Reshoring uit China: “Klanten lopen bij ons eigenlijk geen risico”

Reshoring uit China: “Klanten lopen bij ons eigenlijk geen risico”

“Door de Corona-crisis waren sommige klanten bezorgd of we geen problemen met de productie in China hadden, ze praatten al over ‘reshoring’. Maar het viel erg mee met die problemen, het land is groot en we zijn niet van Wuhan afhankelijk.”

Edwin van Diessen is inkoopmanager bij Multifix, hij heeft amper problemen gezien door de Corona-crisis in China: “Uiteindelijk hebben we bij een klein deel van de productie op zijn hoogst anderhalve week vertraging gehad, verder liep alles gewoon door. Omdat we alles dubbel sourcen hebben we bijna geen risico’s, en anders is reshoring altijd nog mogelijk.”

Wat is reshoring?

“Reshoring is het tegenovergestelde van offshoring: je haalt productie terug naar Nederland. Bij een crisis als deze worden klanten vaak onzeker over de beschikbaarheid, de kwaliteit en doorlooptijden. Ondanks dat we geen echte problemen hebben gehad, kunnen we klanten die dat willen toch helpen met reshoring.”

“Multifix produceert niet alleen in Azië, maar ook in Oost-Europa en zelfs in Nederland. We werken hier met verschillende leveranciers, omdat we de supply chains van veel klanten hebben overgenomen en daardoor weten wat we lokaal kunnen laten maken. Productie in de buurt is natuurlijk duurder, maar dat kun je in een slimme mix gieten. Het belangrijkst is dat de klant geholpen wordt.”

Waarom heeft Multifix amper problemen gehad in China?

“Multifix heeft veel leveranciers in China, dus we konden altijd al op verschillende kwaliteitsniveaus en vanuit verschillende locaties leveren. We doen daarnaast onze eigen logistieke consolidatie in Shanghai, dus we hadden ook geen onzekerheid over transporten. Bovendien hebben we vaak langlopende contracten met onze transporteurs.”

“We hebben ook nog altijd de mogelijkheid om van transportmiddel te wisselen. Levering met boot kost 5-6 weken, de trein 2,5 week en het vliegtuig 3 dagen. Dat laatste is wel veel duurder, luchtvaart wordt niet voor niks ‘mislukte zeevaart’ genoemd. We hebben de laatste tijd vaker het vliegtuig in moeten zetten, zeker als klanten een extra order hadden ingeschoten. We geven altijd vooraf op wat de kosten zijn, dus klanten weten hoeveel het duurder wordt. Zeker in de Corona-crisis is vliegen duur, omdat er minder vliegtuigen heen en weer gaan.”

“Het nadeel van treinen is dat ze alleen hele containers vervoeren. Omdat er niet zoveel bedrijven met de trein vervoeren duurt het soms een week voordat je de trein op kunt, en dan moet hij nog 2,5 week rijden.”

Dus je moest soms wel schakelen door Corona?

“Dat klopt, maar dat hoort erbij. Net als andere jaren hielden we al rekening met vertraging door het Chinees Nieuwjaar eind januari. Dat duurt officieel twee weken, maar sommige fabrieken liggen ook in de vijf weken daarvoor en daarna plat. In september beginnen we hier al rekening mee te houden, we kijken in de forecasts welke productie er in die periode is en laten die al eerder verschepen. We bellen de klant ook op of ze extra verkoop verwachten, zodat we méér materialen neer kunnen leggen en zorgen dat leveranciers meer capaciteit beschikbaar hebben. En dat we genoeg containers hebben.”

“We hebben ook een soort driehoeksverhouding met onze leveranciers in China, als leverancier A een bepaald type materiaal nodig heeft, kunnen we dat vanaf leverancier B laten bezorgen. Voor plaatwerk en verspaning hebben we bijvoorbeeld verschillende leveranciers, maar omdat ze vaak dezelfde materialen gebruiken kan er makkelijk met voorraden worden geschoven. Dat is ook een voordeel van onze open kostencalculatie.”

Hoe lang doe je dit werk?

“Ik werk nu 12,5 jaar bij Multifix, ik ben ooit in de automatisering begonnen en ben via een beddenfabriek en een toeleverancier voor bouwmarkten bij Multifix terechtgekomen. Het bevalt me prima, een leuk bedrijf. Er hangt een informele sfeer, door de korte lijnen kunnen we snel schakelen en eigen inbreng wordt gewaardeerd.”

“De collega’s zijn ook plezierig in de omgang, iedereen staat voor hetzelfde en wil zorgen dat het goed draait. We kunnen de eisen en wensen van de klanten altijd volgen, dat is de kracht van Multifix. Daar werk ik zelf graag aan mee.”

Meer weten over reshoring of inkopen in China? Neem contact op met Edwin via Edwin.Vandiessen@multifix.nl