Nieuws - 03 June 2021 "Verkoop bij MULTIFIX is een uitdagende baan"

Sarah Song werkt op de afdeling verkoop van MULTIFIX in Shanghai. Ze heeft een goede relatie met haar collega's in Shanghai en op het hoofdkantoor in Bergeijk. Volgens Sarah verbetert dit haar werk. "Als er bijvoorbeeld klachten van klanten zijn, worden die met behulp van mijn collega's snel aangepakt. Klanten zijn blij met onze service."

Lees artikel

“MULTIFIX is een geweldig bedrijf om voor te werken. De sfeer is goed en de collega's zijn aardig! We werken veel samen met het hoofdkantoor in Nederland. Mijn belangrijkste contactpersonen werken op de afdeling inkoop en kwaliteit."

Hoe lang werk je al op de afdeling verkoop bij MULTIFIX?

"Ik werk al meer dan vijf jaar bij MULTIFIX. Ik ben begonnen bij Customer Service. Na twee jaar ben ik gepromoveerd tot Sales. Mijn taak is het verhogen van de verkoop binnen Azië en de VS. Dit doe ik door actief te zoeken naar mogelijke nieuwe klanten op internet. Ook bezoek ik beurzen of verkrijg ik nieuwe contacten via onze netwerken."

"Sinds 2020 zijn we ons meer gaan richten op de markten buiten China. We konden al vrij snel een verkoopmedewerker inhuren voor de markt in het Midden-Oosten. We richten ons nu op het vinden van meer mensen die ons kunnen helpen om het bedrijf buiten China te laten groeien. Onze klanten komen uit zeer verschillende sectoren. Windenergiebedrijven, maar ook bedrijven in de voedselverwerkende industrie en de automotive."

"De meeste van mijn lokale klanten bevinden zich in en/of rond Shanghai. Ik bezoek ze meestal met de auto. Voor de klanten die ver weg gevestigd zijn, moet ik met het vliegtuig of de trein reizen. Treinritten duren vaak 5-6 uur. Dat nog wel in een hogesnelheidstrein! Meestal kom ik 's avonds terug, maar soms moet ik een nacht in een hotel doorbrengen. Vooral als ik verschillende afspraken combineer."

Wat deed je voor MULTIFIX?

"Voordat ik bij MULTIFIX begon, ben ik acht jaar lang werkzaam geweest als inkoper. Verkoop is heel anders dan inkoop. Het is uitdagender en geeft je een hogere druk om je doelen te bereiken. Ik vind het heel leuk! Mijn opleiding is technisch, ik heb Elektronica en Machinebouw gestudeerd aan de Universiteit."

"Deze studie heeft me veel geholpen tijdens mijn carrière en helpt me ook bij het doen van mijn werk voor MULTIFIX. In mijn vorige baan als inkoper kon ik zowel klanten als collega's adviseren op basis van mijn technische achtergrond. Ook in de verkoop bij MULTIFIX helpt het als je een technische achtergrond hebt."

Hoe is de samenwerking met de collega's bij MULTIFIX?

"Mijn collega's zijn verdeeld over twee landen, het contact met de collega's op het hoofdkantoor in Bergeijk verloopt grotendeels via e-mail, terwijl het contact met de collega's in China meer persoonlijk is. Voor de communicatie met Nederland maken we gebruik van e-mail en hebben we regelmatig videocall meetings, soms gebruiken we WeChat (de Chinese WhatsApp) voor snelle communicatie."

"Ook werken we samen met de verkopers in Nederland, bijvoorbeeld als we klantinformatie delen. Diverse internationale klanten hebben contact met zowel het hoofdkantoor in Bergeijk als met ons hier in Shanghai, aangezien zij ook vaak een kantoor of fabriek in China hebben."

Verkoop bij MULTIFIX hoe ziet dat eruit?

“Als het een normale werkdag op kantoor is, kom ik vroeg om het drukke verkeer in Shanghai te vermijden. Daardoor verkort ik mijn reistijd van 1 uur tot 30 minuten. Normaal gesproken kom ik vóór 08:00 aan."

"Wanneer ik een afspraak heb met een klant in de omgeving van Shanghai, ga ik direct vanuit huis naar de klant om deze te bezoeken. Na het bezoek ga ik, als de tijd het toelaat, terug naar kantoor. Als het nodig is om de trein of het vliegtuig te nemen om klanten (verder weg) te bezoeken, ga ik ook rechtstreeks van huis."

"We hebben elke dag één uur lunchpauze, de meeste mensen nemen dan een wandeling. Elke vrijdag zorgt het bedrijf voor lunch, je kunt bestellen wat je wil. We eten aan dezelfde tafel. Heel gezellig om dit met je collega's te doen!

Heb je een vraag voor een van onze Chinese collega's?

Neem dan contact met ons op via onderstaand e-mail adres. Zetten we deze vraag z.s.m. door.