Nieuws - 20 June 2023 Door de samenwerking met MULTIFIX grijpen we nooit naast onze fasting materials

Sander van der Loop, is Assembly Operator bij Inther Group. Inther Group is één van de grotere klanten van MULTIFIX. Dit keer gaan we het gesprek aan met Sander, over de samenwerking tussen de twee bedrijven. En hebben we het specifiek over het ontlasten van ‘Inther’ dankzij de geleverde 2-bin aanvulsystemen.

Lees artikel

Wat doet Inther Group precies?

Sander vertelt: “Inther Group is een internationale systemintegrator, gespecialiseerd in automatiseringsoplossingen voor magazijnen. Neem als voorbeeld Hema. Dankzij de intralogistieke systemen die wij voor ze maken, plaatsen en onderhouden, kunnen bestelde artikelen snel, foutloos en efficiënt naar de klant worden verstuurd. Onze systemen verzorgen onder andere de opslag, het sorteren en picken van artikelen, het sluiten van pakketten tot aan het printen van labels.”

Vertel eens wat meer over onze samenwerking?

Sander legt aan me uit dat de samenwerking met MULTIFIX wat betreft de aanvulsystemen pas begin 2022 is begonnen. Maar dat Inther daarvoor qua assembly al in 2020 zaken deed met ons.

“In 2020 was ‘MULTIFIX Assembly’ al een partner. In 2022 hebben we de samenwerking uitgebreid. Dankzij die positieve samenwerking hebben we gekozen om ook de 2-bin rekken door jullie te laten verzorgen. Dit zat hem naast de juiste kwaliteit/prijsverhouding ook zeker in het meedenkende en ontzorgende karakter van MULTIFIX. Zodoende levert MULTIFIX ons nu al bijna een jaar Fastening materials, waarmee wij onze producten kunnen realiseren. Daarnaast worden er ook sub-onderdelen voor de Conveyors geleverd, wat ons veel tijd scheelt in het bouwproces.”

Waar liepen jullie tegen aan, voor de komst van MULTIFIX?

“In het verleden moesten onze magazijnmedewerkers de fasteners bijvullen voor assemblage. Dit was tijdrovend, en ze konden dit soms niet bijhouden. Nu staat het rek in de assemblagewerkplekken. Onze assemblagemedewerkers kunnen hierdoor zelf de bakjes bijvullen, waardoor logistiek meer tijd heeft om hun eigen werk te doen. Het scheelt toch 1 werknemer in de week. Zo zijn de assemblagemedewerkers niet afhankelijk van logistiek en beheren we zelf onze voorraad. Dat werkt veel efficiënter voor ons allemaal," vertelt Sander opgewekt.

Sander, je werkt dagelijks met de two-bin rekken, waarom zou je het iemand aanbevelen?

“In het rek liggen al onze fasting materials. En de voorraad is altijd goed gevuld. Daarnaast is het voor de assemblage operators gemakkelijk om zelf zorg te dragen voor hun eigen fasting materials op de workstations. Zoals ik al aangaf zijn we daardoor niet afhankelijk van anderen die de fasting materials moeten verzorgen. Een voordeel van de 2-bin rekken en de dienstverlening van MULTIFIX is dat deze erg flexibel is. MULTIFIX denkt met ons mee en tijdens de drukkere periodes staan jullie extra klaar. De anticipatie hierop is heel fijn! Zo zijn we overgegaan naar twee keer per week rekken bij te laten vullen (iedere dinsdag en donderdag).”

Even een knipoog naar de familiebanden met Zeeman. MULTIFIX is door hun investeringsmaatschappij overgenomen. Zoals ik begreep richt Inther ook voor Zeeman de grote magazijnen in. Zijn jullie al klaar met het inrichten van hun warehouse?

Sander lacht: “Leuk dat we ook op die manier verbonden zijn met elkaar! Project Zeeman is bijna volledig in bedrijf. Het is een interessant project om hier als Assemblage operator een kijkje te gaan nemen om de conveyors, die Inther gemonteerd heeft, live in actie te zien. Het Warehouse is nog niet in productie, maar we gaan binnenkort op locatie kijken hoe alles er daar uitziet.”

Wil je meer weten over een samenwerking met MULTIFIX?

Neem dan contact op met Arend via de onderstaande contactgegevens.