Nieuws - 19 October 2021 "MULTIFIX neemt veel productiezorgen van Well-Fair over"

Jeroen Hofhuis is Operationeel Manager bij detaillist en woninginrichter Well-Fair. Hij heeft regelmatig contact met MULTIFIX over de productie van frames. “MULTIFIX is echt een ‘ontzorgende’ partij. We kunnen een groot deel van onze zorgen aan ze overlaten. Ik hoef alleen nog maar een frame af te roepen, in plaats van 100 onderdelen.”

Lees artikel

“We werken nu officieel ruim een jaar samen met MULTIFIX. De eerste gesprekken over de overname van de productie van bedframes startte twee jaar geleden. Je merkt dat het een proces is dat bij jullie past. Het kost MULTIFIX veel minder moeite. Vooral het administratieve proces en de logistiek was voor ons veel te ingewikkeld. We moesten bijvoorbeeld telkens maar weer hopen dat alle onderdelen op tijd binnen kwamen. De productie kon immers vastlopen op het ontbreken van slechts 1 schroefje.”

Wat doet Well-Fair precies?

“Well-Fair is specialist op het gebied van langer zelfstandig thuis wonen. We willen het zo comfortabel mogelijk maken! We bieden maatwerkoplossingen aan op het gebied van slaapcomfort, zitcomfort en wellness. Hierbij kun je denken aan bedden en stoelen. Aan al dat maatwerk hebben onze 80 medewerkers natuurlijk veel werk. We geloven wel dat we daarmee onze klanten echt iets unieks kunnen aanbieden.”

“Op het gebied van slaapcomfort leveren we bijvoorbeeld een matras op maat. We zijn daarin erg onderscheidend. Bij veel andere merken kan er alleen gekozen worden tussen zacht, medium of hard. Ons 'Unique Selling Point' daarentegen is dat we een hoogwaardig matras aanbieden. Het geeft de klant ondersteuning op de juiste plek. Het past dus helemaal bij je lichaam.”

Hoe kun je dat maatwerk goed regelen?

“We hebben speciale maatspecialisten die het hele land door rijden. Ze hebben een bus bij zich met diverse voorbeelden waar een klant uit kan kiezen. Samen met een wetenschapper hebben we gereedschap ontwikkelt voor het inmeten van stoelen of bedden. Daar komt een uniek 'recept' uit. De exacte maatvoering van de stoel, of de indeling van het matras, kan hiermee worden berekend. Dat gaat vervolgens naar onze productie. Daar produceren we de stoelen en bedden per order volledig op maat.”

"We hebben in hotel De Hoeve in Nunspeet een eigen vleugel. Alle kamers zijn volledig met Well-Fair producten ingericht. Dit noemen wij de 'belevingswereld'. Eigenlijk is het de grootste showroom van Nederland op dit gebied. Mensen kunnen daar overnachten als onderdeel van een tweedaagse reis met allerlei leuke uitjes. Ze slapen dan in een van onze bedden en zitten in onze stoelen. Ook de doucheruimte is ingericht met Well-Fair producten."

"Het unieke van deze belevingswereld is dat de klant in alle rust de producten kan testen en ervaren. Er zit je geen winkelverkoper op de lippen. Deze formule wordt erg enthousiast ontvangen. Een groot deel van onze doelgroep wil niet meer over de meubelboulevard struinen. En natúúrlijk ligt elk bed lekker na een volle dag struinen door al die winkels!"

"Naast deze overnachting bieden we ook de mogelijkheid om de klant thuis te bezoeken. Een van onze thuisservicemedewerkers gaat dan bij ze langs. Dit biedt een oplossing voor mensen die bijvoorbeeld niet meer goed ter been zijn of een slechte gezondheid hebben."

Wat is jouw rol bij Well-Fair?

"Ik ben primair verantwoordelijk voor alle productontwikkeling. Alle nieuwe wensen en verzoeken lopen via mij. Ik zoek een passende oplossing of producent bij het gevraagde product. Verder zorg ik voor de ontwikkeling en implementatie en ben ik verantwoordelijk voor de productie. Samen met onder andere MULTIFIX. Als laatste ben ik ook eindverantwoordelijk voor onze serviceafdeling. De service is nauw verbonden met productontwikkeling. De meeste imput daarvoor krijgen we immers uit het veld."

"Service staat bij ons hoog in het vaandel. Hier besteden we veel aandacht aan. Een echte ‘servicebeleving’ is erg belangrijk voor onze klanten. Daarom moeten we ook het onafhankelijke karakter van deze afdeling goed blijven bewaken. Er kan natuurlijk een keer iets misgaan met een product of een levering. Het verschil maak je dan in hoe je daarmee om gaat. Onze service is daardoor bovengemiddeld goed! We gaan er ontzettend ver in en streven naar maximale klanttevredenheid. Dit doen we gedurende de gehele gebruiksduur van onze producten.”

“Dat deze formule succesvol is, wordt bevestigd door het feit dat wij heel veel terugkerende klanten hebben. Sommige klanten hebben onderhand hun hele huis al ingericht met producten en oplossingen van Well-Fair! Het voelt daardoor ook echt als een soort community of club waar onze klanten graag bij willen horen.”

Met wie heb je binnen MULTIFIX het meeste contact?

“Ik heb vooral contact met Ruud Willems. We hebben het dan over de grote lijnen van de verschillende projecten. Op het gebied van de productie schakel ik vooral met Toon Vercammen en Niels Weijers. Dat contact loopt goed! Ze zijn altijd bereikbaar! Ook kunnen we alles op een professionele manier afhandelen. Uitdagingen zijn er altijd natuurlijk! Het gaat er vooral om hoe je daarmee omgaat. We hebben hetzelfde doel voor ogen.”

“Niks dan lof voor MULTIFIX dus! We zijn nu aan het kijken wat we nog meer uit kunnen besteden. We bouwen de relatie gewoon verder uit.”

Wil je meer informatie ontvangen over de uitbesteding van de assemblage bij MULTIFIX?

Neem dan contact met hem op via onderstaand e-mail adres.