“Nevi is een inkoop gerelateerde opleiding”

“Nevi is een inkoop gerelateerde opleiding”

Nick Willems werkt sinds twee jaar bij MULTIFIX als operationeel inkoper. “Ik heb stage gelopen op de afdeling verkoop. Het eerste jaar was eigenlijk een snuffelstage, het tweede jaar was een afstudeerstage als accountmanager. Op verkoop was het destijds rustig door Corona. Toen heeft Edwin van Diessen me gevraagd of ik de afdeling inkoop wilde komen versterken. Sindsdien ben ik inkoper voor MULTIFIX Assembly!”

Wat doe je precies bij MULTIFIX?

“Ik ben Operationeel Inkoper,” vertelt Nick. Ik verzorg onder andere het bestellen van verschillende goederen. Ook richt ik het systeem in zodat de planner bij MULTIFIX Assembly daarmee aan de slag kan. Ik volg de leveringen op en check of alles op tijd binnen komt op onze vestigingen in Bergeijk.”

Wat voor studie heb je gedaan?

“Totaal iets anders,” zegt hij met een lach. “Ik heb gestudeerd voor Accountmanager. Toen ik mijn diploma haalde begonnen de Corona cijfers net enorm te stijgen. Dat maakte dat het op dat moment heel moeilijk was om een baan te vinden in die richting. Heel eerlijk, ik denk achteraf ook dat het niet mijn ding was geweest. Edwin kende ik al vanuit mijn stages bij MULTIFIX. Hij vroeg me of ik de inkoop voor Assembly wilde gaan doen. Vereiste daarbij was dat ik een Nevi programma zou gaan volgen.”

Wat is dat precies?

“Het is een inkoop gerelateerde opleiding,” vertelt Nick. “Speciaal voor inkopers in de private sector. Ze brengen het inkoopvak naar een hoger niveau door inzichten uit het bedrijfsleven te delen. Er zijn verschillende mogelijkheden; ik volg de dagopleiding Nevi 1. Dat is momenteel thuis in verband met Corona. Er komt best veel zelfstudie bij kijken. De ene keer moeten we ons inlezen, de andere keer video materiaal bekijken. Inmiddels ben ik klaar met de eerste module; wat betekent dat ik op examen mag. Als ik dat haal, mag ik door met module twee. In totaal zijn het er vier!”

“Op de opleiding wordt je denkwijze onder de loep genomen. Ze kijken hoe je met bepaalde zaken omgaat. Bijvoorbeeld met leveringen en betalingstermijnen. Ik was gewend veel te handelen op basis van mijn intuitie. Dat kon nog wel eens verschillen met de werkwijze die Nevi hanteert. Heel leerzaam dus!”

Zijn er veel dingen die je toe kunt passen in de praktijk?

“Ja zeker! Ik heb de dingen die ik heb geleerd al op verschillende momenten toe kunnen passen binnen mijn eigen functie. Soms ben ik me ineens bewust van de veranderingen, dan denk ik; dat had ik twee maanden geleden toch wel anders gedaan! Ik maak bijvoorbeeld analyses van leveranciers en denk na hoe ik deze het beste kan benaderen.”

“Het is heel fijn dat je dit soort dingen vanuit de organisatie aangeboden krijgt. Het vergroot je doorgroeimogelijkheden.”

Hoe bevalt het bij MULTIFIX?

“Heel erg goed! Ik zit goed op mijn plek, de collega’s zijn leuk en de sfeer is goed. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook altijd tijd voor lol.”

Heb je een vraag voor Nick? Neem dan contact met hem op via nick.willems@multifix.nl.