NIEUWS - 17 January 2023 "Mensen die ik niet eens persoonlijk ken hebben me genomineerd. En dat vind ik heel mooi om te zien!"

Janny Kolen (72), is wonend te Luyksgestel, 52 jaar getrouwd met Louis en samen hebben ze twee zonen. Maar het was niet altijd even makkelijk dankzij de ziekte van Janny. Ondanks haar ziekte staat Janny altijd positief in het leven. En nu is ze de winnares van de STA OP VOOR… campagne van MULTIFIX. In dit interview vertelt Janny haar verhaal en hoe ze het winnen van de stoel heeft ervaren.

Lees artikel

Hoe heb je van deze winactie gehoord?

“Mijn zoon kwam de advertentie van MULTIFIX tegen op Facebook. Hij moest meteen aan mij denken. Hij liet me toen de campagne zien en ik dacht; wat een mooie actie en hoe leuk en fijn zou het zijn als de op maat gemaakte stoel hier in Luyksgestel komt te staan. Daarna is het erg snel gegaan; mijn zoon en andere familieleden hebben iedereen opgetrommeld. Wat me ontzettend ontroerde.”, vertelt ze zichtbaar emotioneel.

Waarom is het voor jou van belang om een goede en op maat gemaakte stoel te hebben?

Janny vertelt: “Voor mij is mijn stoel de vervanging van mijn bed geworden. Ik ben echt genoodzaakt om erin te slapen, aangezien slapen in bed niet meer lukt. Daarnaast breng ik mijn hele dag door in deze stoel. Eigenlijk zit je er letterlijk aan vastgekluisterd. En juist dan is het extra belangrijk dat je een stoel hebt die je voorziet van goede ondersteuning. Ik merk gewoon dat mijn huidige stoel aan vervanging toe is. Het is namelijk een stoel die ik ooit heb overgekocht en al jaren meegaat. Omdat ik hem van iemand heb overgekocht is hij nooit aangepast aan mijn eigen lichaamsvormen. Na een aantal jaar zit dat dan toch niet meer zo lekker.” 

Janny, wil je jouw verhaal eens vertellen?

Janny knikt instemmend: “Toen ik ongeveer 44 jaar oud was, kreeg ik een enorme klap te verduren. Ik kreeg te horen dat ik MS had. Ik vond het verschrikkelijk. Als 44-jarige sta je als een spring in het veld in het leven; gelukkig getrouwd, kids net de deur uit en samen met je partner beginnen aan het leven met wat meer vrijheid. En dan hoor je dat je ziek bent. Dit was een hele heftige periode voor mij en het maakte het leven moeilijker. Ook voor het thuisfront was het niet altijd even makkelijk.”

“In het begin zoek je op wat MS is en lukt het je nog om dingen te ondernemen.  Maar al snel worden de klachten erger; van rugpijn tot het punt dat je gewoon niet meer kan lopen. Het ergste aan dit alles vind ik dat je afhankelijk wordt van alles en iedereen. Ik kan helemaal niet meer lopen en alles wat ik nodig heb moet ik vragen aan mijn man. Zelf iets pakken zit er niet meer in. En dat is iets wat voor mij na al die jaren nog altijd moeilijk blijft. Gelukkig heb ik Louis die zoveel voor me doet. Dat hij me al die jaren heeft bijgestaan maakt het leven een stuk mooier.”

Wat vind je ervan dat iedereen zo massaal voor jou is opgestaan?

“Ik had het nooit verwacht. Hoe mooi en gek is het dat er zoveel mensen massaal voor je opstaan. Ik kan het af en toe nog steeds niet geloven. Het ontroert me echt. Het is zo’n lief gebaar van al die mensen. Mensen die ik niet eens persoonlijk ken hebben me genomineerd en dat vind ik heel mooi om te zien. Dankzij al deze lieve mensen staat er binnenkort een op maat gemaakte FitForm stoel in de woonkamer.”

“Ik heb het al vaker aangegeven maar als het kon; dan sprong ik nu echt een gat in de lucht. Dank je wel MULTIFIX, wat zijn jullie een mooi bedrijf dat jullie dit voor iemand willen doen!”

Naast dit artikel hebben we ook een video opgenomen met Janny. De video tijdens het uitzoeken en inmeten van de stoel kun je hieronder bekijken.

https://youtu.be/ANUo3nOENFM

Meer weten over de STA OP VOOR... campagne?

Neem dan contact met Manuela op via de onderstaand e-mailadres.