Nieuws - 22 March 2022 "Het is goed toeven bij Kameraet!"

Toen Bas en Sanne elkaar in 2008 leerden kennen, deelden ze een droom; een eigen onderneming starten voor mensen met een beperking. Door de jaren heen kregen deze ideeën steeds meer vorm en verschillende locaties passeerden de revue. Het stel zette alles op alles om hun droom te realiseren. Inmiddels zijn ze de trotse eigenaren van Kameraet, dat gevestigd is in het Brabantse Bladel. We zochten ze op om ze te verrassen met de cheque, want behalve ondernemers zijn ze ook de prijswinnaars van de kruiswoordpuzzel.

Lees artikel

Een hartelijk ontvangst in Bladel

Als we het erf op rijden, worden we enthousiast ontvangen door de vrolijke viervoeter Ramses. Samen lopen we naar de zorgboerderij, die grenst aan het woonhuis. Sanne en de bewoners zorgen voor een warm ontvangst. Dat is natuurlijk niet compleet zonder een lekker stuk taart en het uitreiken van de cheque. We kletsen wat terwijl de anderen knutselen of werkjes afronden. Vervolgens nemen Bas en Axel, een van de bewoners, ons mee voor een rondleiding door hun toekomstige thuis. Axel laat ons vol trots de keuken, de woonkamer en zijn toekomstige studio zien. Een hele mooie plek.

Samen bouwen aan hun droom

"Momenteel wordt er, achter de schermen, hard gewerkt aan de afwerking van de zorgboerderij. Alle tien de toekomstige bewoners krijgen een eigen studio," vertelt Bas trots.

Niet zo maar een studio overigens. Deze zijn namelijk stuk voor stuk voorzien van een eigen badkamer én een keukenblokje. Ook hebben ze allemaal een uitzicht waar menig mens jaloers op is.

"We hebben per bewoner gekeken welke studio het beste bij zijn of haar persoonlijkheid past," vervolgt Bas zijn verhaal. "De een wil uitkijken op de dieren, terwijl de ander behoefte heeft aan rust. Ook hebben we ze hun eigen keuzes laten maken. Zo hebben ze bijvoorbeeld zelf de kleuren voor het keukenblok en de muren mogen bepalen. Heel bijzonder. Ook zullen ze uiteindelijk, met hulp, hun eigen kamers gaan schilderen om deze vervolgens verder in te richten. Zo wordt het echt hun eigen plekkie!"

Het verzilveren van de cheque

"Iedereen heeft toegang tot hun eigen studio, maar er kan ook gebruik gemaakt worden van de gezamenlijke ruimtes. Hier kunnen ze samen eten, bijkletsen of een film kijken in de tv-kamer. Voor dat laatste hebben we nog wel het een en ander nodig, dus de MULTIFIX-cheque was heel erg welkom."

"Sanne, de kindjes en ik zijn twee weken geleden verhuisd en wonen inmiddels in het woonhuis; dat onderdeel is van de boerderij. Vanaf 1 mei zullen alle bewoners in hun eigen studio trekken. Wij zullen, 24 uur per dag, zorg voor hen dragen. Dit doen we overigens niet alleen. We hebben een team van plus minus tien man om ons heen verzameld. Een leuke club mensen! Mooi om de toekomstige bewoners samen een fijn thuis te kunnen geven!"

Goed toeven bij Kameraet

Er is overigens veel meer leuks op het erf te vinden. Zo opent 'Goed Toeven' medio april haar deuren. Hier kun je, na een bezoek aan de boerderijdieren, stoppen voor iets lekkers. In de ijssalon en lunchroom kun je terecht voor een broodje, verkoelend drankje of heerlijk bolletje ijs. Zien Bas, Sanne of een van de anderen op de Troprijt in Bladel deze zomer?

Houdt voor de exacte openingsdata de Instagram en Facebook pagina van Kameraet in de gaten!

Heb je een vraag voor Stichting Kameraet?

Stel je vraag voor Bas of Sanne hieronder, dan zorgen wij dat deze bij hen terecht komt.