Nieuws - 25 August 2022 "We ontzorgen de klant van A tot Z."

Hans van Herk werkt sinds 2008 bij MULTIFIX, inmiddels in de rol van Senior Project Manager. We spraken hem over de klantrelatie met Wellco en vroegen hem, het spreekwoordelijke, hemd van het lijf.

Lees artikel

"We ontzorgen Wellco eigenlijk van A tot Z," vertelt Hans. "Heel fijn, want zo kunnen zij zich focussen op hun specialisme; het op maat maken van zorgfauteuils. Alle onderdelen die in de stoel verwerkt worden, zijn bij één van onze leveranciers gemaakt. De assemblage van het eindproduct hebben we in eigen hand. Jaren geleden hebben we, bij de start van de montage door MULTIFIX, samen een montage- en controle instructie opgezet. Alle onderdelen die in het frame verwerkt worden, zijn van tevoren gemeten. Dat gaat volgens de bekende 'MULTIFIX' manier. We testen steekproefsgewijs een batch vóór we de assemblage starten. Het eindproduct wordt aan de hand van een checklist gecontroleerd. De stoelen verlaten de productie pas als alles geverifieerd is en aan de specificaties voldoet. Op deze manier kunnen we de kwaliteit waarborgen."

Welke elementen maken jullie samenwerking zo succesvol?

"Het meedenken met de klant en het consistent leveren van kwaliteit, zijn het belangrijkste," zegt Hans vastberaden. "De verschillende MULTIFIX disciplines maken het mogelijk om Wellco op alle gebieden te ontzorgen. Daarnaast zijn er natuurlijk standaard facetten als een geheimhoudingsplicht et cetera."

"De onderdelen die we voor Wellco maken zijn door de tijd heen, steeds complexer geworden. Ik kijk regelmatig samen met hun engineer Toine naar het ontwerp. Sparren is gemakkelijk omdat ik, door de lange samenwerking, bijna net zo veel van het ontwerp weet als hij. De stoel is nu zo ver ontwikkeld dat er, constructie technisch, niet veel fout kan gaan. Toch voeren we samen wel eens verbeteringen in het design door. Dit kan zijn ter versteviging van het frame als er uit het veld incidentele opmerkingen komen."

"We steken vaak - letterlijk - de koppen bij elkaar tijdens een bezoek aan Wellco en werken de wijzigingen uit op tekening. Bij elke mogelijke wijziging moeten we natuurlijk ook altijd samen beoordelen wat er nog in de pijplijn zit aan gereed product of halffabricaat. Afhankelijk daarvan bepalen we of de wijziging wel of niet wordt doorgezet en ook het tijdstip waarop. Pas dan kan de producent aan de slag. Dat maakt het hele proces soms best pittig!"

Hoe is de klantrelatie?

"Heel goed! Ik werk al jaren samen met Toine en de lijntjes zijn kort. Er is dan ook regelmatig telefonisch contact. Toen ik in 2008 bij MULTIFIX kwam werken, was Wellco mijn allereerste klant. Sinds die tijd heb ik me verder ontwikkelt en ben ik met ze meegegroeid. Destijds leverden we enkel 'simpele' losse beugels. Inmiddels maken en assembleren we de gehele stoelframemechaniek in diverse uitvoeringen en afmetingen. De relatie tussen Toine en mij is inmiddels als "ouwe jongens, krentenbrood."

"We kennen elkaar door en door, maar ik ken het product ook op mijn duimpje. We staan altijd open voor elkaars input. Dat maakt de samenwerking zo fijn! We zijn open naar elkaar en hebben één streven; een langdurige samenwerking."

Heb je een vraag voor Hans?

Neem dan contact met hem op via de onderstaande link.