NIEUWS - 18 January 2024 Duurzame verbindingen: Een Dubbelgesprek met WKK en MULTIFIX

WKK is een bedrijf dat gespecialiseerd is in bevestigingsmaterialen. Ze zijn hiervoor één van de grootste importeurs en producenten van deze materialen. MULTIFIX werkt al meer dan tien jaar samen met hen, en onze inkoopafdeling, koopt er allerlei producten in. In dit dubbelgesprek met Erik Sinnema, Sales Manager van WKK en -onze inkoper- Remco praten we over deze materialen, en waarom we samenwerken met WKK als leverancier.

Contact

Erik legt uit: “Ik ben verantwoordelijk voor de verkoop aan klanten van WKK in alle landen van Europa behalve de Duitstalige landen, Polen en Italië. Dat zijn veel klanten, en het is belangrijk om ze persoonlijk te ontmoeten. Zo kom ik ook regelmatig op bezoek bij MULTIFIX om het contact -voornamelijk- met Remco te onderhouden.”

Waarom is WKK een goede partner voor MULTIFIX?

“WKK heeft veel producten op voorraad, waardoor klanten waaronder MULTIFIX snel kunnen krijgen wat ze nodig hebben”, vertelt Erik. “Ook koopt WKK veel in, waardoor we goede prijzen kunnen bieden. Daarnaast zorgen we dat onze producten van goede kwaliteit zijn. De grondstof daar begint het mee. WKK selecteert waar deze ingekocht wordt om een zo goed mogelijke kwaliteit te bieden. Kortom: bevestigingsmaterialen moeten gewoon goed zijn en werken! Plus de prijs moet natuurlijk ook goed zijn in verhouding tot de kwaliteit. Door onze specialisatie wordt WKK gezien als een ‘trusted advisor’ op het gebied van onze producten.”

Remco knikt instemmend: “Beschikbaarheid en kwaliteit zijn inderdaad erg belangrijk. Als totaalleverancier leveren we een erg breed pakket. Dit doen we door samen te werken met c.a. 150 leveranciers over de hele wereld voor alleen al de fasteners divisie. MULTIFIX werkt met leveranciers die een specialisme hebben dat echt iets toevoegt aan het pakket wat we leveren. Bij WKK kunnen we gebruik maken van de kennis die ze hebben, zodat wij onze klanten nog beter ondersteunen. Omdat WKK een breed pakket uit voorraad levert, kunnen we ook snel schakelen wanneer een klant artikelen nodig heeft die wij niet uit voorraad kunnen leveren.”

Vertel eens wat meer over de Wartels en Kabelbinders die MULTIFIX inkoopt bij WKK?

Over de Wartels weet Erik me het volgende te vertellen: “Qua Wartels verhandelen wij het merk Jacob in ons eigen label. Onze samenwerking is er één van vele jaren en met dit merk hebben we een absoluut A-merk tegen een scherpe prijs.”

Remco: “Wij zien wartels en kabelbinders als service artikelen. Dat wil niet zeggen dat we dat soort pakketten niet competitief kunnen leveren. Het betekent dat het niet onze core business is. Bij dit soort artikelen willen we samenwerken met een bedrijf wat juist dat pakket wél als core business beschouwd. Op deze manier zorgen we ervoor dat de kwaliteit gewaarborgd is, en we een breed pakket kunnen leveren. Ook als het slechts om een zakje gaat van een bepaalde afmeting.”

“Wanneer je bijvoorbeeld naar de kwaliteit van kabelbinders kijkt, kan er veel verschil zijn. Kabelbinders worden tegenwoordig overal aangeboden, maar de kwaliteit laat nog wel eens te wensen over. Voor huis-tuin-en-keukengebruik hoeft dat geen probleem te zijn. Maar wanneer monteurs onderweg 3 van de 10 kabelbinders kapot trekken, zorgt dat voor vertragen en frustratie. De kosten voor bevestigingsmaterialen zijn in de regel slechts een fractie van het eindproduct. Hierdoor is de keus voor een goede kwaliteit voor een iets hogere prijs vaak snel gemaakt. Hetzelfde geldt voor de wartels en de krimpkous”, vult Remco zijn verhaal verder aan.

In alle soorten & maten

“Dat de wartels kwalitatief goed moeten zijn is erg belangrijk. Er zijn hierin namelijk heel veel verschillende soorten, die ook nog eens gebruikt worden voor verschillende toepassingen. Je hebt waterdichte wartels, knikwartels, wartels voor isolatie, wartels voor binnen-en buitengebruik maar ook RVS wartels. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de vele kleuren die je hierin hebt! Eigenlijk geldt dit ook voor de kabelbinders die we inkopen bij WKK. Een van de mooiere kabelbinders vind ik dan ook degene die geschikt zijn voor extremere omstandigheden. Of de ‘tie-wraps’ bestand tegen UV-straling of detecteerbaar”, vertelt Remo.

“Deze zijn erg handig voor klanten in de voedselindustrie of medische sector. Want als er stukje kabelbinder ergens achterblijft, spoor je ze meteen op.“

Ook hebben we raakvlakken op gebied van iets terug doen voor de wereld. Wil je iets meer uitleggen over WKK Cares? 

Erik: “WKK heeft een programma genaamd ‘WKK Cares’, waarin we ons inzetten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een van de dingen is het CO2-neutraal maken van ons pand en het gebruik van elektrische auto's. Maar hetgeen wat er voor mij voornamelijk uitspringt is; het schenken van een deel van onze winst aan goede doelen zoals de Ocean clean-up. Ook ben ik mega enthousiast over ons nieuwe recycleprogramma voor kabelbinders. We zijn er ons heel erg van bewust dat producten zoals kabelbinders vervuilend zijn. Deze zijn natuurlijk van plastic en worden na gebruik altijd weggegooid. Gebruikte kabelbinders worden verzameld en opgestuurd door klanten van WKK die willen deelnemen. WKK verzamelt op haar beurt al deze retourzendingen. En de ingeleverde kabelbinders ‘doneren’ we aan fabrieken, die er weer nieuwe hardplastic producten van maken. Zo krijgen gebruikte kabelbinders een nieuw leven.”

Remco vult aan: “Dat WKK het programma WKK Cares in het leven heeft geroepen sluit mooi aan bij ons Sustainable MULTIFIX programma. Ook hierin vinden we het belangrijk dat we kiezen voor een leverancier, die MVO net als ons hoog in het vaandel heeft staan. Naast prijs-kwaliteitverhouding is dit ook iets waar ik -als inkoper- naar kijk, wanneer we besluiten samen te werken met een leverancier.
Een mooi voorbeeld van onze samenwerking hierin, is de sponsoring van MULTIFIX aan Paperclip festival. Dit in de zin van kabelbinders. Nadat het festival was afgelopen, hebben we aan de organisatie van Paperclip gevraagd om de gebruikte kabelbinders te verzamelen. Deze hebben we weer opgehaald en opgestuurd naar WKK, zodat zij deze kabelbinders kunnen recycleren.”

Bevestigingsmaterialen

Benieuwd wat MULTIFIX allemaal kan doen op gebied van bevestigingsmaterialen? Bekijk het op deze pagina.

Vragen over kabelbinders, wartels of andere bevestigingsmaterialen?

Neem dan contact op met Arend.