Ervaar wat een sta-op-stoel voor je kan betekenen! Ervaar wat een sta-op-stoel voor je kan betekenen!

Colette van der Linden is algemeen directeur van Wellco; het bedrijf wat bekend staat voor het maken van de Fitform-fauteuils. Al een ruime tijd is Colette binnen dit bedrijf actief. Van pas afgestudeerd aan het HBO en diverse sales en marketingfuncties later tot aan eindverantwoordelijke van het bedrijf. In 2009 ging ze ervoor en nam ze de volledige firma over. Wij spraken haar over Wellco, de sta-op stoel en natuurlijk over de winactie!

Lees artikel

Vertel eens, wat doet Wellco precies?

Colette begint haar verhaal: “Wij ontwikkelen en vervaardigen huiskamerfauteuils voor mensen voor wie ‘goed zitten’ niet vanzelfsprekend is. Meestal zijn dit mensen die ergens last van hebben zoals: rugproblemen, mensen met pijn in de knieën of zelfs mensen die in het laatste stadium van de ziekte ALS een stoel nodig hebben die hen optimaal ondersteund. Daar maken we dan ook écht het verschil met onze op maat gemaakte stoelen. Wanneer je fysieke klachten hebt dan komt het hebben van een degelijk stoel best wel nauw, aangezien zitten best wel pijnlijk kan zijn. En als je zit, wil je natuurlijk dat dit je ook helpt qua herstel!”

Ook wijst Colette me erop dat een goede ondersteunende stoel, die specifiek is aangepast aan je eigen lichaamsbouw, eigenlijk voor iedereen goed zou zijn.

“Wanneer je nergens last van hebt, dan is er voor mensen eigen geen ‘need of urgency’ om een goed ondersteunende en ergonomische stoel aan te schaffen. Wat best gek is. Vaak kopen we wel preventief een goed bed of matras, maar wanneer het op huiskamerstoelen aankomt, is vooral het esthetische aspect erg belangrijk. Er wordt nog te weinig aandacht besteed aan ergonomie & een goede lichaamsondersteuning.”

Jullie doen mee met de STA OP VOOR… actie waarom heb je besloten dit doel te steunen?

“FitForm bestond vorig jaar 40 jaar”, vertelt Colette enthousiast. “Toen hebben we een actie gedaan waarbij we een aantal stoelen hebben geschonken aan kleine zorginstellingen en consumenten, via ergotherapeuten. Waar we erg mooie reacties op hebben ontvangen. De STA OP VOOR… actie van MULTIFIX past wat dat betreft perfect in onze lijn van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.”

“Ook hebben we opgemerkt dat mensen de aanschaf van een sta-op-stoel erg lang uitstellen. De meeste redenen hiervoor zijn dat; de stoel nog wel wat kost, het ‘gaat nog wel’ of ze lossen hun zit-problemen op door even een kussentje achter de rug te plaatsen. Wat ergonomisch gezien helemaal niet goed is”, vervolgt Colette.

“We vinden het belangrijk om bij te dragen aan deze weggeef actie zodat iemand een stoel krijgt die perfect bij hem/haar past. Waardoor diegene ervaart wat zo’n sta-op-stoel écht kan betekenen; verbetering van de kwaliteit van leven. En we hopen dan ook dat de winnaar zegt: als ik dat geweten had, dan had ik er 10 jaar geleden al zelf een aangeschaft!

Kan je wat meer vertellen over de stoelen zelf?

“Fitform stoelen worden altijd op maat gemaakt voor de eindgebruiker; de zithoogte, zitdiepte, armleuninghoogte, de steun onder in de rug, hoofd- en neksteun en zitbreedte worden helemaal afgestemd op de lichaamsbouw van de cliënt. Daarnaast kijken we ook naar wat een client specifiek nodig heeft.”

Colette vertelt me dat de een Fitform-fauteuil op maat te koop is vanaf € 2200-2300,-. Maar wanneer je de stoel zo uitbreidt en gaat voor de meest luxueuze versie de prijs op kan lopen tot €6000,-. 

Fitform-fauteuils zijn áltijd elektrisch verstelbaar dankzij drie verschillende motoren. Waardoor de gebruiker iedere gewenste positie kan aannemen die hij/zij wil. De fauteuils beschikken over een verstelbare beensteun, een zogenaamde kantelverstelling waarmee de belasting op de rug afneemt. Ook de rugleuning kan naar achter worden versteld. . De stoel beschikt natuurlijk ook over een sta-op functie waardoor je makkelijk uit de fauteuil kunt komen! Je wordt als het ware uit de stoel ‘getild’. Dit alles doe je via een handig handbedieningskastje.”

Terugkomend op het uitbreiden van de stoel zegt Colette het volgende: “Je kunt de stoel uitbreiden met allerlei opties en accessoires zoals bijvoorbeeld een elektrische verstelbare hoofdsteun, elektrische verstelbare lende steun, memory functie, stoelverwarming, draaiplateau, wielsysteem en luxe leder. Ook kan er gekozen worden voor een speciale beweegmodule zoals fitMotion of RCPM. Hoe meer opties & accessoires, hoe hoger de prijs van de fauteuil.’’  

Heb je een vraag over de STA OP VOOR... actie?

Neem dan contact met ons op via de onderstaande link!