om mensen te redden uit een brandend huis of een in elkaar gereden auto. Daarentegen gebruikt de politie onze producten om zaken op te lossen. Denk daarbij aan het openen van een verdachte garagebox."

Hoe zijn jullie bij MULTIFIX terecht gekomen?

"T1 is een nieuw product; het zijn maar liefst vijf functies in één gereedschap. Aan het begin van het project gingen we nadenken over waar we het product wilden maken. We hebben namelijk ook ons eigen netwerk en mogelijkheden in China. Toen kwam de gedachte dat dit product zich goed leent om uit te besteden. Daarom zijn we rond gaan kijken voor een partner. We hadden verschillende bedrijven bezocht en gesproken, maar onze keuze viel op MULTIFIX. Enerzijds prijstechnisch en anderzijds de ervaring die ze hebben."

Wat maakte de keuze definitief?

Jaap weet het nog goed. "De sfeer binnen MULTIFIX en de hands-on mentaliteit die heerst, sluit perfect aan bij Holmatro. Zelf wisten we ook nog niet alles, aangezien het een compleet nieuw product is. We waren dus op zoek naar een partij die samen met ons het avontuur wilde aangaan. We hadden behoefte aan een échte partner, die niet alleen uitvoert maar ook meedenkt."

Hoe gaat dat in zijn werk?

"Op dit moment laten we nagenoeg alle onderdelen produceren in China, onder regie van MULTIFIX. Hierbij worden ook controles uitgevoerd. Daarnaast vindt de gehele assemblage in Bergeijk plaats. Dat vinden we een groot pluspunt; we kunnen snel en makkelijk schakelen, maar ook een keer langskomen als dat nodig is."

Wat maakt de samenwerking met MULTIFIX zo bijzonder?

"Ondertussen zijn we met dit traject zo'n anderhalf jaar bezig." Jaap vertelt bevlogen over de samenwerking. "Wat mij goed bevalt, is de hands-on mentaliteit en de mindset om de eindstreep te halen. Onderweg zijn we tegen enkele dingen aangelopen, maar hier is de veerkracht om dingen op te lossen en door te gaan. Daarnaast zijn we betrokken bij elkaar; Dennis, assembleur bij MULTIFIX, heeft zelfs meegelopen in onze fabriek om de fijne kneepjes van ons te leren. Verder heb ik wekelijks contact met Ruud. Hij is mijn contactpersoon van MULTIFIX. Dan bespreken we de stand van zaken en stemmen we zaken af." Jaap vertelt dat er soms ook beren op de weg zijn. "Soms duurt het wat langer. Dat heeft natuurlijk te maken met de verre afstand met China. Af en toe is dat wel jammer. Maar, beide partijen geven 100% om T1 tot een succes te maken. Dat is top!"

Benieuwd wat MULTIFIX voor jou kan betekenen? Lees meer over onze assemblage of neem contact met ons op.

Wil je meer weten over assemblage?

Neem dan contact op met Ruud.