Nieuws - 03 February 2022 "Sunshower is een waar gezondheidsproduct"

Michael Tulp is 53 jaar jong en ondernemer in hart en nieren. Ruim 25 jaar geleden kocht hij Bellfires, waarnaar Tulp en Stûv volgden. Toen hij, een jaar of twaalf geleden, benaderd werd door twee Delftse studenten wist hij dat het tijd was voor een investering. "Oscar en Merijn zochten destijds een ‘smart investeerder’ die ervaring had met het op de markt brengen van consumentenproducten. Daarnaast wilden ze ook dat iemand wat kennis meebracht. Dat had ik natuurlijk vanuit de haarden, dus zo kwam ik bij Sunshower terecht!"

Lees artikel

Leuk Michael. Wat is Sunshower precies?

"Het begon eigenlijk als een zonnebank onder de douche, maar inmiddels is het een gezondheidsproduct. Dermasun is er namelijk ook onderdeel van, dat richt zich op mensen met huidaandoeningen als psoriasis, eczeem en zonneallergie. Vandaag zullen we het voornamelijk over Sunshower hebben. Daar staan drie thema's centraal; blijf gezond, verbeter je mobiliteit en voel je geweldig. We maken enerzijds gebruik van een IR-functie en anderzijds van een UVB-functie. Dat kun je, met Sunshower, integreren in het dagelijks ritueel van het douchen. UVB zorgt voor een verhoging van je vitamine D niveau. Bij veel mensen is dit tijdens de wintermaanden niet goed op niveau. Wellicht heb je daar, afgelopen Corona jaar, iets over gehoord in het nieuws. De kans op ziekte is namelijk kleiner als je vitamine D niveau op pijl is. Daarnaast herstel je tijdens ziekte sneller en behoud je een gezonde teint. Infrarood (IR) zorgt voor de gezondheid van je spieren en gewrichten. Wat erg goed is voor mensen met reuma."

Werken jullie met een groot team aan de ontwikkeling van de producten?

"Momenteel werken we, op ons kantoor in Amsterdam, met zo'n 35 man. De productontwikkeling gaat door; we werken zowel aan de functionaliteiten als aan de vormgeving. We hebben een gezamenlijke werkplaats met Quooker in Dordrecht. Daar werkt ongeveer 140 man aan de assemblage van de producten. MULTIFIX levert de onderdelen hier nu rechtstreeks naartoe; ook nog eens in een verpakking die voor ons makkelijk is. Zo kunnen onze medewerkers snel door met de assemblage van de verschillende Sunshower modellen."

"We willen in de toekomst wellicht nieuwe wellbeing producten introduceren, maar daar kan ik nog niet teveel over zeggen."

Heeft Sunshower een snelle groei doorgemaakt tijdens de Corona pandemie?

"Ja, maar ik denk dat dat van twee verschillende aspecten afhankelijk is. Mensen zijn minder op vakantie geweest en hebben meer in hun huis geïnvesteerd. Wat denk ik een grotere rol speelt, is dat mensen zich bewuster zijn van het belang van een gezond leven. Het wordt steeds meer top of mind. Vroeger ging het voornamelijk over gezond eten, bewegen en goede balans tussen spanning en ontspanning. Tegenwoordig weten we dat zonlicht hier een grote rol in speelt."

Hoe snel ervaar je de gezondheidsvoordelen?

"Als je er 20 tot 30 minuten per week onder staat, ga je de gezondheidsvoordelen ervaren. Dat is eigenlijk al ruim voldoende. Binnen twee maanden is je vitamine D niveau dan op pijl. Het grote voordeel van Sunshower is dat je lichaam de vitamine D zelf aanmaakt. De supplementen die mensen hiervoor innemen zijn minder natuurlijk; met het (kleine) gevaar dat je teveel inneemt."

Zonnebanken zijn natuurlijk slecht voor je huid. Is Sunshower schadelijk?

"We hebben de afgelopen tien jaar diverse onderzoeken uitgevoerd met dermatologen van het Leids Universitair Medisch Centrum. Nu voornamelijk met het AMC en het VUMC. Afgelopen jaren hebben we een grootschalig onderzoek gedaan naar de schade op de lange termijn en de kans op huidkanker bij het gebruik van ons product."

Kan je daar iets meer over vertellen?

"Onze huid is eigenlijk het grootste orgaan dat we hebben. Het heeft een zelf herstellend vermogen, ondanks dat is teveel zonlicht erg slecht voor ons. Net als te weinig zonlicht overigens. Als er een kleine dosis zonlicht op onze huid komt, maken we vitamine D aan. Je huid herstelt zichzelf vervolgens weer. Als we teveel zonlicht ontvangen, kan de huid zichzelf niet meer herstellen. Na een jaar of tien kan er dan huidkanker optreden.

"Met het gebruik van Sunshower bouw je het rustiger op; je huid wordt dikker en de kans op huidkanker neemt zelfs af. Dit omdat je huid beter bestand is tegen UV straling op het moment dat je de zon in gaat. Zonlicht bestaat uit UV-A, UV-B en UV-C. UV-A is het gevaarlijkst. De Sunshower geeft je voornamelijk een UV-B boost. Je wordt er niet zo zeer bruin van, maar je maakt wel wat pigment aan. Je huid kan dus rustig wennen."

Hoe is de relatie met MULTIFIX?

“Daar zijn we erg positief over. Ik werd gebeld door Tom Wouters. Hij vertelde me wat MULTIFIX precies doet en was benieuwd of ze iets voor ons konden betekenen. Hij is toen samen met Arthur Burgmans (die ik via via al kende) langsgekomen bij ons kantoor in Amsterdam. We hebben naar de verschillende dingen gekeken die ze voor ons zouden kunnen maken, maar ook naar multi-sourcing. De kwaliteit, communicatie en de logistieke organisatie zijn de toegevoegde waarde voor ons als Sunshower. We zijn eigenlijk net te klein om dat allemaal zelf te organiseren. MULTIFIX heeft de kennis en ervaring. Je proeft het meedenken, het meekijken en daar zit de kracht van MULTIFIX. We zijn heel erg blij met de samenwerking. Ook met Tom overigens!”

Heb je een vraag over onze diensten of ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan contact op met Tom via onderstaand e-mail adres.