NIEUWS - 06 september 2022 Total cost of ownership in praktijk. Willem Weijers vertelt je er alles over!

Willem Weijers is Sales Manager bij MULTIFIX. Hij praat graag met klanten over hoe zorgen weggenomen kunnen worden. En hoe MULTIFIX de 'Total Cost of Ownership' omlaag brengt dankzij de drie business units; bevestigingsmaterialen, speciale maakdelen en assemblage. "Dat gaat de klant veel geld besparen. Zonder gevolgen voor de kwaliteit”, vertelt Willem kordaat.

Lees artikel

Wat is Total Cost of Ownership?

Enthousiast legt Willem uit; “Total Cost of Ownership is een stuk financieel inzicht in de directe en indirecte kosten van je (eind) product. Je rekent alle andere kosten mee; van het moment van aankoop tot het moment van uitleveren. Alleen de kosten van het product op zich bereken je niet, waardoor je écht naar de kostenreductie zelf kijkt! Intern is het heel slim om dit eens goed onder de loep te nemen.”

“Er zijn verschillende manieren om je TCO te verlagen als je voor ons als partner kiest:

Gemak: je hebt maar één aanspreekpartner, één factuur, één paklijst en één levering;

Kostenbesparing: elke factuur kost geld, dus als je bij veel partijen inkoopt verhoogt dat je TCO;

Competitief qua prijsstelling door ons global netwerk;

Technische begeleiding waarbij onze engineers met je meedenken en dat leidt ook weer tot kostenbesparingen. We adviseren bijvoorbeeld om een product als gietdeel te maken in plaats van een freesdeel. De investering in een matrijs verdien je vaak direct terug;

Logistiek: we maken een logistiek systeem op maat. We kunnen de voorraad zelfs bijvullen tot aan de werkplek van de medewerkers.” Meer informatie hierover vind je in onderstaande blog: https://www.multifixgroup.com/kanban-in-bevestigingsmaterialen-we-leveren-altijd-maatwerk/

“Natuurlijk kan het een nadeel zijn om al je eieren in één mandje te leggen. Daar moet ik eerlijk over zijn. We leveren echter geen eindproduct, maar een halffabricaat. Het risico is dan kleiner”, vertelt hij integer verder.

Heb je een voorbeeld hoe je de TCO bij een klant verlaagt?

Hij grapt en lacht dat hij er wel 10 kan opnoemen, om vervolgens het gesprek te hervatten; “Een klant van ons maakt ergonomische zitmeubelen; beter bekend als de sta-op-stoel. Wij zijn ooit met elkaar in contact gekomen en later zijn we begonnen met het leveren van bevestigingsmaterialen. Daarna kwamen daar metalen maakdelen bij om vervolgens ook de assemblage van het hele frame voor ze te verzorgen. Inclusief de elektrische motor; die wordt ook nog eens door ons getest.”

“Deze klant is zelf vooral creatief en innovatief. Ze houden zich bezig met het design aan de voorkant en de verkoop aan de achterkant. Het tussenstuk hebben ze bij ons neergelegd. Wij zijn als het ware met hen meegegroeid aangezien we een steeds groter deel van de fauteuil leveren.”

Is MULTIFIX doorheen de jaren veel veranderd?

Willem vertelt met een grote glimlach: “Zeker, ik werk nu 24 jaar bij MULTIFIX en ik ben altijd in verschillende rollen op de verkoop actief geweest. Toen ik hier begon was MULTIFIX nog een echte handelaar. Er hebben in de loop van de jaren veel ontwikkelingen plaatsgevonden. Via specials zijn we naar assemblage gegaan, wat het werk voor mij interessant hield. We zijn een ambitieus bedrijf, stropen de mouwen graag op en grijpen onze kansen! Dat levert gelukkig veel interessant werk op.”

Wil je meer weten over TCO?

Neem dan contact met Willem op via de onderstaande link!