Nieuws - 01 February 2022 "Inmiddels ben ik doorgegroeid naar de rol van Supply Chain Director."

Een referral campaign, veel sollicitaties en heel wat gesprekken later is het dan zo ver; de functie van Supply Chain Director is vervuld. En het is geen onbekende. Uiteindelijk is er, na een lange selectieprocedure, gekozen voor een interne invulling. Met trots presenteren wij Edwin van Diessen als ons nieuwe directielid. Tijd om hem aan jullie voor te stellen.

Lees artikel

Hoe heeft je loopbaan zich ontwikkeld?

"Ik ben mijn carriere gestart in de automatisering; vanuit daar ben ik een inkooprol gaan vervullen," vertelt Edwin. "Ik kwam in een grote productieomgeving terecht met een internationaal karakter. Dat sprak me heel erg aan. Ik maakte daarna nog een switch en ben gaan werken voor een bedrijf in Amsterdam. Eigenlijk meer als productmanager met een eigen pakket. Even later polste Arthur Burgmans, CEO van MULTIFIX, of ik niet voor hem wilde komen werken. En zo geschiedde!"

"Veertien jaar geleden ben ik gestart bij MULTIFIX als inkoper. Ik begon met Specials, die we vervaardigden in China. Daar zat ook een groot deel van mijn kennis. Ik was bekend met de cultuur en had, door de jaren heen, ook daar een netwerk opgebouwd. Ik ben contacten met leveranciers op gaan zetten."

"De Chinese cultuur is heel anders dan we gewend zijn. Je moet weten hoe je met ze omgaat, hoe je ze problematiek uitlegt en hoe ze hierop reageren. Dit verschilt namelijk nogal van de Westerse cultuur. De ervaring, die ik daarmee had, bleek heel waardevol te zijn."

"Na een aantal jaren was het tijd voor een nieuwe stap; ik werd Business Unit Manager Specials. Jan van Rijthoven had toen een vergelijkbare rol; hij was verantwoordelijk voor de Fasteners. Toen Jan zo'n tien jaar geleden een rol op de afdeling verkoop accepteerde, heb ik de verantwoordelijkheid van de Fasteners op me genomen. Later is hier ook Assembly bijgekomen en inmiddels vervul ik de rol van Supply Chain Director!"

Gave uitdaging! Hoe zie jij de toekomst binnen die job?

"Rooskleurig! Als MULTIFIX doen we het, naar mijn mening, hartstikke goed! Ik heb er alle vertrouwen in dat we onze dienstverlening richting de toekomst mooi kunnen uitbouwen. De Supply Chain omvat alles van de afdeling verkoop tot de afdeling finance, met alles dat daar tussenin zit. Ik denk dat we mensen in dienst hebben met de juiste vakkennis. In mijn nieuwe rol wil ik zorgen dat iedereen in zijn of haar kracht gezet wordt."

Mooie doelstelling. Wat heb je verder voor plannen binnen de rol van Supply Chain Director?

"Naar mijn mening zijn de verschillende afdelingen nu nog een beetje eilandjes. Ik wil het grote geheel gaan vormen en zorgen dat het een hechte club mensen wordt. Alle afdelingen moeten samen gaan smelten om tot het allerbeste resultaat te komen. Ik merk bijvoorbeeld dat de afdeling logistiek soms minder betrokken wordt bij bepaalde processen. Dit terwijl ze, als afdeling, minstens net zo belangrijk zijn als de rest. Elke afdeling moet afzonderlijk gehoord worden. Dat is voor nu mijn belangrijkste taak."

"Daarnaast willen we onze dienstverlening verder uit gaan breiden. We zouden, richting de toekomst, graag een tool lanceren die het eenvoudiger maakt om een repeterende order te plaatsen. Dat soort dingen moeten vereenvoudigd worden. Uiteindelijk wil je een zo hoog mogelijke klanttevredenheid. Daar ben ik, richting onze klanten, ook verantwoordelijk voor!"

Je nieuwe job brengt andere verantwoordelijkheden met zich mee. Wat doe je graag in je vrije tijd om te ontspannen?

"Ik breng graag veel tijd door met mijn gezin. Daarnaast ga ik regelmatig wielrennen. Diezelfde wielrenfiets verruil ik tijdens de wintermaanden voor een mountainbike. Zo blijf ik bezig! Ook ben ik veel buiten met de hond. Ik vind het fijn om op die manier te relaxen."

"Wegens Corona reizen we momenteel niet, maar nomaliter ben ik een paar keer per jaar in China te vinden. Daardoor voel ik niet de behoefte om in mijn vrije tijd ook veel op pad te gaan. We ontdekken graag mooie, nieuwe Europese bestemmingen tijdens de vakanties."

Als ik hem vraag of hij dat reizen en het contact met de Chinese collega's en leveranciers mist, knikt Edwin instemmend. "Je merkt dat het contact moeilijker wordt als je elkaar lange tijd niet ziet. We proberen elk jaar minimaal één keer bij de grote leveranciers langs te gaan. Dat gaat nu simpelweg niet. Ik hoop, binnen mijn nieuwe rol, snel weer die kant op te kunnen en bij te praten met al onze contacten."

Heb je een vraag voor Edwin?

Wil je meer weten over zijn overstap? Of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met hem op via onderstaand e-mailadres.