NIEUWS - 26 October 2023 ‘’Alleen maar boutjes en moertjes? Nee joh!"

Dit keer nemen we een kijkje op onze afdeling Project Management. We spreken Twan van den boom (45) en Gijs van Lierop (25), beiden werkzaam als (technisch) Project Manager bij MULTIFIX. Lees in dit interview alles over deze functie, want wat houdt dit nu eigenlijk in?

Contact

Hoe zijn jullie bij MULTIFIX terecht gekomen?

Twan trapt af: ‘’Iets meer dan drie jaar geleden werd ik via een berichtje op LinkedIn getipt over de openstaande vacature van (technisch) Project Manager bij MULTIFIX. Ik moest er even over nadenken, het is toch ruim een half uur rijden vanaf mijn huis. Toch was de keuze voor MULTIFIX snel gemaakt. Tijdens de gesprekken met Pieter en Hans merkte ik al snel dat we een goede klik hadden en de werkzaamheden spraken me erg aan’’.

Gijs sluit zich bij deze woorden aan: ‘’Ik zit hier zelf nog maar 3 maanden, maar ik voelde ook meteen een goede klik met de collega’s waardoor ik dacht: hier wil ik wel werken. Voordat ik mijn definitieve keuze heb gemaakt, heb ik eerst een halve dag meegelopen. Het is namelijk van buitenaf moeilijk in te schatten wat onze functie precies inhoudt. Na deze meeloop dag was ik het meest te spreken over de werksfeer en de afwisseling van de functie.  

Wat houdt jullie functie precies in, en hoe ziet de werkdag eruit?

“Project management moet je zien als de spin in het web tussen Verkoop, Inkoop en China.”, legt Twan me uit. ‘’We bekijken en beoordelen de aanvragen op technische haalbaarheid, daarnaast checken we of we voor dit project geschikte leveranciers hebben. Wanneer we samen met inkoop besloten hebben dat het een interessant project voor MULTIFIX is, gaan we de klanttekeningen omzetten naar werkbare instructies voor China. Daarna begeleiden we het gehele productieproces, tot aan massaproductie. Inclusief een goedgekeurd sample dat aan alle gestelde kwaliteitseisen voldoet’’.   

‘’Onze taken zijn juist heel divers. We begeleiden zowel kleine simpelere producten alsook grote complexe samenstellingen voor klanten uit allerlei sectoren. De diversiteit die je daarbij hebt is erg leuk. Je bent niet heel de dag bezig met tekeningen uitwerken, maar ook juist met de communicatie tussen verschillende afdelingen, collega’s en klanten.”, vult Gijs aan.

Daarnaast vertelt hij me wat meer over hoe een werkdag bij Project Management eruitziet. ‘’Vanwege het tijdsverschil van 6 uur met Shanghai begint de ochtend altijd met overleg met onze Chinese collega’s. De middag is daarna beschikbaar om de nieuwe binnengekomen projecten uit te werken. Een belangrijk aspect hierbij is het meedenken met de klant om de producten geschikter te maken voor massaproductie. We starten elke nieuwe week met een online video vergadering met China, Project Management en inkoop. Tijdens deze vergadering bespreken we de voortgang van lopende sample- en first production runs."

Wat voor type Project Manager past het beste bij MULTIFIX?

“Neem als voorbeeld de engineers bij een heel groot bedrijf. Zij zijn misschien wel een half jaar bezig met het ontwerpen van één klein onderdeel van een project. Bij MULTIFIX ben je dat niet, hier ben je met allerlei verschillende projecten tegelijkertijd bezig. Ook heb je veel verschillende taken binnen een project: tekeningen uitwerken, adviseren, communiceren, de kwaliteit- en voortgang bewaken. Je moet dus flexibel en ook wel een beetje stressbestendig zijn’’, legt Twan uit.

