Nieuws - 03 August 2022 "Samen sporten bij Fit Factory."

Lieke Verberne werkt als Company Health Coach bij Fit Factory. Bedrijven investeren steeds meer in hun medewerkers bijvoorbeeld door preventieve gezondheids- of vitaliteitsprogramma's op te zetten. Gezond en fit zijn is een actueel onderwerp en dat hoort Lieke vaak terug bij bedrijven. Ik sprak haar over de maatschappelijke ontwikkelingen en het concept dat ze haar klanten aanbiedt. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Lees artikel

Kun je iets meer over het concept van Fit Factory vertellen?

"Natuurlijk! Fit Factory brengt samen met bedrijven in kaart waar de behoefte van de medewerker ligt. Soms volgt er een maatwerk oplossing. Het ene bedrijf biedt haar medewerkers een sport abonnement aan en de ander organiseert iedere maand een bootcamp. Het kan pittig zijn om mensen te motiveren. Niet iedereen is immers een groot sportliefhebber! Soms voegen we een competitie element toe. Als de strijd op een afdeling eenmaal losbarst, wil er niemand achterblijven! Leuk om te zien hoe fanatiek mensen dan worden."

Hoe is het concept ontstaan?

"Health is al jaren een hot topic. Zeker op HR-afdelingen! Werkgevers vinden vitaliteit steeds belangrijker; stress wordt een steeds groter issue. In sommige situaties kan dit zelfs tot een burn-out leiden. Heel heftig! Een goede work-out maakt je fitter, het verbetert je mentale gezondheid en productiviteit. Het is dé manier om je hoofd leeg te maken na een lange werkdag. Daarnaast zijn er veel werknemers die een beroep hebben waarbij ze het grootste deel van de dag zittend doorbrengen of juist veel fysiek zware arbeid verrichten. Een uurtje sporten kan heel ontspannend werken. Als je fit bent, zit je vaak ook beter in je vel. Dit vermindert stress en zorgt ervoor dat je meer energie hebt. Medewerkers presteren dan beter op de werkvloer. Ook zijn ze minder snel ziek. Een win win situatie voor werkgever en werknemer."

MULTIFIX biedt haar medewerkers sinds kort de mogelijkheid om gratis bij Fit Factory te sporten. Hoeveel fanatiekelingen zijn er al aangehaakt?

"Inmiddels al dertig! Super hé! De medewerkers van MULTIFIX mogen gebruikmaken van alle faciliteiten zoals: fitness, groepslessen, bootcamp en HIIT-trainingen, squashbanen, het zwembad en de sauna. Ook hebben we een personal trainer en gewichtsconsulent ter begeleiding. Mocht iemand daar behoefte aan hebben!"

"Op donderdagavond komt er regelmatig een groep van MULTIFIX squashen! Het is leuk om te doen én je conditie verbetert. Na afloop kun je samen een drankje doen voor de gezelligheid! Toppunt van teambuilding!"

Wat vind je van dit soort initiatieven?

"Super! Het is een hele mooie ontwikkeling. Ik vind het goed dat steeds meer bedrijven op deze manier in hun mensen investeren. Je moet mee met de tijd; gezondheid speelt momenteel een hele grote rol. Mensen focussen zich op gezond eten, fit zijn, sporten en mindfulness. Ook (potentiële) nieuwe kandidaten doen dit en hechten hier waarde aan. Bedrijven hebben het op de agenda staan. Een hele mooie beweging!"

Heb je een vraag over de samenwerking met FitFactory?

Neem dan contact met ons op via de onderstaande link!