Nieuws - 24 February 2022 "Voor een goed ERP-systeem moet er de juiste basis zijn"

In 2020 interviewden we Oscar over zijn ICT functie binnen MULTIFIX. We zijn heel erg benieuwd hoe het inmiddels met hem gaat, welke stappen er gemaakt zijn en hoe het precies zit met het nieuwe ERP systeem.

Lees artikel

Vertel Ad, welke tussenstappen hebben jullie in de tussentijd weten te maken?

“Voor een goed ERP-systeem moet er ook de juiste basis zijn. De werkplek moet aan de laatste eisen voldoen. Die stap is voltooid. Alle systemen zijn vervangen en aangepast naar Windows 10. Office 2013 is vervangen door Microsoft365 (in de Cloud versie). Op logistiek en productie hebben we alle laser- en labelprinters vervangen. De Kardex kasten stonden ook op ons lijstje. Die ICT is volledig up-to-date gemaakt. Last but not least; zijn de firewalls, switches en wifi, op zowel de Bokkerijder als de Standerdmolen vervangen. Inmiddels zijn deze dubbel uitgevoerd. Vodafone is onze nieuwe internet provider (mét 4G back-up). Goede start toch?”

Zeker! En verder?

“Verder zijn we ook organisatorisch aan de slag gegaan,” vertelt hij vol enthousiasme. “We hebben een ICT-programma opgericht dat aansluit op het beleidsplan van de missie, visie en strategie van MULTIFIX. Die ambitie hebben we in een roadmap uitgewerkt. Achter de schermen zijn we dit stap voor stap aan het invullen. Een van de onderdelen daarvan is de moderne, digitale werkomgeving in Microsoft365. Daarbij kijken we ook naar strategische thema’s als de data van MULTIFIX. Hoe gaan we om met de diverse datastromen en hoe borgen we de kwaliteit. We noemen dat data management. De structuur die daardoor ontstaat kunnen we aansluiten in de ERP-omgeving, maar deze kunnen we ook koppelen aan het samenwerken in Teams. Dat gaat steeds belangrijker worden namelijk!”

“Teams wordt de werkplek van de toekomst; over een tijdje gaat alles via dat platform. Je werkt dan samen binnen je afdeling, met collega’s van andere afdelingen of zelfs met klanten en leveranciers. Of dat nu op projectbasis is of dat het dagdagelijkse taken zijn. Eigenlijk doe je álles vanuit een communicatiekanaal. Je kan dan via Teams in een Word, Excel of PowerPoint bestand werken, ook met een collega. Zelfs als je niet naast elkaar zit of je je niet op dezelfde locatie bevind. Eigenlijk worden alle verschillende applicaties geïntegreerd in Teams. Ook het nieuwe ERP-systeem.”

Hoe zit het met de implementatie van het nieuwe ERP-systeem?

“Daar werken we achter de schermen hard aan,” zegt Oscar met een lach. “We hebben de contracten met Pulse getekend en gaan nu de voorbereidingen treffen. De omgeving die nodig is voor de implementatie moeten we helemaal zelf inrichten. We willen (intern) ook workshops gaan geven. We starten hierbij met de key users, dat zijn eigenlijk de personen die vanuit hun afdeling en de manier waarop ze hun werk afstemmen met andere afdelingen stevig op de grond staan. Die stemmen af over de gehele keten, bepalen samen de inrichting en zo kunnen we met Pulse alle interne processen klaarstomen voor de overstap.”

“MULTIFIX gaat volledig vanuit de Cloud werken met geconsolideerde administraties voor alle vestigingen. Zelfs voor ons kantoor in China. Uiteraard werken we daarbij ook aan de verbinding naar de Office omgeving en alle processen waar we het eerder over hadden. Alle business onderdelen komen aan bod; verkoop, inkoop, projectmanagement, logistiek, productie en finance. Noem het maar op!”

Heb je nog een vraag voor Oscar?

Neem dan contact met hem op via onderstaand e-mail adres.