Nieuws - 06 January 2022 Rob Hoeks over Global Supply

Rob Hoeks is verantwoordelijk voor de bestaande klanten. Hij kijkt daarbij vooral naar de logistieke samenwerking. Hij vertelt vol trots over de 'Global Supply' oplossing die MULTIFIX aanbiedt. "We kunnen onze internationale klanten over de hele wereld voorzien van de producten die ze bij ons kopen. Steeds meer klanten vragen ook om deze service. Jammer genoeg zijn er nog te weinig mensen bekend met dat concept. Goed dat we dit interview doen dus!"

Lees artikel

“We hebben een klant in Duitsland met vestigingen in verschillende landen. Voorheen leverde we daar alles op het hoofdkantoor. Ze hadden hoge interne kosten voor intercompany leveringen. Dus vroegen ze ons mee te denken. Nu kan elke vestiging rechtstreeks bij ons bestellen. Het maakt voor ons qua transportkosten niet uit of we in Frankrijk of Duitsland moeten leveren.”

Hoe zijn jullie op het 'Global Supply' idee gekomen?

"Steeds vaker informeerde klanten naar de verschillende lever mogelijkheden. Ze wilde maatwerk producten rechtstreeks uit Shanghai bij een lokale vestiging laten bezorgen. Dat is logischer dan een route via Europa. Zeker omdat onze producten daar alle kwaliteitstesten hebben gehad. Ook betaal je zo minder import- en export belastingen. We hebben een klant met een vestiging in Amerika. De afstand is groot. Ondanks dat is het slimmer om de producten die we in China voor ze maken rechtstreeks aan hun Amerikaanse vestiging te leveren."

"Los daarvan neemt MULTIFIX steeds meer taken van haar klanten over. Sommige klanten doen alleen nog maar de ontwikkeling en de verkoop. Ze laten de productie aan ons over. Het assortiment en de dienstverlening wordt breder voor onze klant. Dat maakt dat we ook hun logistieke uitdagingen over kunnen nemen."

Hoe pakken jullie een dergelijk project aan?

"Als een klant interesse toont in onze 'Global Supply' oplossing, dan maken we eerst afspraken met hun hoofdkantoor. Ze geven aan waar hun vestigingen zijn. We kijken vervolgens wat de meest gunstige logistieke oplossingen zijn. Dat hangt af van afstanden en de belastingen. Ook administratie speelt een grote rol. We informeren op voorhand hoe een klant gefactureerd wil worden."

"We zijn klein begonnen met 'Global Supply'. Vervolgens hebben we het concept steeds beter gemaakt. Het vergt natuurlijk veel afstemming over de voorraad. De verschillende vestigingen van klanten moeten geen voorraden voor elkaars neus weg gaan kapen. Je hebt daarom van alle vestigingen een forecast nodig. We bewaken zo de voorraad van de klant. Vaak hebben ze dit overzicht zelf niet. Inmiddels is het een volwassen concept. We krijgen er steeds meer internationale klanten bij die kiezen voor onze dienst."

Hoelang werk je al bij MULTIFIX?

"Ik werk inmiddels 12,5 jaar bij MULTIFIX. Dat is onlangs nog gevierd. Ik heb sinds kort een nieuwe functie; 'Manager Existing Business'. Ik stuur de binnendienst medewerkers aan die zich richten op onze bestaande klanten. We zorgen dat ze tevreden zijn en bij ons blijven. Dit kan door optimaal voorraadbeheer. Hierdoor grijpt de klant nooit mis."

"Het bevalt me goed bij MULTIFIX! Mijn nieuwe functie is een mooie uitdaging. De organisatie is heel fijn. Alle neuzen staan dezelfde kant op. De klant staat bij ons op de eerste plaats. We hechten waarde aan goed overleg en de samenwerkingen zijn informeel. Ook met onze klanten. Ze besteden steeds meer aan ons uit. Het hebben van een goede relatie wordt steeds belangrijker! Daar doen we ook erg ons best voor!"

Wil je meer weten over 'Global Supply'? Of heb je een vraag voor Rob?

Neem dan contact met hem op via onderstaand e-mail adres.