“De samenwerking gaat verder dan de assemblage en de inkoop”

“De samenwerking gaat verder dan de assemblage en de inkoop”

“Ik ben Antwan Rijkers, 36 jaar oud en woon in Valkenswaard. Hiervoor ben ik tien jaar werkzaam geweest in de e-commerce, waarvan maar twee jaar voor een baas. Daarna ben ik vrij snel voor mezelf begonnen. Ik kom dus eigenlijk uit een andere tak van sport. Ik werkte aan het rendement voor grote e-commerce bedrijven.”

Ondernemen zat er voor FreeKickPro® al in. Er liggen zelfs nog nieuwe ideeën op de plank, “maar daar heb ik nu geen tijd voor,” vertelt hij lachend.

Dat brengt ons bij Machiel, de compagnon van Antwan.

“Ik ben Machiel Debets, 42 jaar en kom uit Waalre. Ik ben werkzaam geweest in de wereld van sportsponsoring. Dat wil zeggen: het tot stand brengen of begeleiden van bepaalde sponsorships en het verzorgen van de activatie van deze partnerships. Denk bijvoorbeeld aan de PSV-Freo deal en Vitesse-Truphone. Zo heb ik dat ook nog voor een aantal andere takken van sport gedaan.”

“Affiniteit met sporten heb ik dus altijd al gehad!”

Hoe zijn jullie op het idee gekomen?

“Ik heb tot mijn 16e bij PSV gevoetbald,” vertelt Antwan. “Daarna heb ik nog lang bij top amateurclubs gespeeld. Bijvoorbeeld bij de Valk. Het trainen van vrije trappen was, en is, op alle niveaus heel onprofessioneel. Er wordt overal nog met een prikpop getraind. Ik wilde proberen om, de weerstand die de spelers in de wedstrijd ervaren, te evenaren op het trainingsveld. Daarbij kun je de staf en de spelers middels relevante trainingsdata inzicht verschaffen in de vrijetrappentrainingen.”

Hij vertelt enthousiast over zijn ideeën. Hoe hij alles op papier zette en in kaart bracht aan welke functionaliteiten het apparaat moest voldoen. Al snel volgden zaken als een patentaanvraag en het balletje ging rollen.

“Machiel kende ik van de Universiteit van Tilburg. Hij heeft lang op hoog niveau zaalvoetbal gespeeld. Toen ik hem de animaties liet zien, was hij meteen enthousiast. Zullen we een samenwerking aan gaan? Samen investeren?”

Wanneer besloten jullie er echt voor te gaan?

“We hadden alleen het idee, niet de kennis,” vertelt Antwan. “We hebben een aantal partijen gesproken die het zouden kunnen maken. Tijdens die gesprekken kwamen we er achter hoeveel metaalbedrijven er alleen hier in de regio al zijn! We hadden op dat moment al een samenwerking met een technisch tekenaar die veel kennis heeft van aandrijvingen en constructies. We wisten namelijk al dat we het met elektronica aan wilde sturen. Via een bedrijf dat gespecialiseerd is in elektronica kom je weer terecht bij iemand die veel verstand heeft van accu’s. Zo ga je verder!”

“Er zijn ook wel verkeerde keuzes gemaakt natuurlijk,” haakt Machiel in. “Dat hoort ook bij de weg ergens naartoe. Het is een uniek product, niemand heeft dit ooit eerder gemaakt. Het hoort bij een ontwikkeling weten we inmiddels.”

Hoe is het nu met de ontwikkelingen?

“We zitten momenteel in de fase waarbij clubs bij de start van het nieuwe seizoen kunnen gaan trainen met FreeKickPro®.”

Hoe is de samenwerking met MULTIFIX tot stand gekomen?

Antwan vertelt ons hoe hij in contact kwam met Hein Rommers (sales representative bij MULTIFIX), via Jurgen Hendriks (voormalig medewerker en ex-voetballer van FC Eindhoven), waar hij destijds mee voetbalde. “We wilden iets ontwikkelen en in serie laten maken, maar wie gaat het assembleren en testen of alles goed werkt? Wie is er verantwoordelijk voor de inkoop? We zijn een tweemansbedrijf en willen ons daar niet mee bezig hoeven te houden. We willen ons liever bezig houden met de commerciële kant.

Machiel vult hem aan, “later kwamen we ook in contact met Arthur Burgmans (de CEO van Multifix) en Arno Heesters (CCO). Die lieten ons zien wat jullie bij de MULTIFIX Group doen. Ons werd al snel duidelijk dat inkoop & assemblage een vak apart is. Al met al, hadden we al snel een heel goed gevoel bij MULTIFIX.”

Antwan knikt, “het totaalplaatje heeft ons doen besluiten voor MULTIFIX te gaan. Arthur en Arno hebben echt 100% geloof in het product. Dat merk je aan alles! De samenwerking gaat veel verder dan alleen de assemblage en de inkoop. We kunnen ook sparren als partners. Dat is heel fijn! Het contact is vanaf het begin af aan prettig geweest. Ongecompliceerd en duidelijk! Lekker dorps dus. We wilden het graag in de buurt houden. Mocht er dan iets zijn, dan kunnen we er snel zijn en makkelijk schakelen.”

Wil je meer weten over FreeKickPro en de bijdrage van MULTIFIX? Je leest het in deze blog.