Nieuws - 14 June 2022 "MULTIFIX is genomineerd voor de Beleving Awards'

Gertrude van Dulmen is HR Manager bij MULTIFIX; een rol die ze met verve vervuld. Begin dit jaar werd er, binnen de organisatie, een medewerker tevredenheidonderzoek uitgevoerd in samenwerking met Integron. Dit leverde niet alleen een mooi resultaat op, máár ook een nominatie voor de 'Beleving Awards 2022'. Ben je nieuwsgierig naar haar verhaal? Lees dan snel verder.

Lees artikel

Jullie hebben een onderzoek uit laten voeren. Waarom is hiervoor gekozen?

“People.Parts.Products. Dé slogan van MULTIFIX. People is bewust voorop gezet,” vertelt Gertrude. “We vinden het super belangrijk dat onze mensen happy zijn. Een medewerker tevredenheidsonderzoek brengt dat (werk)geluk in kaart. We wilden iedereen de kans geven om zijn of haar mening anoniem met ons te delen.”

“We hebben bij verschillende bedrijven geïnformeerd of ze een dergelijk onderzoek voor ons uit konden voeren. Iedere organisatie heeft natuurlijk zijn eigen systematiek. De een werkt via een App en vraagt je wekelijks een paar vragen te beantwoorden en de ander werkt met een (grote) online vragenlijst. De werkwijze van Integron paste het beste bij MULTIFIX.” 

Zijn jullie tevreden met de uitkomst van dit onderzoek?

“Zeker weten! We zijn SUPER TROTS,” zegt Gertrude met een grote glimlach. “Onze medewerkers waarderen ons gemiddeld met een 7,83! Ik ben niet alleen trots op dat mooie cijfer, máár ook op mijn collega’s zelf. We maken MULTIFIX samen een hele fijne organisatie.”

“Ik ben overigens ook blij met de informatie die uit het onderzoek is gekomen. Het geeft ons waardevolle inzichten die ons de kans geven om de tevredenheid verder te verbeteren. Het is de eerste keer dat we zoiets doen. Dit is dan ook onze 0-meting. Aan de hand van een standaard vragenlijst worden alle verschillende facetten van de tevredenheid behandeld. Hierbij kun je denken aan: werk, arbeidsomstandigheden, onderlinge samenwerking, communicatie, direct leidinggevende, directie, fysieke- en emotionele veiligheid, arbeidsvoorwaarden en regelingen en perspectieven en mogelijkheden tot (persoonlijke) ontwikkeling.”

“De uitslag van het onderzoek kunnen we filteren op afdeling. Er zijn in totaal acht afdelingen van minimaal zes deelnemers. Dit moet om rapportages te krijgen, maar ook om de anonimiteit te kunnen waarborgen.”

Oké en hoe gaan jullie nu precies verder?

“Momenteel zijn we druk in de weer om de uitslagen aan alle teams te presenteren. We maken hierbij de vergelijking tussen de resultaten van MULTIFIX in het algemeen én de desbetreffende afdeling. Ieder team formuleert vervolgens samen drie (verbeter)punten. HR verzamelt deze en brengt in kaart waar en of hier overlap in zit. Deze kunnen dan, eventueel, samen opgepakt worden. Volgend jaar worden er drie nieuwe punten aangepakt. Zo hopen we eind 2023, als we een nieuwe enquête laten uitvoeren, nóg beter te scoren!”

Jullie zijn genomineerd voor de 'Beleving Awards 2022' van Integron. Kun je hier meer over vertellen?

“Integron reikt jaarlijks meerdere Awards uit aan klanten. De drie bedrijven die, binnen hun bedrijfstak, het beste scoren op het gebied van klant- of medewerker- tevredenheid maken kans op de prijs. MULTIFIX is genomineerd voor de ‘Beleving Award’ in de categorie industrie en handel.”

“We zijn héél benieuwd op welke podiumplaats we eindigen. We zijn hoe dan ook trots dat we, bij dit eerste onderzoek, al in de top drie van handel en industrie in Nederland vallen!”

“Een nominatie is fantastisch, maar het belangrijkste is dat we binnen MULTIFIX samen verder werken aan het verbeteren van de medewerker tevredenheid,” sluit Gertrude het interview af met een lach.

Wil je meer weten over het onderzoek? Of heb je een vraag voor Gertrude?

Neem dan contact met haar op via onderstaand e-mailadres.