Kim Rommers van Sales Support: “Ik heb het erg naar mijn zin”

Kim Rommers van Sales Support: “Ik heb het erg naar mijn zin”

Kim Rommers doet Sales Support bij MULTIFIX. Ze ondersteunt met name de sales bij huidige klanten. En daarbij werkt ze heel precies: “Ik kijk alles goed na wat ik van klanten krijg, zodat er zeker geen fouten in staan. Ik heb dus ook regelmatig klanten aan de lijn, maar zodra het te complex wordt neemt mijn collega van de binnendienst het over.”

“Ik probeer problemen altijd te signaleren voordat ze ontstaan, achteraf wordt het een stuk moeilijker. Dat zit ook wel in mijn natuur, ik ben best perfectionistisch. Maar ik heb op dit vlak ook veel geleerd van mijn manager Rob Hoeks, hij zit ook zo in elkaar.”

Wat houdt Sales Support precies in?

“Ik doe de Sales Support op de bestaande business, alle administratieve taken en contact rond de orders van bestaande klanten. Daarbij ondersteun ik dus de binnendienst en vertegenwoordigers, met onder andere de administratie. In deze functie heb ik veel contact met klanten. Vooral over orders, leveringen, aanpassingen en overige vragen. Die ruimte geeft Rob zijn medewerkers ook.”

“Ik kan goed met Rob samenwerken, hij geeft zijn mening maar laat het me wel zelf proberen. Dat is sowieso de cultuur bij MULTIFIX, je wordt gestimuleerd om dingen te proberen en op te pakken. Het bedrijf bevalt me goed, ik werk er nu anderhalf jaar en het is mijn eerste baan. Ik vind de collega’s heel plezierig, de cultuur is vrij informeel dat werkt voor mij heel goed. Ik heb het gevoel dat ik zelf veel mag doen en waar nodig kan ik altijd terugvallen op een collega.”

Welke opleiding heb je hiervoor gedaan?

“Ik heb de opleiding Vestigingsmanager Groothandel gedaan, tegenwoordig heet dat bedrijfskunde MBO. Dat dekt ook beter de lading, want het is ook breder dan je -gezien de naam- zou verwachten. Ik heb er bewust voor gekozen, ik vind de procedures in een bedrijf interessant, en de commerciële kant. Dus dan zit ik nu op de afdeling Sales Support ook goed. Mijn vader Hein werkt al lang bij MULTIFIX, ik hoorde van hem hoe dingen hier werken en wat er speelt. En over de sfeer. Ik heb mijn stage daarom bij MULTIFIX gedaan, het bedrijf sprak me meteen heel erg aan.”

“Werken met je vader als collega was in het begin wel wennen, anderzijds is het fijn dat je als nieuweling toch al iemand kent. Veel collega’s kenden mij natuurlijk al wel van de verhalen van mijn vader. Eigenlijk heb ik er nooit hinder van gehad, maar ben toch wel blij dat ik op een andere afdeling zit en wij allebei ons eigen ding doen. Ik zie hem buiten werktijd natuurlijk ook al veel.”

Wat vind je leuk aan je werk?

“Ik vind vooral de mensen met wie ik werk leuk. Maar ik vind het ook plezierig om de klanten te helpen, goed antwoord op hun vragen te geven en het gevoel te hebben dat ik mijn best ervoor heb gedaan. Het werk is heel afwisselend, veel méér dan alleen orders invoeren. Elke dag is anders. Het ene moment ben je bij met je werk en een uur later ligt alles weer overhoop, haha.”

“Corona maakt het werk nu wel anders. Mijn klanten merken er niet veel van, alles loopt gewoon door en bij hen ook. Maar thuiswerken is voor mij niet ideaal, ik ben liever op de zaak om meteen te kunnen overleggen. Dat werkt voor mij veel efficiënter. Ik mis ook het sociale contact, dat vind ik wel lastig. Ik ben blij als ik weer een dag naar het werk mag, dat voelt echt als een uitje, haha.”

Wil je meer weten over de Sales Support of heb je een vraag voor Kim? Neem dan contact met haar op via Kim.Rommers@multifix.nl.