Nieuws - 18 January 2022 "Het is fijn om samen te sparren over informatie technologie!"

Alex de Jong is zelfstandig IT'er met ervaring op management niveau. Hij helpt bedrijven oude IT naar nieuwe IT te verhuizen. Vaak hebben organisaties dit in eigen beheer en is er de wens om dit over te brengen naar een externe partij. Een die hierin uitblinkt. In zijn geval is dat Microsoft. Nieuwsgierig geworden? Je leest er alles over in onderstaand interview.

Lees artikel

"Veel bedrijven gaan hun IT onderbrengen bij bedrijven die daarin gespecialiseerd zijn. Bij MULTIFIX is momenteel alle IT in Bergeijk gevestigd. Op korte termijn zal dit naar Amsterdam gaan. Mocht er iets gebeuren met alle data die dáár staat, dan is er nog een back-up in Ierland.

"Eigenlijk is het waarom het belangrijkste," vertelt Alex. "Vroeger kocht je als bedrijf zijnde servers en software licenties. Tegenwoordig gaat alles in abonnementsvorm. Je kunt het vergelijken met de aanschaf van een auto. Als bedrijf is het niet interessant om, voor de werknemers die het nodig hebben, een auto te kopen. Leasen is daarentegen wél interessant. Je huurt de auto in feite voor zolang het nodig is. Dat is met software precies zo!"

"Jullie focus ligt op de verkoop van Fasteners, Specials en Assembly. IT is niet jullie core business. Dat maakt dat je er zelf ook niet teveel mee bezig wilt zijn. Alles moet goed werken zodat je je kunt focussen op wat je als bedrijf doet."

Oscar is inmiddels ook aangeschoven. Hij werkt al maanden met Alex aan dit project en luistert aandachtig naar zijn verhaal. "Dat is het belang van Alex zijn rol. Hij heeft al die kennis in huis en kan ons de juiste sturing geven," voegt hij er aan toe.

Hoe zit het met de ontwikkelingen op het gebied van IT?

"Wat op dit moment heel erg actueel is in die markt; het verhuizen naar de Cloud. Vijf jaar geleden was dat hot. Inmiddels is die ontwikkeling actueel. Waar we nu naar gaan kijken is het volgende: hoe kun je alles op elkaar afstemmen en dit veilig doen? Dat gaat dan over je telefoon en je computer, maar ook over alle data die je hiermee verstuurt. Er speelt momenteel zo veel op het gebied van hacken en phishing. Dat moet je tegen zien te gaan door alles zo veilig mogelijk te maken. Aan de andere kant moet het ook toegankelijk blijven voor je personeel."

"Jij kijkt naar de technologie," voegt Oscar hier aan toe. Je voorkomt aan de ene kant gaten, maar ook verdubbelingen. We willen niet een Microsoft oplossing, een Fortinet oplossing én een Kaspersky oplossing. Het moet allemaal bij één externe partij neergelegd kunnen worden."

Hoe help je MULTIFIX vanuit jouw IT rol?

“Eigenlijk spar ik voornamelijk met Oscar,” vertelt Alex. “Hij heeft veel ideeën over IT, maar voor hem is het prettig om te sparren met iemand die ook veel kennis heeft van deze onderwerpen. Het is fijn als je sturing krijgt en weet dat je samen op de goede weg bent. Ik ben veel bezig met alle ontwikkelingen en vernieuwingen op dit gebied.”

“Je kunt je niet voorstellen hoe snel die ontwikkelingen gaan,” vult Oscar hem aan. “Het is haast niet mogelijk om dit állemaal bij te houden. Ik begrijp de strategie van de Cloud en weet wat er nodig is voor de implementatie, maar dan kom je bij de verificatie. Dat is net iets gecompliceerder. Eigenlijk moet je het zo zien; ik ben de projectontwikkelaar en Alex is de architect. Ik heb bepaalde ideeën en hij kijkt naar de eisen die er bij dit project komen kijken.

Kortom; jullie vullen elkaar goed aan. Met wie doen jullie dit samen?

“Binnen MULTIFIX werken we samen met een aantal key users. Dat zijn onze proefpersonen. We kijken of het voor hun goed te adopteren is. Als dat zo blijkt te zijn, dan gaan we iedereen er in betrekken. Buiten MULTIFIX werken we met ICTSlim. Een hele fijne partner!”

Hoe zit het dan met security?

“Met de security zit het goed,” zegt Alex met een lach. “Alle nieuwe technieken die we invoeren, worden in een Microsoft framework geplaatst. Eigenlijk is dat helemaal by design. Microsoft heeft een bepaalde set aan middelen, waardoor het helemaal veilig is.”

“Dit kwartaal is de focus ook echt uitgegaan naar de veiligheid. Iedereen moet begrijpen waar we aan aan het werken zijn. Als ze het goed oppakken, willen we dat ook gaan belonen. Dat hoort erbij in dit awareness proces!”

“Al met al zijn we heel tevreden met de gemaakte stappen; de ICT afdeling wordt steeds wendbaarder. We zijn heel dynamisch! Op deze wijze willen we GroupICT laten aansluiten op de missie, visie en strategie van MULTIFIX. Waarbij automatisering de rol kan meenemen van ondersteuning en innovatie bij de groei.”

Heb je een vraag over de ontwikkelingen? Neem dan contact op met Oscar via oscar.alstede@multifix.nl.

Contact

Meer weten over de ontwikkelingen?

Heb je, naar aanleiding van dit artikel een vraag voor Oscar, Manager IT & Huisvesting? Neem dan contact met hem op.