Nieuws - 23 March 2022 "Het is mooi om onderdeel van MULTIFIX uit te maken!"

Ad Kuijken is sinds 1997 werkzaam bij MULTIFIX. Hij kwam destijds nét van school af en had zijn propedeusejaar achter de rug. Tot hij besloot te gaan werken.

Lees artikel

Vertel Ad, hoe ben je bij MULTIFIX terecht gekomen?

"Ik ben Ad Kuijken. Sinds 1997 ben ik werkzaam bij MULTIFIX. Ik kwam net van school af en had mijn propedeusejaar achter de rug, toen ik besloot te gaan werken. Ik kon hier aan de slag als koerier, toen reden we nog KI voor varkens haha! Daarnaast ondersteunde ik verkoop, bijvoorbeeld met het maken van brochures etc. Snel daarna ging ik definitief op verkoop aan de slag als binnendienst medewerker. Wat ik ongeveer 2,5 jaar gedaan heb. Daarna was ik toe aan iets nieuws en ben ik korte tijd voor Farm Frites gaan werken."

Hoe ben je vervolgens weer terug gekomen?

"Arno, de CCO, belde me na een tijdje met de vraag of ik interesse had om terug te komen bij MULTIFIX. Ik mocht een inkoopfunctie gaan vervullen voor MULTIFIX Specials. Daar ben ik vol voor gegaan. Op dat moment begonnen we steeds meer uit te besteden in China. Tot 2012 ben ik denk ik wel vier keer per jaar daar geweest. In eerste instantie was ik verantwoordelijk voor de inkoop van Specials. Later ben ik me meer gaan focussen op Windfix, dat was toen groot. We produceerden onderdelen die speciaal voor windmolens ontwikkeld werden. Ik begeleidde de operationeel manager van Windfix Asia. Ik behartigde de klanten die we buiten China beleverden. Eigenlijk was ik een coördinator voor de gehele windenergie afdeling."

"In 2011-2012 werd de windenergie voor ons steeds minder leading. Er werd me gevraagd of ik de verkoop binnendienst wilde gaan aansturen op de afdelingen Fasteners en Specials. Dat heb ik toen lang gedaan in een team met Astrid Smolders en Hein Rommers. Een collega die de ISO toen regelde ging weg, omdat ik, door de vele functies die ik had vervuld door de jaren heen, veel van zowel inkoop en verkoop had meegekregen en veel samen had gewerkt met China, werd me gevraagd of ik de ISO certificering ook op me wilde nemen. Ik had namelijk veel kennis van alle verschillende afdelingen en elementen die daarbij belangrijk zijn."

En je huidige functie dan?

"In de tussentijd zochten ze iemand voor Business Controlling. Dat sloot erg aan op de kennis die ik had van het bedrijf in het algemeen. Ik wilde graag vanuit een probleemstelling kijken naar de mogelijkheden die er waren. Aan de hand van analyses zoek ik naar oplossingen. Deze oplossingen draag je aan bij het management en de directie; je zou eens naar dit proces moeten kijken, want eigenlijk kan dit beter anders, wellicht op deze manier. Deze rol past me eigenlijk wel goed en het staat op dit moment ook goed."

Wat spreekt je zo aan bij MULTIFIX?

"Het bedrijf is onwijs leuk en de cultuur is fijn! Heel erg informeel, maar iedereen wil wel doorpakken. Daarnaast krijg je ook je kansen. Ik begon hier twintig jaar geleden als koerier, maar heb me echt door kunnen en mogen ontwikkelen zowel in functie als ook met gerichte cursussen. Dat zijn voor mij hele grote plussen. MULTIFIX is een gezond bedrijf en is volop in ontwikkeling, we groeien ontzettend! Leuk om daar onderdeel van uit te mogen maken!"

Heb je een vraag voor Ad?

Wil je meer weten over zijn job? Of over zijn loopbaan binnen de organisatie? Neem dan contact met hem op via onderstaand e-mailadres.