“Ook in tijden van Corona zorgt MULTIFIX voor een goede levering”

“Ook in tijden van Corona zorgt MULTIFIX voor een goede levering”

“Ik heb me laten vertellen dat de relatie tussen Vencomatic Group en MULTIFIX teruggaat tot de jaren ’80. Onze oprichter, Cor van de Ven, begon al vanaf de start met materialen van MULTIFIX. Toen alleen nog maar bevestigingsmaterialen. Nu komen onze producten op maat uit China.”

Meeuwes Hoekstra is inkoper bij stalinrichter Vencomatic Group. Hij werkt zelf pas vier jaar met MULTIFIX. De relatie is goed! “MULTIFIX is voor mij een partner die kwalitatief hoogwaardig producten levert tegen een goede prijs. De mensen van MULTIFIX denken altijd goed mee. We komen er altijd samen uit.”

Wat doet Vencomatic Group?

“Vencomatic Group is producent van stalinrichtingen voor pluimvee. Ze werken zo duurzaam en diervriendelijk mogelijk. We zijn in de jaren ’80 begonnen met het eerste geautomatiseerde broednest voor kippen ter wereld. Vervolgens zijn producten ontwikkeld voor andere soorten pluimvee. Hierbij kun je denken aan vleeskuikens, kalkoenen en eenden. Alle producten zijn ontwikkeld op basis van een grondig onderzoek naar het gedrag van de dieren.”

“Ik werk er nu vier jaar. Dat is ten opzichte van veel collega’s kort. Ik ben inkoper van het elektrische deel van de grondstoffen. Ik zeg altijd maar ‘alles waar een stroomdraadje aan hangt’. MULTIFIX paste oorspronkelijk niet helemaal bij dat beeld. Inmiddels is dat wel veranderd!”

Wat doet MULTIFIX voor jullie?

“MULTIFIX ‘sourcet’ voor ons materialen in het Oosten. Met name mechanische specials. Het zijn allemaal artikelen volgens tekening. De tekeningen komen van onze engineering. De kwaliteit moet natuurlijk goed zijn, maar de prijs is op deze manier wel lager.”

“Het betekent wel dat we in grotere aantallen moeten kopen. Binnen grenzen natuurlijk! Ook daar denkt Wat willen we op onze website wel? in mee. De producten van MULTIFIX worden toegepast in vrijwel al onze producten. Ook in de verpakkingsmachines van ons dochterbedrijf Prinzen.

Met wie heb je het meeste contact bij MULTIFIX?

“Ik heb bij MULTIFIX vooral contact met Kim Rommers en Rob Hoeks. Kim verwerkt al onze hoeveelheidscontracten en inkooporders. Ook controleert ze deze actief. Ze denkt goed mee! Soms laten we ons te veel leiden door ons SAP-systeem. Kim is daar heel kritisch op en zorgt dat de bestelling goed gaat.”

“Juist in tijden van Corona is een goede relatie met leveranciers belangrijk. Dit zorgt dat de materiaalstroom gewaarborgd blijft. China is ver weg. In theorie kan er veel verkeerd gaan. In praktijk valt het gelukkig mee! Een enkele keer is de levertijd wat langer. Daar moet dan een oplossing voor gevonden worden. Het materiaal word dan bijvoorbeeld ingevlogen. MULTIFIX denkt daar goed in mee. Als het nodig is zijn er altijd oplossingen te vinden.”

Interesse in het uitbesteden van maatwerk maakdelen? Klik hier