NIEUWS - 07 July 2023 Met onze partner Flokk zitten we goed!

Amanda van Houtum, Area Manager bij Flokk, vertelt hoe belangrijk het is om een goede werkplek te hebben. Ergonomie is een steeds belangrijker thema; de gezondheid en vitaliteit van de medewerkers staan voorop. Lees Amanda's hele verhaal hieronder.

Lees artikel

"In mijn rol van Area Manager zoek ik de samenwerking met partners. Deze keer werd ik rechtstreeks door MULTIFIX, toeleverancier van Flokk, benaderd en ben ik op zoek gegaan naar nieuwe, passende en ergonomische bureaustoelen. En dat is goed gelukt!"

Kun je wat vertellen over Flokk?

Enthousiast vertelt Amanda over het bedrijf. "Flokk is een supermooi Scandinavisch bedrijf en specialist en marktleider in (soft) seating solutions. Wij staan voor: duurzaamheid, functioneel design en kwaliteit, met altijd de mens centraal. Dat zie je terug in onze producten en mensen. Flokk betekent 'groep' in het Noors en dat zijn we: een house of brands van toonaangevende merken kantoormeubilair. In totaal hebben we tien (soft) seating merken in ons assortiment. Alle merken hebben een eigen identiteit en ontwerpteam. We hebben vijf fabrieken voor onze productie, verdeeld over de landen: Noorwegen, Zweden, Polen, USA en China."

Hoe zit het met het belang van ergonomie?

"Gezondheid en vitaliteit zijn op dit moment heel belangrijke thema's. Sinds het thuiswerken is het aantal fysieke klachten fors toegenomen. De keukenstoel bleek toch niet zo goed te zitten! Het verzuim is nog nooit zo hoog geweest, daarom krijgen de gezondheid en vitaliteit van de medewerkers meer aandacht." Amanda gaat verder over de aanpak van Flokk. "Waar we met name naar kijken, is de belasting versus de belastbaarheid. We willen natuurlijk de belasting zo laag mogelijk maken voor medewerkers, en tegelijkertijd de belastbaarheid verhogen. We gebruiken daarvoor verschillende tools, zoals bureaustoelen met een intuïtief bewegingsmechaniek en adviseren het gebruik van zit/sta bureaus. We kijken tevens hoe we de belastbaarheid op andere manieren kunnen verhogen. Door bijvoorbeeld medewerkers te trainen in goed gebruik van de werkplektools: dan moet je denken aan bewegingstips, ademhalingsoefeningen en door vergaderruimtes deels staand mogelijk te maken."

Flokk werkt samen met MULTIFIX. Hoe gaat dat?

MULTIFIX is al jaren leverancier van onderdelen voor Flokk bureaustoelen. MULTIFIX levert hoogwaardige special fasteners, oftewel bevestigingsmaterialen op basis van tekening, aan Flokk. "Onze kernwaarden sluiten goed op elkaar aan. De focus op kwaliteit is bij ons allebei hoog, wij kunnen dat natuurlijk mede dankzij MULTIFIX waarmaken. Daarnaast zegt het veel dat wij, na alle ontwikkelingen binnen onze internationale organisatie, nog steeds samenwerken met MULTIFIX. Flokk is de grootste bureaustoel fabrikant van Europa, dus als je daar leverancier van bent zit je wel goed haha!"

Wij waren ook toe aan nieuwe bureaustoelen. Kun je meer vertellen over dat traject?

Bevlogen begint ze haar verhaal. "MULTIFIX heeft contact opgenomen met de vraag naar nieuwe bureaustoelen. Dat leidde tot een oriënterend gesprek waarin ik de verschillende zitfilosofieën heb gepresenteerd. Dat is belangrijk om tot een selectie van stoelen te komen. Vanuit deze presentatie zijn twee stoelen geselecteerd op basis van zitfilosofie, instelbaarheid en budget. MULTIFIX wilde graag de medewerkers opties geven. Daarom mocht de hele organisatie testen en een voorkeur stoel opgeven. Dat is goed voor het draagvlak van de keuze. Toen de keuze was gemaakt en de stoelen geleverd, ben ik langs gegaan om persoonlijke zitinstructies te geven. Dat is altijd een belevenis omdat mensen vaak niet weten wat je allemaal met een goede stoel kunt doen!"

Benieuwd wat MULTIFIX voor jou kan betekenen?

Neem dan contact met ons op.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Neem contact op met Willem Weijers, onze Sales Manager