Global Supply: “We kunnen internationale klanten op al hun vestigingen beleveren”

Global Supply: “We kunnen internationale klanten op al hun vestigingen beleveren”

“We hebben een klant in Duitsland met vestigingen in verschillende landen, waar we voorheen alles op het hoofdkantoor leverden. Ze hadden echter hoge interne kosten voor intercompany leveringen, dus ze vroegen ons om mee te denken. Nu kan elke vestiging rechtstreeks bij ons bestellen, het maakt voor ons immers qua transportkosten niet veel uit of we in Frankrijk of in Duitsland moeten leveren.”

Rob Hoeks is bij Multifix verantwoordelijk voor de bestellende klanten, onder andere voor de logistieke samenwerking. Hij vertelt vol trots over de ‘global supply’-oplossing van Multifix: “We kunnen onze internationaal opererende klanten over de hele wereld voorzien van de producten die ze bij ons kopen, en steeds meer klanten vragen om deze service. Maar jammer genoeg zijn er nog te weinig mensen bekend met ons concept als totaalleverancier voor multinationals, dus het is goed dat we dit interview doen.”

Hoe zijn jullie op het idee van ‘global supply’ gekomen?

“Steeds vaker vroegen klanten met een eigen vestiging in China of we onze maatwerkproducten niet rechtstreeks vanuit Multifix Shanghai bij hun lokale vestiging konden bezorgen. Dat is natuurlijk logischer dan een route via Europa, zeker omdat onze producten daar toch alle kwaliteitstests al hebben gehad en je zo minder import- en exportbelastingen betaalt. Zo hebben we ook een klant met een vestiging in Amerika, ondanks de afstand is het slimmer om de producten die wij in China voor ze maken rechtstreeks aan hun Amerikaanse vestiging te leveren.”

“Los daarvan neemt Multifix steeds meer taken van haar klanten over, sommige klanten doen alleen nog maar de ontwikkeling en verkoop en laten de productie aan ons over. Omdat het assortiment en de dienstverlening voor klanten breder wordt, kunnen we natuurlijk ook hun logistieke uitdagingen over gaan nemen.”

Hoe pakken jullie een ‘global supply’ project aan?

“Als een klant interesse toont in onze ‘global supply’-oplossing, maken we natuurlijk eerst afspraken met hun hoofdkantoor. Ze geven aan waar hun vestigingen zijn, wij kijken vervolgens wat de meest gunstige logistieke oplossingen zijn. Dat hangt van afstanden af, maar ook van belastingen natuurlijk. En administratie, afhankelijk van hoe de klanten gefactureerd willen worden.”

“We zijn klein begonnen met ‘global supply’, om het concept vervolgens steeds beter te maken. Het vergt natuurlijk nogal wat afstemming over de voorraad: de verschillende vestigingen van klanten moeten geen voorraden voor elkaars neus weg gaan kapen. Je hebt daarom van alle vestigingen een forecast nodig. We bewaken zo de voorraad van de klant, omdat ze dat overzicht vaak zelf niet hebben. Inmiddels is het een volwassen concept, we krijgen steeds meer internationale klanten die kiezen voor onze ‘global supply’ dienst.”

Werk je al lang bij Multifix?

“Ik werk hier nu 12,5 jaar, dat is onlangs nog gevierd. Mijn functie is sinds kort ‘Manager Existing Business’, ik stuur de binnendienstmedewerkers aan die zich richten op de bestaande klanten. We zorgen dat ze tevreden zijn en blijven, bijvoorbeeld doordat voorraden optimaal worden beheerd, waardoor de klant niet mis grijpt.”

“Het bevalt me goed bij Multifix, mijn nieuwe functie is een mooie uitdaging. Ik vind het een fijne organisatie, heel plat en alle neuzen staan dezelfde kant op: de klant staat altijd op de 1e plaats! Er is altijd goed overleg en de samenwerking is heel informeel, ook met klanten. Ze besteden immers steeds meer aan ons uit, dus is een goede relatie steeds belangrijker. Het is vooral belangrijk dat je betrouwbaar bent, maar daar doen we dan ook erg ons best voor.”

Wil je meer weten over Global Supply? Neem contact met Rob op: rob.hoeks@multifix.nl