Nieuws - 05 May 2022 Nieuwbericht | "De huidige situatie in China"

Corona. Hier lijkt het zo rustig. In China is dit helaas niet het geval. Onze collega's in Shanghai hebben momenteel te maken met strenge maatregelen. In dit artikel praat ik je bij over de huidige situatie en de impact hiervan.

Lees artikel

Lin vertelde me dat Shanghai opgedeeld is in drie zones; in zone één zijn de afgelopen zeven dagen besmettingen bevestigd, in zone twee zijn de afgelopen zeven dagen géén besmettingen gemeld en in zone drie geldt dit voor de afgelopen veertien dagen. Mensen hebben, in de verschillende zones, verschillende rechten. Een aantal inwoners van de Chinese stad mag een aantal uur per dag naar buiten, máár naar de supermarkt mag je uitsluitend te voet. Kortom; de maatregelen zijn nog erg streng en er is nog veel onzeker. Vooralsnog is het onbekend wanneer het 'normale leven' opgepakt kan worden.

Momenteel kunnen onze Chinese collega's niet naar kantoor. Vrachtwagens kunnen niet de stad in, wat betekent dat er nauwelijks voedsel beschikbaar is. Daarnaast zijn de banken in lockdown. Dit beperkt de betalingsmogelijkheden van de bevolking aanzienlijk.

Ook voor de MULTIFIX Group heeft dit grote consequenties. De logistieke 'hub' die we in Shanghai hebben, kunnen we momenteel niet gebruiken. We zijn enorm dankbaar voor het grote netwerk van onze Chinese collega's. Dankzij hen kunnen we gebruik maken van leveranciers in andere Chinese havens.

Waar we normaliter zeven containers verschepen vanuit één haven, verschepen we er nu zeven vanuit vijf havens. We hebben afspraken kunnen maken met rederijen, zodat we er zeker van zijn dat er voldoende containers beschikbaar zijn. Op deze manier kunnen we onze klanten toch de garantie geven dat de goederen op tijd in hun bezit zijn. Vooralsnog kunnen we de goederen die in onze warehouses opgeslagen zijn namelijk niet aan.

Long story short; zonder onze Chinese collega's hadden we dit nooit gekund. We zijn ze enorm dankbaar voor hun inzet in deze moeilijke tijden.

Heb je een vraag met betrekking tot bovenstaand bericht?

Neem dan contact met ons op via het onderstaande e-mailadres.