NIEUWS - 03 June 2024 Arno Heesters van koerier tot CEO

We vragen onze CEO, Arno Heesters (52), het spreekwoordelijke hemd van het lijf over zijn carrière binnen MULTIFIX. Van de kladblokken en ABC-gidsen die dienden als CRM tot aan de professionele organisatie die we vandaag de dag zijn.

Contact

“Doorzettingsvermogen gecombineerd met passie en gedrevenheid zijn wat mij betreft een formule waarmee je heel ver kunt komen.”

Arno, stel jezelf eens voor. En heb je nog hobby’s?

“Werken is mijn hobby!”, grapt Arno. “Nee hoor, mijn werk is supertof maar ik vind de motorsport en voetbal ook geweldig. Net zoals genieten van het goede leven, door zo nu en dan uiteten te gaan en een biertje te pakken.”

Hij vervolgt zijn voorstelronde: “Sinds 1991 ben ik gestart bij MULTIFIX. Dit in de Sales voor bevestigingsmaterialen. Ik heb in die 32 jaar áltijd een commerciële rol vervuld, en dat stuk is nu nog steeds onderdeel van mijn portefeuille.”

Hoe ben je bij MULTIFIX terecht gekomen?

“Arthur, de oprichter van MULTIFIX, heb ik ongeveer in 1989 ontmoet op het sportpark van RKVV Bergeijk. We voetbalden beide in het eerste van Bergeijk. Hij was op het einde van zijn voetbalcarrière en ik begon net. Vanaf begin af aan hadden meteen een goede klik.”

Qua carrière of opleiding wist Arno nog niet meteen welke richting hij in wilde.

“Ik zat op de Havo en ik wist niet wat ik wilde. Ik denk zoals velen 18-jarigen had ik nog niet direct een specifiek beeld van welke kant ik in wilde slaan. Ik deed al veel vakantiewerk als koerier voor MULTIFIX. En toen kwam Tuur met het voorstel om de verkoop binnen MULTIFIX van de grond te brengen. Ik dacht; waarom niet? Wat heb ik te verliezen? Ik kan het altijd proberen. Mocht het niet lukken kan ik nog altijd verder kijken. Achteraf gezien had ik misschien wel de Pippi langkous-spreuk omarmd; ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Maar toen vond ik het enorm spannend, deze sprong in het diepe. In het begin vond ik zelfs het bellen van klanten al best spannend.”, blikt Arno terug.

Hoe was dat begin en hoe ben je doorgegroeid tot CEO?

Ik ben heel simpel gestart, legt Arno uit. “Eerst had ik -zoals ik eerder zei- als vakantiewerk het verzorgen van de koerierdiensten voor MULTIFIX. In de zomer van ‘91 ben ik officieel gestart bij MULTIFIX om vorm te geven aan de Sales. Dit begon met het bellen van bedrijven vanuit ABC-gidsen. In deze gidsen stonden alle bedrijven van Nederland, België en Duitsland. Hen belde ik dan op of ze interesse hadden in bevestigingsmaterialen. Later ben ik Sales Manager geworden. En eind jaren 90 kwamen de eerste vragen vanuit de klant of we ook geen specials konden leveren.” “MULTIFIX begon steeds meer te groeien. En het idee kwam er, om ons te gaan vestigen in China, dit om de kwaliteit te borgen. Iets wat ik mee opgezet heb; MULTIFIX China. Van 2003-2008 heb ik dan ook heel lang -en velen malen- in China gezeten. Dit jaar bestaat MULTIFIX China al 20 jaar! Ondertussen bestond MULTIFIX toen uit verschillende losse Bv’s. Hierna kwam de volgende stap; alle zes losse bv’s samenvoegen tot MULTIFIX Group.”

“De laatste stap was de rol van Commercieel directeur. In deze rol heb ik de groei van MULTIFIX verzorgd. En nagedacht over hoe we deze groei voort gaan zetten. Dit door de strategie voor de toekomst te ontwikkelen. En in 2022 was het zover, de toetreding van investeringsmaatschappij Navitas Capital. Wat betekende dat ik officieel de rol van CEO kreeg. Een CEO, maar nog altijd met de commerciële portefeuille van Marketing en Sales. Zo ziet ongeveer 32 jaar eruit.”, vertelt Arno trots.

Wat maakt voor jou MULTIFIX speciaal?

