Nieuws - 20 August 2021 "Nevi is een inkoop gerelateerde opleiding."

Nick Willems werkt sinds drie jaar bij MULTIFIX als operationeel inkoper. "Ik heb stage gelopen op de afdeling verkoop. Dit was eigenlijk een snuffelstage. Vervolgens heb ik een afstudeerstage tot accountmanager gevolgd op dezelfde afdeling. Het was destijds rustig door Corona. Edwin van Diessen vroeg me of ik de afdeling inkoop wilde versterken. Sindsdien ben ik inkoper voor MULTIFIX Assembly."

Lees artikel

Wat doe je precies?

"Ik ben Operationeel Inkoper," vertelt Nick. Ik verzorg onder andere de bestellingen van goederen. Ook richt ik het systeem in zodat de planner bij MULTIFIX Assembly daarmee aan de slag kan. Ik volg de leveringen op en check of alles tijdig binnenkomt op onze vestigingen in Bergeijk."

Wat voor studie heb je gedaan?

"Totaal iets anders," zegt hij met een lach. "Ik heb gestudeerd voor Accountmanager. Toen ik mijn diploma haalde begonnen de Corona cijfers enorm te stijgen. Dat maakte het moeilijk om een baan te vinden in die richting. Om heel eerlijk te zijn, denk ik dat het achteraf ook niet mijn ding geweest was. Edwin kende ik al vanuit mijn stages bij MULTIFIX. Hij vroeg of ik geïnteresseerd was in een inkoopfunctie. Vereiste daarbij was het volgen van het Nevi programma."

Wat is dat precies?

"Het is een inkoop gerelateerde opleiding," vertelt Nick. "Speciaal voor inkopers in de private sector. Het brengt het inkoopvak naar een hoger niveau door inzichten uit het bedrijfsleven te delen. Er zijn verschillende mogelijkheden; ik volgde de dagopleiding Nevi 1. Dat is momenteel thuis in verband met Corona. Er komt best veel zelfstudie bij kijken. De ene keer moeten we ons inlezen en de andere keer videomateriaal bekijken. Inmiddels ben ik klaar met de eerste module. Dit betekent dat ik op examen mag. Als ik dat haal, mag ik door met module twee. In totaal zijn het er vier!"

"Op de opleiding wordt je denkwijze onder de loep genomen. Er wordt gekeken hoe je met bepaalde zaken omgaat, bijvoorbeeld met leveringen en betalingstermijnen. Ik was gewend te handelen op basis van mijn intuïtie. Dat kon nog wel eens verschillen van de denkwijze die Nevi hanteert. Heel leerzaam!"

Zijn er veel dingen direct toe te passen in de praktijk?

"Ja zeker! Ik heb de dingen die ik heb geleerd al op verschillende momenten toe kunnen passen binnen mijn eigen functie. Soms ben ik me ineens bewust van de veranderingen, dan denk ik: "Dat had ik twee maanden geleden anders gedaan!" Ik maak bijvoorbeeld analyses van leveranciers en denk na hoe ik deze het beste kan benaderen."

"Het is heel fijn dat je dit soort dingen vanuit de organisatie aangeboden krijgt. Het vergroot je doorgroeimogelijkheden aanzienlijk!"

Heb je een vraag voor Nick?

Neem dan contact met hem op via onderstaand e-mailadres.