Nieuws - 07 August 2023 Van afstudeer stagiair naar vast teamlid New Business

In september 2022 liep Floris Duffhuis (23), een half jaar stage op onze New Business afdeling. Dit beviel hem zo goed, dat hij na zijn afstuderen gezellig is blijven plakken. In dit interview vertelt hij meer over hoe hij als stagiair is doorgegroeid naar Sales Representative in wording. En wat daar allemaal bij komt kijken.

Lees artikel

Hoe ben je het commerciële vakgebied ingerold?

Het gesprek begint luchtig. Floris vertelt een anekdote, dat hij sinds kleins af aan al commercieel ingesteld is.

“Ik had altijd al de drive om in alles een bepaalde waarde te zien. Ik dacht vaak; als ik het zo aanpak, bespaard dat weer geld.” Lacht hij. De keuze om Commerciële Economie te studeren, stond voor Floris dan ook zo goed als in de sterren geschreven.

“Uiteindelijk ben ik dankzij mijn afstudeerstage, het technische vakgebied ingerold. Voor mijn afstuderen, ging ik op zoek naar een bedrijf waar ik veel kon leren. Ik kwam er al snel achter dat we in onze regio veel mooie en grote maakbedrijven hebben. Via een vriend kwam MULTIFIX op mijn radar terecht, liep ik er stage, en kon ik daarna aan de slag als Sales Representative.”   

Waardoor besloot je om na het afstuderen bij MULTIFIX in dienst te komen?

Floris legt uit: “Hoe dichterbij het moment van afstuderen, hoe meer je gaat nadenken waar je je carrière gaat starten. Na een half jaar stage te hebben gelopen en goed ingewerkt te zijn, wist ik zeker dat ik bij MULTIFIX mezelf verder kon ontwikkelen. Dit zat hem naast de vrijheid die ik kreeg om mijn stageopdracht uit te voeren, ook in hoe serieus ik werd genomen als stagiair. En dan hangt er ook nog eens een topsfeer binnen het bedrijf. Eigenlijk hangt er binnen heel de organisatie een cultuur van hard werken. Maar is er ook ruimte voor een grap. De sfeer en mentaliteit die bij MULTIFIX heerst, heb je niet op zoveel plekken.”

Waarom zou je iemand anders aanraden om hier stage te komen lopen?

“In het begin van mijn stage, had ik mijn opdracht nog niet helemaal helder. Tijdens mijn kennismakingsgesprek met MULTIFIX werd er écht meegedacht. Ze gaan met je in gesprek, vragen je wat je wil leren, wat je moet doen vanuit school en vooral hoe jijzelf je stage wil invullen. Het wordt nietvóór je geregeld, maar samen met jou.”,  vertelt Floris enthousiast.  

“Vanaf moment één word je serieus genomen, maar ook erg vrij gelaten in je doen en laten. Tijdens mijn stage merkte ik op dat een rare vraag hier niet bestaat. Kom je met een niet alledaagse vraag of idee, dan kan je altijd bij iemand terecht. Daarnaast was het ook fijn dat toen mijn stageperiode er bijna op zat, er samen met HR en de Sales Manager een plan werd gemaakt, over de toekomst mogelijkheden binnen MULTIFIX.”

Wat heb je allemaal gedaan als Sales Representative in wording?  Kortom; hoe zien je dagen eruit?

“Toen ik besloot om bij MULTIFIX te blijven, was het de bedoeling om zo snel mogelijk het bedrijf te leren kennen en het vak goed te leren. Daarom ben ik begonnen met een opleidingstraject in de technische verkoop. Dit hield in eerste instantie in dat ik kennis maakte met het hele bedrijf. Daarnaast werd ik, om alle kneepjes van het vak te leren, gekoppeld aan de Senior Sales Representatives. Zij leggen alles haarfijn uit, en nemen me mee op sleeptouw.”

Een leerzame periode

Floris legt uit hoe deze periode eruit ziet: “Zo liep ik 4 maanden lang, één dag in de week, mee met logistiek, om mijn productkennis te verhogen.  Daarnaast kreeg ik een goed beeld van de handling die bij een verkooporder komt kijken. Welke orders zijn wél of juist niet aantrekkelijk? Welke mogelijkheden hebben we? Daarbij zag ik dat we het écht, met alle mensen binnen het bedrijf, samen doen!”

“Tijdens mijn stage was ik natuurlijk al begonnen met mijn huidige werkzaamheden als ondersteunend teamlid van de buitendienst. Ik ging toen ook mee naar klantgesprekken en was actief op het gebied van acquisitie, dit doe ik nu nog altijd. Maar er zijn ook heel veel nieuwe taken bijgekomen. Zo mag ik vanuit mijn frisse blik en kennis vanuit school ook de verkooptrainingen geven aan team ‘New Business’. Daarnaast hou ik me bezig met het uitwerken van aanvragen, offertes, en uiteindelijk orders. Ook het samen met een Sales Representative meegaan naar afspraken is iets waar ik veel uit heb geleerd. Elk gesprek is totaal anders en iedereen heeft zo zijn eigen stijl.”

Hoe zien de komende jaren binnen MULTIFIX er voor jou uit?

“Ik heb al veel bijgeleerd en hoop dit te blijven doen. Ik ben nu bezig met de lessen die ik leer, mee te nemen in mijn eigen stijl. In januari ga ik zelfstandig aan de slag als Sales Representative. Ik hoop bij veel mooie bedrijven binnen te stappen, mezelf uit te blijven dagen maar vooral superveel te leren op technisch vlak. Hoe meer je weet, hoe beter de gesprekken op technisch vlak. Oh, en een mooie order scoren, is natuurlijk ook niet zo verkeerd”, vertelt hij lachend en vol enthousiasme.

Wil je de nieuwe collega van Floris worden? Goede keuze! Check hier de openstaande vacature van Sales representative, en solliciteer direct. Wil je stage lopen bij MULTIFIX? Dan kun je via deze pagina solliciteren: Stageplaats - MULTIFIX Group

Wil je meer weten over werken bij MULTIFIX?

Neem dan contact op met Elke (HR Adviseur) via onderstaande contactgegevens.