Gijs vult Twan aan: ‘’Ook moet je als persoon en qua karakter passen bij het MULTIFIX DNA. Hier word je niet gezien als een nummer. Ondanks dat de organisatie snel groeit, is het gevoel van een Kempisch familiebedrijf behouden."

Wat maakt jullie werk zo uniek?

Gijs: “Als Project Manager ga je 1 à 2 keer per jaar naar Shanghai om je projecten door te spreken met de leveranciers. Dit vind ik vrij uniek. Niet iedereen vindt het fijn om te reizen, zelf vind ik het wel erg belangrijk. Door allerlei leveranciers te spreken, leer je erg veel over allerlei productieprocessen. Elke nieuwe project manager wordt na de inleerperiode meegenomen in dit bezoekersschema’’.

Twan: “Voor mij is de variatie het belangrijkste, dat zie je bij weinig bedrijven. Ik vind het heerlijk dat ik zoveel projecten om handen heb. Ik kan nu al niet meer tellen hoeveel projecten het zijn geweest, haha”. Het interessante is dat er bij ieder project wel wat anders aan de hand is; wat zijn de benodigde materialen en processen wat loopt wel/niet, is er een wijziging aan het product nodig, hoe kan een klacht het beste opgelost worden. Dit zijn allerlei zaken waar je in meedenkt en dit doe je op je eigen manier. We hebben een zeer hechte afdeling. Komt er iemand ergens niet uit, dan lossen we het als team op. Deze korte lijntjes binnen MULTIFIX zijn ook uniek’’.

Hoe zien de komende jaren binnen MULTIFIX er voor jullie uit?

Gijs; “Ik wil me verder ontwikkelen op technisch en communicatief vlak. Het fijne is dat er de mogelijkheid wordt gegeven om verschillende cursussen te volgen. Ook ben ik sinds kort bezig met mijn persoonlijk ontwikkelingsplan (POP), hierin denkt MULTIFIX erg goed mee. Kortom; de komende jaren wil ik mezelf verbeteren en groeien in mijn functie.”

Twan aanvullend op Gijs: “Je bent inderdaad nooit uitgeleerd in deze functie. Je krijgt telkens weer nieuwe vraagstukken. Bijna elke dag kom ik wel weer een norm, productietechniek of materiaal tegen welke nieuw voor mij is. Het is dan aan ons als PM’er om deze materie eigen te maken. Het feit dat je nooit uitgeleerd bent, is juist het leuke aan ons vak!"

Waarom zou je iemand aanbevelen te komen werken als Project Manager bij MULTIFIX?

Twan vertelt me dat bij MULTIFIX de arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers erg goed geregeld zijn: ‘’We hebben een uniek bonussysteem. Daarnaast kunnen we gratis fitnessen, is er een fietsplan, fruit op het werk en worden er allerlei activiteiten voor het personeel georganiseerd.

Gijs: ‘’Ook voor de jongeren wordt er van alles georganiseerd, het persoonlijk ontwikkelingsplan is hier een voorbeeld van. Dit geeft aan dat MULTIFIX een vooruitstrevend bedrijf is dat de jongeren goed begeleidt. Daarnaast zijn we bij PM een hecht team. Alles mag en kan gezegd worden en ook gaat er geen dag voorbij dat er niet wordt gelachen’’.

Word jij de nieuwe collega van Twan en Gijs? Bekijk hier de hele vacature: Vacature Technisch Project Manager - MULTIFIX Group. Of wil je meer weten over MULTIFIX? Want ja we doen écht meer dan boutjes en moertjes, klik op deze link: Productgroepen - MULTIFIX Group.

Jij bent er al uit en hebt interesse in de vacature, top! Vul dan onderstaand formulier in. Maar je kunt ook Elke Kuijpers, onze HR Adviseur, een WhatsApp berichtje sturen.

Sollicitatieformulier

Solliciteer direct    Heb je een vraag over deze vacature?

    Onze HR Adviseur, Elke, kan je hier alles over vertellen.