Nieuws - 19 May 2022 Arnoud Joosten; onze nieuwe Cost Engineer!

Arnoud Joosten vervult sinds begin mei de rol van Cost Engineer binnen MULTIFIX. Een nieuwe functie die veel uitdagingen met zich meebrengt. Ik sprak Arnoud en Edwin, Supply Chain Director, over de nieuwe rol en de groeimogelijkheden die het de organisatie biedt. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Lees artikel

Waarom is de afdeling opgericht?

“We hopen in de toekomst meer omzet te genereren. We willen de workload, die deze verhoging met zich meebrengt, verminderen," begint Edwin zijn verhaal. “Het percentage van de binnengehaalde orders verhoogt en we kunnen onze klant sneller bedienen. Om dit te kunnen bewerkstelligen hebben we een calculatiepakket aangeschaft. Dit pakket voldoet aan al onze toekomstwensen. De rol van Cost Engineer hebben we hier omheen gebouwd. Arnoud had ervaring in een vergelijkbare rol. MULTIFIX had de wens en de hoop dat hij deze uitdaging op zich zou willen nemen.”

Was het een moeilijke keus? Vraag ik Arnoud nieuwsgierig. Hij schudt van niet. “Voor mij was het een no brainer,” voegt hij er met een lach aan toe. “Bij mijn vorige werkgever heb ik een rol vervuld die veel raakvlakken had met hetgeen dat ik nu ga doen. Ik werk nog steeds met veel plezier voor MULTIFIX en dit is een hele mooie nieuwe uitdaging. Er komt heel veel bij de ontwikkeling van een calculatietool kijken. Ik heb nog niet van alle verschillende aspecten de volledige kennis in huis, maar vind het leuk om dieper in de materie te duiken.”

Is de implementatie van de tool pittig?

“We hebben een standaard pakket aangekocht waar we een bepaalde toekomstverwachting van hebben. De mogelijkheden liggen ver boven die van het huidige pakket. Het is dus een grote digitaliseringsslag om dit te bereiken. Aan Arnoud de taak om dit pakket te gaan finetunen en het naar onze wens in te richten.”

Is er een relatie tussen het nieuwe ERP-systeem en de digitaliseringsslag waar jullie naar streven?

“Dat staat los van elkaar,” legt Arnoud me uit. “Een nieuw werk bereid je voor zodat dit zonder vervuiling het systeem in kan. Je wil geen informatie van orders in het systeem hebben staan die niet doorgaan. Ik ben bij beide trajecten betrokken en kan dit dus goed ondervangen.”

“Eigenlijk loopt dat wat Arnoud doet, als Cost Engineer, voor op het ERP-systeem. Hij verwerkt de aanvraag en maakt de calculatie. Op het moment dat de klant akkoord geeft, wordt deze informatie verwerkt in het ERP-systeem. Momenteel gebeurt dit ook, maar er komt nog wel eens iets in het systeem wat daar niet hoort. Dat willen we in de toekomst voorkomen.”

Wat is het belang van deze nieuwe koers?

“Een stukje professionalisering en digitalisering,” antwoord Edwin. “We willen de klant beter en sneller kunnen bedienen. Daarmee kunnen we groei realiseren. Een klant moet een tekening kunnen uploaden in onze toekomstige web portal. Binnen een aantal uur ontvangt hij of zij een offerte per mail. Dat is het uiteindelijke doel."

"Het systeem is custom made; alles wordt volledig aangepast aan onze eisen en wensen. Het grote verschil? De winst in tijd. Momenteel vragen we voor een calculatie informatie op bij de leveranciers. Dat is dan overbodig.”

“De calculatietool gaat in de toekomst een belangrijke rol spelen! Uiteindelijk draagt deze ontwikkeling bij aan de groei van het bedrijf. Daarom willen we hier de komende jaren flink in gaan investeren. We hopen onze klanten in 2023 al sneller van offertes te kunnen voorzien.”

Hoe zit het met prijsstijgingen?

“De ontwikkelaar van de software zorgt dat al deze gegevens real-time gecorrigeerd worden. Dit proces is een continu proces en gebeurd dagelijks. Al zullen we hier zelf ook alert op moeten blijven voor onze eigen gegevens. In de basis verandert er niets; we hebben nu ook met fluctuaties te maken. Aan prijsstijgingen ontkom je helaas niet,” vertelt Arnoud.

Ben je blij met de functie van Cost Engineer?

“Zeker! De rol van Cost Engineer is een hele mooie uitdaging,” zegt Arnoud lachend. “Uiteindelijk is het een kans om me te ontwikkelen. Ik weet veel over productieprocessen en afzetmarkten, maar ben nog niet bekend met alle machines. Die kennis moet ik me eigen gaan maken. Gelukkig ben ik héél nieuwsgierig!”

Heb je een vraag voor Arnoud?

Neem dan contact met hem op via onderstaand e-mail adres.