In stukjes gefikst voor DAF op de Limburgse werkplaats van MULTIFIX

In stukjes gefikst voor DAF op de Limburgse werkplaats van MULTIFIX

BRUNSSUM – Simpel, foutloos werk voor DAF. Op de sociale werkplaats in Brunssum wordt koplampbedrading gemaakt, nu onder de hoede van het Bergeijkse MULTIFIX.

De spanning stijgt als de contactpunten van de draadboom worden aangesloten op de elektriciteit. Is de koplampbedrading in orde en kan die naar DAF om daar in en nieuwe vrachtwagen te worden gemonteerd? Jawel, zegt de tevreden glimlach van medewerker Karel van de testafdeling van MULTIFIX Wiring & Assembly in Brunssum.

Al een halve eeuw wordt in de Limburgse kabelbomenfabriek gewerkt voor DAF. Als werkgelegenheidsproject in eerste instantie, na de sluiting van de mijnen. Tot dit jaar was het een sociale werkplaats van het Werkvoorzieningschap Oostelijk Zuid Limburg.

De 280 medewerkers zijn nu gedetacheerd onder de vlag van het Bergeijkse bedrijf MULTIFIX. Dat is bezig om ook ander assemblagewerk van de groep in Brunssum onder te brengen. Directeur Arthur Burgmans van MULTIFIX wil zo kunnen doorgroeien met zijn bedrijf.

De overname van een sociale werkplaats is een bijzondere stap. ,,De kwaliteit is supergoed”, zegt Burgmans, terwijl hij een rondje door de Brunssumse  hallen loopt. Van DAF’s moederbedrijf Paccar kreeg de fabriek een certificaat voor uitmuntend werk: 100 procent kwaliteit, nul fouten.

Op werkvloer laat Theo Ramakers zien hoe het bedrijf dat voor elkaar krijgt. ,,Wij moeten het werk zo gemakkelijk mogelijk maken voor de mensen. We delen het op stukjes. Sommige medewerkers doen twee of drie handelingen”, vertelt het hoofd bedrijfsbureau.

Het productieproces is een legpuzzel. Stroomkabels worden op lengte geknipt. Isolatieslangen ook. Componenten worden verzameld. Dat zijn de halffabricaten. Verderop worden connectoren op de kabels geplaatst.

Teamwerk

Een deel van de handelingen wordt machinaal verricht. De operators aan de machines zijn medewerkers met de meeste capaciteiten. Het vastzetten van draden en bundelen tot een draadboom is teamwerk. Dat gebeurt in een lange rij. Elke medewerker heeft op zijn werkplek een getekend voorbeeld van de handelingen die hij dient te verrichten.

Ramakers: ,,Simpel werk doe je met eenvoudige mensen. Je moet de grens opzoeken in hoe je werk opsplitst. Dat kan in acht tot tien bewerkingen, afhankelijk van welke groep mensen het werk doet. Als je meer opsplitst, wordt de productielijn langer en minder efficiënt. Ook daar moet je rekening mee houden.”

Burgmans van MULTIFIX laat de bedrijfsvoering aan Ramakers en zijn stafmedewerkers over. ,,Wij hebben niets veranderd in de werkwijze. Voor ons is dat een ver van het bed show. Ik kan de medewerkers hier niet efficiënter laten werken. Ik zou geen inschatting kunnen maken van hun capaciteit. De mensen zelf hier weten veel beter hoe ze daar mee om moeten gaan.”

Het rendement van de fabriek is wel een aandachtspunt. Begin dit jaar was de fabriek ‘goed rendabel’ maar de daling sindsdien van de truckproductie bij DAF wordt ook in de kabelboomfabricage gevoeld. ,,De rentabiliteit loopt nu terug.”

DAF is veruit de grootste klant van het Brunssumse bedrijf. Behalve draadbomen assembleert het ook onderdelen voor reflectoren aan de zijkant van de vrachtwagen. Andere opdrachtgevers voor kabelbomen zijn onder meer Allison (producent van versnellingsbakken voor trucks) en bussenfabrikant VDL.

De opzet van MULTIFIX om de productie van kabelbomen vanuit de vestiging in Slowakije naar Brunssum over te hevelen, bleek in de praktijk moeilijk haalbaar. Het werkpakket met veel verschillende artikelnummers in lage aantallen was niet geschikt. ,,Onze mensen kunnen dingen goed die ze vaak doen. Ze zijn niet sterk in het snel wisselen van product”, verklaart Ramakers.

TRAPLIFTstoelen

De productie van kabelbomen voor bussendeuren van Ventura Systems, klant van MULTIFIX Assembly in Geldrop, past de Limburgse medewerkers beter. Ook wordt er bekeken of het verplaatsen van werk voor de assemblage van trapliftstoelen van Thyssen Krupp van Geldrop naar Brunssum mogelijk is.

Burgmans beschouwt de overname van de sociale werkplaats als een investering voor de lange termijn. De MULTIFIX Group telt nu zo’n 400 medewerkers met vestigingen in Bergeijk, Geldrop, Brunssum, Slowakije en Shanghai. De bedrijven zijn actief als leverancier van bevestigingsmiddelen,  toeleverancier van metaal- en kunststofcomponenten en assemblagebedrijf voor mechatronische samenstellingen.

Met assemblage-activiteiten wil Burgmans verder groeien. ,,Daarvoor moeten we meer mensen aantrekken. In de regio Eindhoven is dat niet gemakkelijk.” De benodigde extra handjes vindt MULTIFIX in het Brunssumse bedrijf.

Een bijzonder bedrijf nog wel, waar hard moet worden gewerkt om uiteindelijk foutloze draadbomen te leveren. ,,De truc is om de medewerkers bij de les te houden. Je hebt zo iets fout gedaan”, weet Ramakers.

Aan de eindcontrole beaamt medewerker Karel dat zeker niet feilloos wordt gewerkt. ,,Of veel fouten worden gemaakt? Dat hangt af van welke mensen het voorwerk hebben gedaan”, is zijn ervaring.

Volgens Ramakers is de foutmarge intern zo’n 2 procent. ,,Wat naar buiten gaat heeft nul fouten”, zegt hij trots.,,Zulke toeleveranciers zijn er bijna niet bij DAF.”