“Multifix neemt veel productiezorgen van Well-Fair over”

“Multifix neemt veel productiezorgen van Well-Fair over”

Jeroen Hofhuis is Operationeel Manager bij detaillist en woninginrichter Well-Fair. Hij heeft regelmatig contact met Multifix over de productie van frames. “Multifix is echt een ‘ontzorgende’ partij. We kunnen een groot deel van onze zorgen aan ze overlaten. Ik hoef alleen nog maar een frame af te roepen, in plaats van 100 onderdelen.”

“We werken nu officieel ruim een jaar samen met Multifix. De eerste gesprekken over de overname van de productie van bedframes waren twee jaar geleden al gestart. Je merkt dat het een proces is dat bij jullie past. Het kost Multifix veel minder moeite. Vooral het administratieve proces en de logistiek was voor ons veel te ingewikkeld. We moesten bijvoorbeeld telkens maar weer hopen dat alle onderdelen op tijd binnen kwamen. De productie kon immers vastlopen op het ontbreken van slechts 1 schroefje.”

Wat doet Well-Fair?

“Well-Fair is specialist op het gebied van langer zelfstandig thuiswonen. Dit op een zo comfortabel mogelijke manier. We bieden maatwerkoplossingen aan op het gebied van slaapcomfort, zitcomfort en wellness. Hierbij kun je denken aan bedden en stoelen. Aan al dat maatwerk hebben onze 80 medewerkers natuurlijk veel werk. We geloven wel dat we daarmee onze klanten echt iets unieks kunnen aanbieden.”

“Op het gebied van slaapcomfort leveren we bijvoorbeeld een matras op maat. We zijn daarin erg onderscheidend. Bij veel andere merken kan er alleen gekozen worden tussen zacht, medium of hard. Ons ‘Unique Selling Point’ daarentegen is dat we een hoogwaardig matras aanbieden. Het geeft de klant ondersteuning op de juiste plek. Het past dus helemaal bij je lichaam.”

Hoe kun je dat maatwerk goed regelen?

“We hebben speciale maatspecialisten die het hele land door rijden. Ze hebben een bus bij zich met diverse voorbeelden waar een klant uit kan kiezen. We hebben samen met een wetenschapper speciaal meetgereedschap ontwikkeld voor het inmeten van stoelen of bedden. Daar komt een uniek ‘recept’ uit. De exacte maatvoering van de stoel, of de indeling van het matras, kan hiermee worden berekend. Dat gaat vervolgens naar onze productie. Die produceren de stoelen en bedden per order volledig op maat.”

“We hebben in hotel De Hoeve in Nunspeet een eigen vleugel. Alle kamers daar zijn volledig met Well-Fair producten ingericht. Dit noemen wij de ‘belevingswereld’. Eigenlijk is het de grootste showroom van Nederland op dit gebied. Mensen kunnen daar overnachten als onderdeel van een tweedaagse reis met allerlei leuke uitjes. Ze slapen dan in een Well-Fair bed en zitten in een Well-Fair stoel. Ook de doucheruimte is ingericht met Well-Fair producten.”

“Het unieke van deze belevingswereld is dat de klant in alle rust de producten kan testen en ervaren. Er zit dan geen winkelverkoper telkens op je lippen. Deze formule wordt erg enthousiast ontvangen. Een groot deel van onze doelgroep wil niet meer over de meubelboulevard struinen. En natúúrlijk ligt elk bed wel lekker na een volle dag struinen door al die winkels!”

“Naast deze overnachting bieden we ook de mogelijkheid om de klant thuis te bezoeken. Een van onze thuisservicemedewerkers gaat dan bij ze langs. Dit biedt een oplossing voor mensen die bijvoorbeeld niet meer goed ter been zijn of een slechte gezondheid hebben.”

Wat is jouw rol bij Well-Fair?

“Ik ben primair verantwoordelijk voor alle productontwikkeling. Alle nieuwe wensen en verzoeken lopen via mij. Ik zoek een passende oplossing of producent bij het gevraagde product. Verder zorg ik voor de ontwikkeling en implementatie. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de productie. Samen met onder andere Multifix. Als laatste ben ik ook eindverantwoordelijk voor onze serviceafdeling. De service is nauw verbonden met productontwikkeling. De meeste imput daarvoor krijgen we immers uit het veld.”

“Service is voor ons sowieso een heel belangrijk onderdeel van het bedrijf, waar we veel aandacht aan besteden. Een echte ‘servicebeleving’ is erg belangrijk voor onze klanten, daarom moeten we ook het onafhankelijke karakter c.q. de onpartijdigheid van deze afdeling goed blijven bewaken. Er kan natuurlijk een keer iets misgaan met een product of een levering, het verschil maak je dan in hoe je daarmee om gaat. Onze service is daardoor bovengemiddeld goed, we gaan ontzettend ver in ons streven naar maximale klanttevredenheid gedurende de gehele gebruiksduur van onze producten.”

“Dat deze formule succesvol is, wordt bevestigd door het feit dat wij heel veel terugkerende klanten hebben. Sommige klanten hebben onderhand hun hele huis al ingericht met producten en oplossingen van Well-Fair! Het voelt daardoor ook echt als een soort community of club waar onze klanten graag bij willen horen.”

Met wie heb je bij Multifix het meeste contact?

“Ik heb vooral contact met Ruud Willems over de grote lijnen van de projecten. Op het gebied van de productie schakel ik vooral met Toon Vercammen en Niels Weijers. Dat contact loopt goed, ik kan ze altijd te pakken krijgen en we kunnen alles op een professionele manier afhandelen. Uitdagingen zijn er altijd natuurlijk, het gaat er vooral om hoe je daarmee omgaat; we hebben hetzelfde doel voor ogen.”

“Niks dan lof voor Multifix dus, we zijn nu aan het kijken wat we nog meer uit kunnen besteden. We bouwen de relatie gewoon verder uit.”

Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van assemblage bij Multifix.