Arjen van Ventura: “Multifix is zeer dienstverlenend ingesteld”

Arjen van Ventura: “Multifix is zeer dienstverlenend ingesteld”

“Ik werk zelf nu vier jaar met Multifix, maar de relatie met Ventura was er al veel langer. Multifix deed al productie voor ons in China en heeft later één van onze andere leveranciers overgenomen en omgebouwd in ‘Multifix Assembly’.”

Arjen Bos is Teamleider Technical Strategic Purchasing bij bustoeleverancier Ventura Systems. Hij hecht veel waarde aan een sterke relatie met leveranciers als Multifix: “Voor ons was de overname destijds een kleine verrassing, maar uiteindelijk zijn we er blij mee. Het geeft ons zekerheid dat het nu één solide groepsbedrijf is met een breed leveringspakket en met kracht in de logistiek.”

Wat doet Ventura Systems?

“Ventura is in 1994 opgericht door Jeroen de Nooijer en Jan Lont, ze waren destijds collega’s bij een treindeurenproducent en besloten voor zichzelf te beginnen. Ze begonnen in een kleine loods met het bedenken en produceren van aandrijvingen voor een Nederlandse busbouwer en groeiden daarna flink. Ze moesten regelmatig verhuizen. In ons huidige pand zitten we nu vier jaar. Het is al eens uitgebreid en er zijn zelfs plannen om het opnieuw uit te breiden.”

“Met 200 collega’s wereldwijd produceren we innovatieve deursystemen voor OV-bussen. Ook steeds vaker voor autonome voertuigen, zoals je die bij vliegvelden wel eens ziet. Onze markt is stabiel en transparant. De deuren worden ook veel intensiever gebruikt dan bijvoorbeeld de deuren van een coachbus. Dat vergt een bepaald specialisme en dat hebben we hier in huis.”

Wat is jouw rol bij Ventura?

“Ik ben begonnen als ordermedewerker aan de klantkant. Later ging ik daar de marketing bij doen. Toen er vier jaar geleden een functie vrijkwam bij inkoop, heb ik daarop gesolliciteerd. Ik ben inmiddels Teammanager van de afdeling Technical Strategic Purchasing, we zijn met vijven. We maken langetermijnafspraken met leveranciers voor onze organisatie. Die monitoren en selecteren we, waaronder Multifix.”

“De relatie met Multifix is prima. We gaan best wel ver in de relaties en afspraken met onze leveranciers. Omdat we zelf niets produceren, zijn we ook in een bepaalde mate afhankelijk van onze leveranciers. We verkopen, ontwikkelen, assembleren en testen klantspecifieke systemen. We hebben zelf geen productiemachines. Onze leveranciers moeten daarom kwaliteit en betrouwbaarheid bieden. Daar voldoet Multifix aan. In het verleden hebben we wel minder leverbetrouwbare periodes gehad, maar ik vind dat je elkaar als partners beter moet maken. Dat is de basis voor een goede relatie.”

Met wie werken jullie vooral samen bij Multifix?

“We werken vooral met Ruud Willems. Hij is onze directe contactpersoon. Daarnaast hebben we veel contact met Toon Vercammen en Niels Weijers. Op de achtergrond worden we ondersteund door Kim van de Ven en Kim Rommers. En als het nodig is hebben we contact met Arno Heesters, de commercieel directeur. Ik vind dat mooi: Friezen zijn trots maar Brabanders ook, dat levert soms wrijving op maar daardoor ook glans en versterking.”

“Multifix is zeer dienstverlenend ingesteld. Waar ze zich vooral in onderscheiden is het brede pakket in combinatie met een perfecte logistiek, dat geeft een mate van stabiliteit voor Multifix. Door het brede pakket is er wel minder parate productkennis zoals bij smalle productspecialisten, maar wel veel specialisme in logistiek en assemblage. Daarmee vertalen ze onze klantwens goed, want dat kunnen ze bij Multifix als de beste.”

Meer weten over de mogelijkheden van assemblage bij Multifix? Klik hier.