Zonder twijfel vertelt Arno het volgende: “MULTIFIX is een onderdeel van mijn leven. Het is veel meer dan mijn werk. Ik ben één van de cultuurdragers. En het bedrijf is ook echt een deel van wie ik ben. Dat zit hem in de combinatie van de goede relatie die ik altijd al heb gehad met de oprichter. Waar ik veel mee ben opgetrokken. Plus de cultuur die hierdoor is ontstaan; niet lullen maar poetsen. En aan de andere kant ook juist genieten! Die cultuur laten we nog altijd goed zien. We doen veel voor onze mensen; de weekendjes weg, het wekelijkse fruit, de sportabonnementen, de borrels etc. Puur omdat we dat enorm belangrijk vinden. Wat ook mooi is om te zien is dat dit er van oudsher al ingebakken zit.”

Wat zijn de hoogtepunten (en eventuele dieptepunten) van MULTIFIX?

Arno is duidelijk over de hoogtepunten: “Voor mij zijn er niet per se verschillende hoogtepunten. Het hoogtepunt is het algehele succesverhaal! De reis naar hoe we hier zijn geraakt is het mooiste. Er staat tegenwoordig een duidelijk concept. Alle zaken die we in de afgelopen jaren hebben gedaan, zijn nu samengebundeld. En hebben we kunnen vangen in een totaalconcept. Dat succesverhaal zit hem ook in het feit dat we erin slagen -een groot aantal- medewerkers voor een langere tijd aan ons te binden.”

“Als ik toch echt één hoogtepunt moet kiezen, is het de opzet van China en dat dit -tot op de dag van vandaag- een belangrijke rol binnen MULTIFIX vervuld. Ik heb er toen een belangrijk onderdeel in gespeeld en enorm veel tijd ingestoken. Dus dat is mooi om te zien en maakt me ook trots. Natuurlijk hebben we ook dieptepunten gekend. Zoals Brunssum. Onze assemblage-activiteiten zijn daar nooit een succes geweest. Of Windfix wat begon als hoogtepunt, maar achteraf een dieptepunt bleek te zijn. Dat was niet tof, maar ook deze gebeurtenissen neem je mee als les.”

Hoe zie je de toekomst?

“Na de zomer merk je dat de economie wat is afgekoeld. Maar we zijn vastberaden om onze ambitieuze plannen waar te maken. Het is lastig om veel verder vooruit te kijken, gezien de vele ontwikkelingen wereldwijd. Echter, ons bedrijfsconcept is écht ontworpen met het oog op groei. De ambitieuze plannen gaan we over 3-4 jaar dan ook verwezenlijken. Daarnaast zijn we momenteel druk aan het oriënteren voor een geschikte locatie voor huisvesting. Het is de bedoeling om in 2026 allemaal samen op één locatie te zitten. Een heel mooi project om vorm te geven.”

Mooie ontwikkelingen! Maar, wat is eigenlijk het leukste aan CEO zijn?

Grappend zegt Arno: “Dat is helemaal niet leuk! Je krijgt de kans om CEO te worden, als ze helemaal geen raad meer met je weten.” Maar als we doorvragen vertelt hij: “Je hebt gewoon een grote invloed op de strategie van het bedrijf. Sommigen kunnen het zien als een beloning van 30 jaar hard werken en commitment. Maar zo zie ik het niet! Voor mij is het geen eindpunt. Juist een nieuwe start om de groeiplannen te verwezenlijken. Het mooiste aan mijn baan is dankzij de strategie en groei, de continuïteit van het bedrijf bewaken. Hoe mooi is het als je kan zeggen dat je bij hebt gedragen aan het bestaan van MULTIFIX? Dat het bedrijf gewoon over 20-30 jaar nog altijd bestaat.”

Heb je nog een tip voor iemand die het wil schoppen tot CEO?

“Je moet gewoon ‘verrekes’ werken”, legt Arno uit. “Je ziet vaak mensen die hoger opgeleid zijn, meteen in een bepaalde management of leidinggevende rol willen stappen. Dat kan, maar ik ben er zelf van overtuigd dat je eerst vlieguren moet maken. Het is belangrijk dat je begrijpt wat er voor nodig is om bepaalde zaken te doen. Kortom; uren maken, doen en ervaring opbouwen. Want je leert het niet allemaal in een boekje. En je moet er ook heel veel tijd en energie in -willen- steken. Ik heb er zelf namelijk veel voor aan de kant gezet. Doorzettingsvermogen gecombineerd met passie en gedrevenheid zijn wat mij betreft een formule waarbij je heel ver kunt komen.”

“De belangrijkste tip; doe het voor een bedrijf waar je graag werkt en er alles voor uit de kast wil halen. Uit de grond van mijn hart kan ik zeggen dat MULTIFIX een mooie club is om voor te werken. En dat maakt het allemaal aantrekkelijker of leuker.”, sluit Arno ons gesprek af.

Wil je ook werken bij MULTIFX?

Ben je benieuwd naar jouw groeimogelijkheden? Neem dan contact op met Elke Kuijpers.