Nieuws - 25 March 2022 "MULTIKIDS staat voor de nieuwe generatie MULTIFIX"

Nick Willems en Glenn Roijackers zijn sinds enkele jaren werkzaam bij MULTIFIX. Ze behoren tot de groep jongeren die onderdeel uitmaakt van de MULTIKIDS. Een initiatief dat de jeugd binnen de organisatie een stem geeft in het hedendaagse beleid. In de blog van vandaag willen we je graag meer vertellen over het initiatief en de plannen die er liggen.

Lees artikel

Vertel eens, waar staat MULTIKIDS voor?

"MULTIKIDS staat eigenlijk voor de nieuwe generatie MULTIFIX. Het initiatief is het leven ingeroepen om een frisse blik op het huidige beleid te kunnen werpen," zegt Nick. "De 'jongeren' die hier nieuw binnen komen, hebben welllicht een andere kijk op dingen, dan de mensen die hier al twintig of dertig jaar in dienst zijn."

Hoe zijn jullie ervaringen met het initiatief?

"Arno Heesters, de CCO, kwam met het idee," vertelt Nick. Ik vind het leuk dat hij dit initiatief het leven in heeft geroepen. Het maakt dat je je als jeugd gehoord voelt. Veel van onze collega's werken hier al jaren. Dat is natuurlijk super, maar dat maakt het wel lastiger om er tegenin te gaan. Helemaal als je starter bent. Tijdens de meetings van de MULTIKIDS zijn we met allemaal jongeren die in dezelfde fase van hun leven zitten. Heel fijn!"

"Precies! Het is fijn dat we mee mogen denken. We bespreken dingen die we zien gebeuren en beter kunnen, maar brengen ook hele nieuwe ideeën in," voegt Glenn er aan toe.

Wat voor ideeën hebben jullie al gerealiseerd?

"Bij binnenkomst was er, in het pand aan de Bokkerijder, nog geen mogelijkheid om je als bezoeker aan te melden op het moment dat je hier een afspraak had. Inmiddels ligt er een iPad waarmee je je als gast kunt registeren. De persoon waar je de afspraak mee hebt, ontvangt dan een berichtje per mail of sms dat er bezoek gearriveerd is. Dat werkt top," zegt Nick. "Ook hebben we gezorgd voor beeldschermen in de spreekkamers. Wel zo fijn als je een klant een PowerPoint presentatie wil laten zien!"

"Maar we hebben ook voor twee MULTIFIX fietsen gezorgd," vertelt Glenn. "Zodat we niet elke keer de auto hoeven te pakken als we naar de andere vestiging moeten. We moeten natuurlijk ook aan het milieu denken," voegt hij er met een glimlach aan toe. "Nu we het toch over fietsen hebben; de fietsenstallingen waren ook een initiatief van de MULTIKIDS. Dat zijn vooral praktische zaken. We denken ook aan de gezondheid van ons personeel. Zo is er recent een ARBO specialist langs geweest."

Welke projecten lopen er momenteel nog?

"We willen het afval beter gaan scheiden. Hiervoor treffen we momenteel de voorbereidingen. Daarnaast brengen we in kaart of we iets kunnen doen voor de gezondheid van onze medewerkers; meer bewegen en gezonder eten. Al zijn we er nog niet over uit hoe we dit vorm willen gaan geven," vertelt Nick.

"Niet te vergeten; de vergroening van het wagenpark," voegt Glenn hieraan toe.

Wanneer komen de MULTIKIDS samen?

"Dat ligt een beetje aan de planning. We starten met een brainstorm sessie waarin we proberen concrete plannen te maken. Deze wijzen we toe aan leden van de groep. Die kunnen dan in de daarop volgende weken samenkomen om het idee uit te werken. Al deze plannen worden vervolgens gepresenteerd aan Arno en Gertrude van Dulmen (de HR manager). Als die akkoord gaan, dan kunnen we het uit gaan werken," zegt Nick.

"Als het cirkeltje rond is, beginnen we weer van voor af aan," zegt Glenn met een lach. "Het is heel leuk om samen over dit soort dingen na te denken."

"Ja, je word dan ook echt gehoord en kunt een bijdrage leveren aan het huidige beleid. Dat maakt ons allemaal heel betrokken bij de organisatie," sluit Nick het interview af.

Heb je een vraag voor een van de MULTIKIDS?

Of wil je meer weten over dit initiatief? Neem dan contact met ons op via onderstaand e-mail adres.