Nieuws - 05 May 2022 Situatie in China | Nieuwsbericht

Corona. Hier lijkt het zo rustig. In China is dit helaas niet het geval. Onze collega's in Shanghai hebben momenteel te maken met strenge maatregelen. In dit artikel praat ik je bij over de huidige situatie en de impact hiervan.

Lees artikel

Mijn collega, Lin, vertelde me dat Shanghai opgedeeld is in drie zones. In zone één zijn de afgelopen dagen 7 besmettingen gemeld. In zone twee zijn de afgelopen dagen géén besmettingen gemeld. Voor zone drie geldt dat er de afgelopen veertien dagen geen nieuwe gevallen bijgekomen zijn. Mensen hebben verschillende rechten. Een aantal inwoners van de Chinese stad mag een aantal uur per dag naar buiten. Naar de supermarkt mag je uitsluitend te voet. De maatregelen zijn erg streng en de situatie is onzeker. Het is niet duidelijk wanneer het normale leven opgepakt kan worden.

De Chinese collega's kunnen momenteel niet naar kantoor. Er is nauwelijks voedsel beschikbaar doordat vrachtwagens de stad niet in mogen. Ook zijn de banken in lockdown. De betalingsmogelijkheden van de bevolking zijn daardoor aanzienlijk beperkt.

Voor MULTIFIX Group heeft dit grote consequenties. Onze logistieke hub in Shanghai is buiten gebruik. We zijn dankbaar voor het grote netwerk van onze Chinese collega's. We kunnen gebruik maken van leveranciers in andere havens. Dankzij hun inzet.

Normaliter verschepen we zeven containers vanuit één haven. Momenteel verschepen we zeven containers vanuit vijf havens. We hebben afspraken met rederijen zodat we zeker zijn van voldoende containers. Op deze manier kunnen we onze klanten garanderen dat de goederen op tijd in hun bezit zijn. We kunnen de goederen, die in onze warehouses liggen, momenteel niet aan.

Long story short; zonder onze Chinese collega's hadden we dit nooit gekund. We zijn ze enorm dankbaar voor hun inzet in deze moeilijke situatie.

Heb je een vraag met betrekking tot bovenstaand bericht?

Neem dan contact met ons op via het onderstaande e-mailadres.