Verkoopondersteuning bij MULTIFIX: “Ik wil niet stil staan”

Verkoopondersteuning bij MULTIFIX: “Ik wil niet stil staan”

“Ik ben, in de jaren dat ik bij MULTIFIX werk, altijd meegegroeid met het bedrijf. Je moet je immers blijven ontwikkelen. Ik ben bijvoorbeeld gevraagd voor de werkgroep voor het nieuwe ERP-systeem, het is leuk dat ik daarbij word betrokken. Daar leer je ook veel van.”

Esther Wouters werkt op de verkoopondersteuning. Helpt al 23 jaar de afdeling Sales bij MULTIFIX, telkens in verschillende rollen. Ze leert graag: “Je kunt ook achterover blijven hangen en je tijd uitzitten, maar zo zit ik niet in elkaar.”

Hoe ben je bij MULTIFIX terechtgekomen?

“Toen ik hier 23 jaar geleden kwam, werkte er nog maar een man of 20. Ze zaten ook nog niet zo lang in het nieuwe kantoor. Ik reageerde op een advertentie, een vacature voor Sales-ondersteuning. Toen werkte ik nog bij een logistiek bedrijf in Eindhoven, maar die gingen verhuizen naar Veghel. Dat vond ik te ver.”

“Ik ben toen bij MULTIFIX terechtgekomen en dat beviel me goed! De klik was er meteen. Heel gemoedelijk, met mijn nieuwe collega Bianca klikte het bijvoorbeeld ook heel goed. Je voelde je meteen thuis bij MULTIFIX, vanwege het dorpse karakter en de ‘ons kent ons’-cultuur. Al kende ik toen nog niemand, ik had er meteen een goed gevoel over. Je werd ook meteen op je gemak gesteld.”

“Sinds die tijd is MULTIFIX ook flink gaan groeien, er kwamen steeds meer Sales-collega’s en ondersteuners bij. Ik ben zelf ook regelmatig bij klanten geweest, niet echt als vertegenwoordiger maar als een soort binnendienstmedewerker. Uiteindelijk zijn we met Sales-teams gaan werken, ik ben toen in het team bij Willem Weijers en Hein Rommers terechtgekomen. Ik werk nu al lang met ze samen, dat gaat goed.”

Wat vind je het leukste aan verkoopondersteuning?

“Het leuke aan mijn werk is de afwisseling. Zeker sinds we begonnen zijn met het New Business Team. Je weet ’s morgens niet wat er staat te gebeuren. In het begin was het wennen. Ik moest ook klanten overdragen. Maar het blijft uitdagend! We zitten met een klein groepje dat goed met elkaar overweg kan en veel voor elkaar over heeft. Dat maakt het ook leuk om hier te werken.”

“Mijn taken zijn vooral offertes en orders verwerken, klachtafhandeling, contracten opstellen, en steeds vaker ook Assembly en Windfix ondersteunen. En alles doen wat Willem niet doet, haha. Eigenlijk allround dus, op het gebied van Verkoopondersteuning. Vooral het contact met klanten is leuk, ik praat met ze over orders, levertijden, offertes, samples en natuurlijk ook klachten. Alle dagelijkse dingen.”

“Het meeste contact met klanten gaat via de mail tegenwoordig, vooral met klanten van de afdeling Specials. Het gaat daarbij namelijk om langere en complexere trajecten dan bij kopers van bevestigingsmaterialen, die bellen gewoon met een bestelling. Als ik straks meer voor Assembly kan gaan doen wordt de uitdaging nog groter. Als je hier al 23 jaar werkt, wil je graag wat afwisseling. En die krijg ik.”

Wil je ook bij MULTIFIX werken? Klik hier om de vacatures te bekijken