“De salaris- en personeelsadministratie moet dik voor elkaar zijn”

“De salaris- en personeelsadministratie moet dik voor elkaar zijn”

“Ik zoek een nieuwe collega voor de salaris- en personeelsadministratie die alles goed voor elkaar heeft. Het is fijn om erop te kunnen vertrouwen dat alles klopt; dat vormt een goede basis.”

Gertrude van Dulmen is HR Manager bij MULTIFIX in Bergeijk. Ze zoekt iemand die haar goed aanvult. “Ik vind het fijn als ik mijn ding kan doen en ik zeker weet dat alles administratief goed geregeld is. Dat maakt het werken voor iedereen prettig. Ik wil erop kunnen vertrouwen dat alles klopt. Dat vormt een goede basis. Vanuit daar kunnen we de HR voor MULTIFIX verder uitbouwen.”

Vertel eens iets over jezelf?

“Ik ben afgelopen februari in dienst getreden bij MULTIFIX. Ik ben een echt mensen mens. Ook vind ik het heerlijk om samen te werken. Mensen in de poppetjes van de ogen kijken, vind ik belangrijk. Ik houd van kritisch zijn; alleen dan kan je immers verbeterend bezig zijn. Met respect voor iedereen geef ik feedback, maar je mag ook álles tegen mij zeggen. In mijn vrije tijd maak ik graag muziek of investeer ik in mezelf om gezond te blijven. Ik wandel, badminton of fitness graag! Het liefst verkeer in het gezelschap van mijn man en twee dochters en doen we samen leuke dingen.”

Wat spreekt je zo aan bij MULTIFIX?

“MULTIFIX is enorm ambitieus en dat vind ik leuk! Ook de cultuur van het bedrijf is fijn! Er heerst een no non-sense familie cultuur. Zelfs als je helemaal uit Deurne komt, voelt het meteen als thuis. Er liggen eindeloos veel mogelijkheden en deze mag je benutten. Het vijfjarenplan is prachtig en HR mag hier een belangrijk onderdeel in gaan vormen. We hebben verschillende HR bouwstenen. Sommige moeten geactualiseerd worden, andere mogen opgezet worden. Op die manier kunnen we bijdragen aan de groei van MULTIFIX. Ik ben bezig geweest met het on boarding beleid. Nu dit staat, gaan we in 2021 de werving en selectie en opleidingsmogelijkheden kritisch onder de loep nemen. Dit wil ik graag samen doen. Afhankelijk van de interesses van de nieuwe kandidaat natuurlijk! Iedereen heeft zijn of haar eigen kwaliteiten en het is geweldig als je elkaar aan kunt vullen.”

Wat zoek je in een nieuwe kandidaat?

“We zoeken iemand die alles op orde heeft op het gebied van de salaris- en personeelsadministratie. Verder komen er vaak vragen richting de afdeling HR. Deze moeten beantwoord worden. Dit kan gaan over een addendum, maar ook over een nieuwe arbeidsovereenkomst of werkgeversverklaring. Automatisering en social media zijn niet mijn sterkste punten. Als iemand me daarop aan kan vullen, zou dat fijn zijn.”

“Daarnaast vind ik het fijn als iemand initiatief toont. Ik fungeer dan het liefst als een soort coach. Het is belangrijk dat iemand zelf leert, dingen ontdekt en ik begeleid iemand daar graag in. We staan dan ook zeker open voor iemand die zich graag wil ontwikkelen.”

“Tenslotte vind ik het belangrijk dat je als HR het gesprek met mensen aangaat. Het liefst zoek ik mijn collega’s persoonlijk op of anders bel ik ze. Dat vind ik prettiger dan het versturen van een e-mail. In een HR functie is dit natuurlijk ook belangrijk. Als je het gesprek met je collega’s aangaat, weet je beter wat er speelt binnen het bedrijf.

Welke uitdagingen liggen er nog op het gebied van HR?

“Zoals aangegeven is stap één het verder op orde brengen, vereenvoudigen en optimaliseren van de salaris- en personeelsadministratie. Als dat staat is het tijd voor stap twee namelijk het optimaliseren van het systeem (automatiseren van workflows). Daarna komen de meer operationele- en uitvoerende taken van HR aan bod. Daarbij kun je denken aan werving & selectie, verzuimbegeleiding, opleidingen etc. Genoeg te doen dus!”

Klik hier om de vacature voor Salaris- en personeelsadministratie te bekijken!