Nieuws - 23 March 2022 Lockdowns in China

Lockdowns. Ze behoren de laatste twee jaar tot de orde van de dag. Momenteel zijn er verschillende Chinese steden op slot. De overheid probeert op deze manier een grote corona uitbraak te voorkomen. We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat aanhoudende lockdowns grote impact kunnen hebben op verschillende productieketens. Ik sprak Edwin van Diessen, Supply Chain Director bij MULTIFIX, over de huidige situatie.

Lees artikel

Hoe zit het nu precies?

"Chinese steden worden als het ware opgedeeld in blokken. Zo ook in Shanghai, waar het hoofdkantoor van MULTIFIX Asia gevestigd is. Per blok voert de overheid testen uit. Gebieden met besmettingen gaan direct in lockdown om verdere uitbraken te voorkomen. Momenteel is het in Shanghai gelukkig heel rustig," vertelt Edwin.

"Vorig jaar ondervonden bedrijven veel leverproblemen. Onder andere door lockdowns en de blokkade in het Suez kanaal. We hopen dat de maatregelen van de Chinese overheid niet al te veel hinder op gaan leveren."

Hoe voorkomen we dat, als MULTIFIX zijnde?

"Lastig. Wij zijn gelukkig niet afhankelijk van onze vestiging in Shanghai. We werken met verschillende leveranciers die verspreid zijn over het hele land. Dat maakt het minder risicovol. Daarnaast hebben we voorzorgsmaatregelen getroffen. Mocht de vestiging in Shanghai, wat in feite ons logistieke centrum is, op slot gaan, dan hebben we een andere partij die de werkzaamheden op kan vangen. Ook hebben we de voorraden vergroot. Hiermee spelen we op safe. Zo kunnen we (bepaalde) klanten, in een noodsituatie, ook vanuit Bergeijk bevoorraden."

Heb je een vraag naar aanleiding van bovenstaand bericht.

Neem dan contact met ons op via het onderstaande e-mailadres.