TWO-BIN UITKOMST VOOR FAMOS

TWO-BIN UITKOMST VOOR FAMOS

Vanuit de LEAN-gedachte heeft Famos onlangs gekozen voor een logistiek aanvulsysteem. Famos had MULTIFIX opdracht gegeven een algemene kostenbesparing te realiseren zonder daarbij concessies te doen aan kwaliteit en levertijd. De uitkomst bleek een logistiek aanvulsysteem, ook wel Two-Bin genaamd.

Waarbij universele bevestigingsmaterialen binnen een week te leveren zijn, is dit met klant specifieke metaalcomponenten uit Azië een ander verhaal. Om dit goed te organiseren zijn Famos en MULTIFIX een onderzoekstraject gestart. Centraal hierin is open communicatie, waarbij voorraden van zowel Famos als voorraadhoudende partner MULTIFIX naar wens worden ingericht. Door middel van het nieuwe systeem worden alle bevestigingsmaterialen samen met een 50-tal klant specifieke metaalcomponenten geautomatiseerd aangeleverd.

 

Two-Bin

Het Two-Bin aanvulsysteem is een eenvoudig bestelsysteem waarbij men de bestelgrootte constant houdt en de bestelfrequentie varieert. Naast een verlaging van uw voorraadniveau zorgt het systeem voor een besparing op gebied van inkoop, administratie, verpakking, logistiek en distributie door automatisering van dit proces. Het is toepasbaar in iedere organisatie met eigen productie- of montagelijn dat repeterend gebruik maakt van dezelfde bevestigingsmaterialen of specials.

Famos

Is een vooraanstaand fabrikant op gebied van standaard en maatproducten welke worden ingezet binnen de sterilisatie afdeling van ziekenhuizen, farmaceutische industrie en extramurale gezondheidszorg.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact op met Dirk van Empel (Dirk.vanempel@multifix.nl / +31 (0)497 552921).