Nieuws - 13 April 2023 Dankzij de bedrijfscultuur die binnen MULTIFIX heerst, wil je straks niet meer terug richting het noorden

Tijn (33), is Sales Representativeve Fasteners bij MULTIFIX. Vandaag vertelt hij me alles over werken bij MULTIFIX, de sfeer binnen het team en de openstaande vacature van Sales Representative Fasteners, Noord-Nederland. Ook legt hij aan me uit wat voor type persoon, ze zoeken om het team te komen versterken. Lees hieronder heel het verhaal van Tijn!

Lees artikel

“Ik ben via mijn collega Brent bij MULTIFIX terecht gekomen. In het verleden hebben we al eens samengewerkt, in een vergelijkbare functie als accountmanager. Op dat moment had ik bij mijn oude baan, niet de commerciële uitdagingen die ik graag zou willen hebben. Brent dacht dat de functie van Sales Representative Fasteners binnen MULTIFIX weleens goed bij mij kon passen. En dat bleek te kloppen.”

Fijn om te horen! Vertel eens, hoe ziet jouw werkweek er als Sales Representative Fasteners eruit?

Tijn legt aan me uit dat ze bij Fasteners in principe twee keer per week een vast ‘terugkom-moment’ hebben, om verbonden te blijven met het hele team. “De week trappen we op maandag altijd af met een teammeeting. We bespreken elkaars agenda, waar we tegenaan lopen, wat we hebben gedaan en waar we zijn geweest. Al moet ik zeggen, dat we het eerst uitgebreid over ons vaste agendapunt hebben; het weekend.”

“Maandag en vrijdag zijn dan ook de dagen dat we in principe niet de baan op zijn, maar zijn we op het ‘thuisfront’. Op deze dagen hou ik me vooral bezig met het maken van afspraken, het nabellen van offertes en het bijwerken van mijn e-mail. De andere dagen ben ik bij klanten. En doorkruis ik heel Nederland.“

Wat maakt jouw werk zo uniek?

“Cliché maar waar; als Sales Representative heb je heel veel vrijheid. Je kunt je eigen agenda bepalen. En hoe je het aanpakt is helemaal aan jou. Daarnaast is het een uitdagend vak en is elke dag anders. Je ziet heel veel plus je komt bij verschillende klanten over de vloer; van grotere tot kleinere namen. Dat maakt het leuk. De ene keer praat je met de directie, en de andere dag met de voorman van het magazijn.”

“Het allermooiste blijft voor mij dat je dankzij de mooie producten die je verkoopt, voor bedrijven écht van toegevoegde waarde bent. Het scoren van een mooie order blijft keer op keer een kick geven. Wat trouwens ook nog erg bijzonder is, is dat je in de keukens van vele bedrijven mag kijken. Ook de grote spelers van Nederland.”

Duidelijke taal. En… wat kan jouw nieuwe collega verwachten?

Tijn vertelt enthousiast: “Als Sales Representative Fasteners Noord-Nederland, ga je de klanten in het noorden van het land bedienen. Wat erg leuk is aangezien er heel veel maakindustrie en machinebouwers zitten. Daar ligt nog veel terreinwinst te halen voor MULTIFIX. En dus ook genoeg voor je eigen ambities.”

“Zoals we het nu voor ons zien, is het de bedoeling dat je één dag in de week in Bergeijk bent. Zo houden we ook die teambinding met jou. Samenwerken is in ons team écht belangrijk. Je wordt gekoppeld aan een binnendienstmedewerker met veel kennis. Bij hen -ook bij de rest- kun je altijd terecht met jouw vragen; ze helpen je goed. Iedereen binnen ons team weet wat er bij elkaar speelt. Daarnaast wordt er vanuit MULTIFIX ook erg goed voor je gezorgd."

Flexibele werkwijze en eigen planning
"De andere dagen krijg jij de vrijheid om je eigen agenda te bepalen en aan de slag te gaan met het uitzoeken van je klanten. Meestal heb je zo’n drie klantbezoeken per dag. En het is ook wel fijn als je best flexibel bent. Inkopers moeten tijd voor je vrijmaken, dat het maken van afspraken soms lastiger maakt. Ook ga je weleens meemaken dat ze soms last minute afbellen. Daar moet je wel mee kunnen omgaan", vertelt Tijn.

”Binnen team Fasteners zien we jou als kennisdrager voor Noord-Nederland. Zelf kennen we nog steeds niet alle bedrijven daar. De kans is groot dat jij deze beter in beeld hebt. Ik denk ook dat het fijn is als je juist dat stukje cultuur kent om contact te leggen met de bedrijven in het noorden. En zo ook makkelijker binnenkomt.”

Stel je voor; er is iemand die twijfelt, om de stap te zetten om te solliciteren voor deze functie. Wat zou je diegene dan willen meegeven?

Tijn vertelt: “De eerste drie maanden binnen MULTIFIX zijn vooral bedoeld om het bedrijf te leren kennen. Je gaat met verschillende afdelingen meelopen, waardoor je snel het MULTIFIX-verhaal leert kennen. Zo heb je een stukje bagage om mee te nemen om een klant te overtuigen. Je hoeft je geen zorgen te maken, we gooien je echt niet in het diepe. Zowel de collega’s op je eigen afdeling, als die van andere afdelingen staan voor je klaar.”

“Het enige gevaar is dat je straks, als Sales Representative Fasteners, Noord-Nederland, dankzij de bedrijfscultuur die binnen MULTIFIX heerst, niet meer terug wilt richting het noorden,” grapt Tijn lachend. “En als je onze nieuwe collega wordt, dan zorgen we ervoor dat op jouw eerste werkdag de Brabantse worstenbroodjes klaarstaan. Of een broodje gezond, jij mag het beslissen!” 

Wil je de nieuwe collega van Tijn worden? Goede keuze! Check hier de openstaande vacature van Sales representative Fasteners Noord-Nederland, en solliciteer direct.

Wil je meer weten over werken bij MULTIFIX?

Neem dan contact op met Gertrude via de onderstaande contactgegevens.